noodles volos banner

Νίκη με Μπαράλες για τον Αστέρα

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες κι έπιασε τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο μέχρι να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτό του είχε επί της ουσίας μία καλή στιγμή. Και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν την μπάλα όπως θα ήθελαν, με τον Αστέρα όμως να ανεβαίνει θεαματικά στα τελευταία λεπτά.

Ένα σουτ του Μπακασέτα, που έφυγε πολύ ψηλά, κι ένα του Καράσκο, το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης, ήταν οι δύο τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλες τόσες ήταν και αυτές του Πανιωνίου, ο οποίος απείλησε με απευθείας φάουλ του Κολοβού στο 10' κεφαλιά του Αραβίδη στο 11' από εκτέλεση κόρνερ του Κολοβού.

Όλα έδειχναν πως μέχρι το ημίχρονο τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, η οποία απέκτησε ενδιαφέρον από το 38' και μετά αρχής γενομένης από το δοκάρι του Εντό. Το εντυπωσιακό σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, ο οποίος βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλά του. Ο Αστέρας πίεσε ως το τέλος, είχε μία καλή στιγμή με τον Ντε Μπλάσις και δύο με τον Καράσκο, τον οποίο πρόλαβε την πρώτη φορά ο Κούρος, αλλά δε βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 44' είχε μία ευκαιρία και ο Πανιώνιος με τον Αραβίδη από πλάγια να σουτάρει και την μπάλα να παίρνει πορεία παράλληλα προς την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως το πρώτο με τις δύο ομάδες να μην κάνουν φάση. Στο 59', όμως, το σουτ του Κοντέ βρήκε στο χέρι του Κούρου με αποτέλεσμα να δώσει ο Λιαχούδης την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση κι άνοιξε το σκορ στέλνοντας τον Ανέστη στην άλλη γωνία.

Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα είχε μία πραγματικά καλή στιγμή ως το τέλος. Ο Γκρατσίνι στο 74' δοκίμασε το πόδι του και ο Ανέστης παραχώρησε κόρνερ, ενώ στο 82' ο Μενδρινός δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά δε βρήκε στόχο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΕΡΓΕΤΗΣ): Ερνάντες, Κοντοές, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο, Εντό, Καράσκο (79' Σέτι), Μπακασέτας (57' Γκρατσίνι), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (89' Χουάνμα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ): Ανέστης, Ζαχαράκης (83' Παναγιωτούδης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Παντίδος (69' Ντούνης), Μενδρινός, Κολοβός (89' Λάσνικ), Αραβίδης, Γιάννου