noodles volos banner

Πρόκριση από το πρώτο ματς για τον ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε 1-3 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στη ρεβάνς της Τούμπας θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα, για να ανατραπεί αυτό το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν σε υπερθετικό βαθμό και περιόρισαν τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, ενώ ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.  Με την κατοχή της μπάλας στο 81%-19% στο πρώτο εικοσάλεπτο, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 24', όταν σε αντεπίθεση ο Μακ βρήκε τον Πρίγιοβιτς, εκείνος γύρισε την μπάλα και ο Λημνιός έκανε την κεφαλιά στο δοκάρι, με τον Μαουρίσιο να τη σπρώχνει στα δίχτυα.

Στο 34' οι «μελανόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, καθώς μετά την εξαιρετική σέντρα του Αζεβέδο ο Πρίγιοβιτς έκανε το άλμα αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Κότνικ.

Στο 43' ο Πανιώνιος στάθηκε άτυχος: ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, με τον Μπανανά να πιάνει την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω και τον Μασούρα να κάνει τη δεύτερη από κοντά, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 73' ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ στην κίνηση, μετά τη λάθος απόκρουση του Μπανανά κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ, για να μειώσουν τελικά οι γηπεδούχοι στο 85', όταν από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς η άμυνα του ΠΑΟΚ αδράνησε και ο Κόρμπος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46’ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (68’ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46’ Παπαγεωργίου). 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (76’ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65’ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (69’ Κουλούρης). 

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)