noodles volos banner

Λαγός: "Κύπελλο και Ευρώπη"

Ο Τάσος Λαγός, ο ποδοσφαιριστής που κατάγεται από τον Αλμυρό και είναι εκ των αρχηγών στον φετινό Παναθηναϊκό, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού και τόνισε ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του νεαρού άσου:

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση, ενώ παράλληλα ήταν αρκετά παραγωγικός στην αναμέτρηση με την Καλλονή. Μπορεί να παραμείνει η ομάδα σου στο ίδιο υψηλό επίπεδο και στον αγώνα με τον Ατρόμητο;

«Σίγουρα προερχόμαστε από μια πολύ καλή εμφάνιση. Στο παιχνίδι με την Καλλονή κάναμε σχεδόν τέλεια αυτά που μας είπε ο προπονητής, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και νομίζω ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα. Καταφέραμε να κερδίσουμε 4-0, είναι ένα καλό σκορ και παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε αυτόν τον ρυθμό σε κάθε παιχνίδι».

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρείτε απέναντι σας έναν από τους δυσκολότερους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσετε την εφετινή χρονιά. Ο Ατρόμητος παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Σας βοηθά το γεγονός ότι ο αντίπαλος σας έχει επιθετική φιλοσοφία;

«Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα. Το έχει δείξει στο πρωτάθλημα, παίζει πολύ επιθετικά και έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Νομίζω ότι κι εμείς έχουμε πολύ καλή ομάδα και ειδικά μέσα στην έδρα μας, δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που κάναμε στον αγώνα με την Καλλονή - αλλά και σε άλλες αναμετρήσεις- και τότε δεν θα αντιμετωπίσουμε κανέναν πρόβλημα».

Κοιτώντας λίγο τους αριθμούς, βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι ισορροπημένα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου. Πιστεύεις ότι είναι ισορροπημένο το παιχνίδι;

«Ναι, είναι ισορροπημένο αυτό το παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές. Νομίζω ότι έχουμε το αβαντάζ της έδρας, τον κόσμο μας και θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να περάσουμε τον Ατρόμητο και να πάμε στην τρίτη θέση».

Το ζητούμενο είναι η διάρκεια στην απόδοση σας, προκειμένου να φτάσετε στη νίκη;

«Σίγουρα η διάρκεια σε ότι και αν κάνεις μετράει πολύ και όχι κάποια διαστήματα. Αν έχεις διάρκεια σε ένα παιχνίδι, τότε θα σκοράρεις πιο πολλά γκολ, θα είσαι καλύτερος και δεν θα κινδυνέψεις. Είναι σημαντικό στον αγώνα με τον Ατρόμητο, να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας».

Αρχίζετε να εδραιώνεστε στις θέσεις των πλέι οφ και ακολουθεί ένα μίνι ντέρμπι για την τρίτη θέση. Όσο περνάει ο καιρός, σκέφτεστε ότι μπορείτε να φτάσετε και πιο ψηλά;

«Καταρχήν σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παίρνουμε νίκες και από εκεί και πέρα με τους τρεις βαθμούς που θα παίρνουμε, σκεφτόμαστε και πιο ψηλά. Έχουμε πει ότι οι στόχοι μας είναι να βγούμε στην Ευρώπη και να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, να πάμε ψηλά σε αυτόν τον θεσμό. Θα προσπαθήσουμε γι' αυτά τα δύο και ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο».

Σε προσωπικό επίπεδο, νομίζω ότι αισθάνεσαι την εμπιστοσύνη του προπονητή σου. Είσαι βασικός από την αρχή της σεζόν και ένας από τους αρχηγούς της ομάδας. Πως κυλά αυτή η χρονιά για σένα;

«Νομίζω ότι είναι η καλύτερη σεζόν σε προσωπικό επίπεδο. Ο προπονητής με πίστεψε από την πρώτη στιγμή, μου έδειξε εμπιστοσύνη και νομίζω ότι κι εγώ- τόσο μέσα από τις προπονήσεις, όσο και μέσα από τα παιχνίδια- νιώθω καλύτερα, παίζω πιο ελεύθερα σε σχέση με άλλες χρονιές και νομίζω ότι είναι η καλύτερη χρονιά για μένα».

Πως είναι να αγωνίζεσαι για πρώτη φορά στην καριέρα σου ως δεξί χαφ;

«Ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, θα προσπαθήσω για το καλύτερο και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπου και αν παίξω».

Αισθάνεσαι ότι αυτή η ομάδα που χτίζεται εφέτος, μπορεί να γίνει μια ομάδα- πρωταθλήτρια τα επόμενα χρόνια;

«Ναι, νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία. Αυτή η ομάδα είναι μικρή ηλικιακά, είναι και λίγο άπειρη. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα, όμως δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και με τον καιρό νομίζω ότι η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη. Αν όχι του χρόνου, ελπίζω τα επόμενα χρόνια, με την ηλικία που έχει η ομάδα, να μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη».

Παρακολούθησες την παρουσίαση του ΠΑΝ. ΚΙ. για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Λεωφόρο;

«Ναι, το είδα. Νομίζω ότι είναι φοβερό! Πολύ ωραίο και μακάρι να γίνει. Είναι όνειρο όλων των οπαδών και του κόσμου του Παναθηναϊκού να γίνει αυτό το γήπεδο, έτσι όπως το έδειξαν. Είναι φοβερό!».