noodles volos banner

Αναστασίου: «Η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες»

Συνέντευξη στη Nova έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, που για άλλη μια φορά έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του και τόνισε ότι η ομάδα του έχει πολλές δυνατότητες, αρκεί να έχει διάρκεια και σωστή επικοινωνία.

Για την ομάδα και τον επόμενο στόχο της: "Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα - όπως έχω πει πολλές φορές - έχει πολλές δυνατότητες. Αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας και κάνουμε το αυτονόητο, τότε μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, που θα το συνδυάζουμε με γκολ. Το σημαντικό ήταν ότι τα χαφ μας σημείωσαν γκολ σε αυτό το παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που θέλουμε. Επιθυμούμε όλοι οι παίκτες μας να έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν και να μην το περιμένουμε από ένα παίκτη και είναι καθαρά στο χέρι μας να το συνεχίσουμε και να υπάρχει διάρκεια, γιατί είναι αυτό που θέλουμε. Διάρκεια στο παιχνίδι μας. Δεν μένουμε σε ένα παιχνίδι ή σε μια εμφάνιση. Για εμάς σημαντικό είναι - και ειδικά για μια ομάδα υψηλού επιπέδου, όπως θεωρούμε ότι είμαστε- να υπάρχει διάρκεια".

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: "Όπως είπατε, ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία και είναι πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Από την άλλη, είναι μια ομάδα που έχει τις αδυναμίες της και πάνω σε αυτό θα κοιτάξουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο".

Για τον Ούμπιντες: "Για εμάς πάντα το σύνολο έχει σημασία. Δεν κοιτάμε κάποιον παίκτη ξεχωριστά, γιατί σίγουρα κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά το θέμα είναι πως λειτουργεί μέσα στο σύνολο και για εμάς αυτό μετράει".

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Νομίζω ότι παίζοντας στη Λεωφόρο, υπάρχει άλλη αίσθηση στην ομάδα και ειδικά στους παίκτες μας. Με την ώθηση του κόσμου, η ψυχολογία είναι τελείως διαφορετική και θα έλεγα ότι τα παιδιά αισθάνονται πιο καλά. Από την άλλη βέβαια ο κόσμος δεν παίζει μπάλα, εμείς παίζουμε και είναι σημαντικό να μπούμε στο γήπεδο με τη νοοτροπία και την αίσθηση ότι είτε με κόσμο, είτε χωρίς κόσμο - όπως έγινε στον αγώνα με τα Γιάννινα - θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

Ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό της ομάδας, την έχει στηρίξει αρκετά ως τώρα και νομίζω ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει. Είναι σημαντικό να είναι αυτοί που πρέπει, προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα. Αλλά πάνω απ' όλα εμείς πρέπει να τους δώσουμε το κίνητρο για να στηρίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα".