noodles volos banner

Μώραλης: «Η Football League πρέπει να το δεχτεί»

Για το ζήτημα της ανόδου μίλησε την Τετάρτη (11/12) ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της διοργανώτριας. Όπως υποστήριξε, η Football League θα πρέπει να δεχτεί την πρόταση που έγινε για άνοδο δύο ομάδων και μπαράζ, ενώ απέφυγε να κάνει εκτίμηση τι θα συμβεί τελικά.

Όπως ανέφερε: «Αρμόδια για τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων είναι η ΕΠΟ. Είναι ευθύνη δική της και είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχε κλείσει πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων. Η ΕΠΟ δεν το έκανε, ίσως για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τις δύο λίγκες ή για να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Η ΕΠΟ λέει ότι τώρα είναι παράνομο να τροποποιήσει τις προκηρύξεις. Εμείς λέμε ας παρθεί μια απόφαση, έστω κι αν είναι εναντίον των συμφερόντων της Super League.

Έγινε χθες μια νέα σύσκεψη και η ΕΠΟ ούτε τώρα πήρε απόφαση. Εμείς προτείναμε μια εναλλακτική και θεωρούμε ότι η Football League θα έπρεπε να την δεχτεί. Δεν αποκλείεται τελικά να πάμε και στα δικαστήρια. Τώρα η Football League έχει ζητήσει μια προθεσμία για να δουν τι θα κάνουν.

Θεωρώ ότι τρία είναι τα σενάρια: Ή συμβιβαζόμαστε, ή αποφασίζει η ΕΠΟ η οποία ζητεί 46 υπογραφές (απ' όλες τις ομάδες δηλαδή) ότι στη συνέχεια δεν θα προσφύγει κανείς, ή προσφεύγουμε οι δύο λίγκες στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Για το τι θα συμβεί τελικά, δεν ξέρω. Ό,τι εκτίμηση έχω κάνει, έχω πέσει έξω. Πάντως δεν έπρεπε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Πέρασαν οι μήνες χωρίς λόγο και αυτό ζημιώνει όλους μας. Πρέπει να τα αποφεύγουμε αυτά τα αυτογκόλ».