noodles volos banner

Η 15η αγωνιστική με τη ...γλώσσα των αριθμών

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την προέλασή του στη Σούπερ Λγικ. Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τους αγώνες της Κυριακής (15/12) για την 15η αγωνιστική της κατηγορίας.

► Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του με 14 νίκες και μία ισοπαλία.
► Ο Ολυμπιακός παρέμεινε για 29ο εκτός έδρας παιχνίδι αήττητος (25 νίκες - 4 ισοπαλίες), ισοφαρίζοντας του ιστορικού ρεκόρ που ξεκίνησε το 1972 και ολοκληρώθηκε το 1974 (20 νίκες - 9 ισοπαλίες).
► Στο παιχνίδι με τον Αρη, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος σε δεύτερο ημίχρονο!
► Από τον Σεπτέμβριο του 2004 είχε να κρατήσει ο Ολυμπιακός ανέπαφη την εστία του στο Κλ. Βικελίδης (0-1 με γκολ του Τζιοβάνι).
► Ο Αρης, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στις τελευταίες 7 αγωνιστικές (5 ήττες - 2 ισοπαλίες) είναι η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει κερδίσει στο γήπεδό της (3 ισοπαλίες - 4 ήττες). Την Τετάρτη υποδέχεται τον Αστέρα, κι αν δεν κερδίσει θα πρέπει να αναζητήσουμε στα κιτάπια μας πότε ήταν η τελευταία φορά που ομάδα ολοκλήρωσε έναν γύρο χωρίς "άσο".
► Ο Θανάσης Παπάζογλου σκόραρε για 2ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι (είχε πετύχει δύο γκολ στο 3-1 επί της Καλλονής) και οδήγησε τον ΟΦΗ στην 3η νίκη στις τελευταίες 4 αγωνιστικές.
► Ο ΟΦΗ παραμένει αήττητος στο Ηράκλειο, όπου έχει συγκεντρώσει τους 14 από τους 18 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του (3 νίκες και 5 ισοπαλίες), κι έχοντας πετύχει τα 9 από τα 13 γκολ και δεχθεί μόλις τα 4 από τα 18!
► Ο Λεβαδειακός είναι ξεκάθαρα ομάδα έδρας... Μακριά από τη Λιβαδειά έχει αποσπάσει μόλις έναν από τους 17 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του! Στο Κλ. Βικελίδης από τον Αρη (1-1) και με προπονητή τον Τάκη Λεμονή. Στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια γνώρισε ισάριθμες ήττες.
► Ο ΟΦΗ είχε να κερδίσει τον Λεβαδειακό στην Κρήτη από τις 14 Μαϊου του 2006, με γκολ των Ισά και Νουαφόρ (2-0). Στο μεσοδιάστημα των δύο νικών του, ο Λεβαδειακός είχε «δραπετεύσει» από το Ηράκλειο με 4 σερί νίκες!
► Η Καλλονή προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα, καθώς μετά από 3 διαδοχικές νίκες, δέχθηκε 12 γκολ στα παιχνίδια με ΟΦΗ (3-1), Παναθηναϊκό (0-4) και ΠΑΟΚ (2-5), φτάνοντας τις 9 ήττες στις πρώτες 15 αγωνιστικές! Εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς ισοπαλία.
► Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό στις τελευταίες 9 αγωνιστικές.
► Ο ΠΑΟΚ είχε να βάλει 5 γκολ εκτός έδρας 13 χρόνια! Από τις 28 Μαϊου 2000, όταν επικράτησε 3-5 των Τρικάλων στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.
► Μετά τις ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Απόλλων επέστρεψε στις νίκες μετά από 8 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο μετρούσε 4 ήττες και 4 ισοπαλίες. Είχε να κερδίσει από τις 29 Σεπτεμβρίου, όταν επιβλήθηκε 4-2 του Λεβαδειακού στη Ριζούπολη.
► Ο Πανθρακικός έχει κερδίσει μόνο τον Παναθηναϊκό σε 8 εκτός έδρας παιχνίδια (1-2)! Στα υπόλοιπα 7, έκανε 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.
► Ο Αστέρας παραμένει αήττητος εντός έδρας σε 8 παιχνίδια (5 νίκες και 3 ισοπαλίες), έχοντας σημειώσει τα 17 από τα 22 γκολ.
► Ο Πανιώνιος παραμένει μακριά από τη νίκη για 4 διαδοχικές αγωνιστικές.
► Η Βέροια έχει συγκεντρώσει στο γήπεδό της τους 10 από του 13 βαθμούς.
► Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (3 ήττες - 1 ισοπαλία) συμπλήρωσε ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχει να κερδίσει από τις 10 Νοεμβρίου (2-1 τον Λεβαδειακό).

πηγή sport.gr