noodles volos banner

Διασυρμός για ΠΑΟ, σοβαρό προβάδισμα για ΑΕΛ και Πανιώνιο

Τον διασυρμό με 4-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Λαμία από την ομώνυμη ομάδα, στον πρώτο αγώνα των δύο συλλόγων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας. Βέβαια, στο τελικό αποτέλεσμα έπαιξε μεγάλο ρόλο και το χιονισμένο τερέν και ίσως κακώς ξεκίνησε ο αγώνας. Η Λαμία έβαλε πολλή δύναμη στο παιχνίδι της, ήταν και τυχερή, καθώς έκανε τις δικές της ευκαιρίες γκολ σε αντίθεση με τους πράσινους, που δεν ήταν εύστοχοι αφενός και αφετέρου τους ακυρώθηκε στο 54’ με το σκορ στο 3-0 ένα κανονικό γκολ του Κουρμπέλη για οφσάιντ.  Στο 5’ ο Πίτι με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 42’ ο Παντελιάδης το διπλασίασε, ενώ ο Πίτι εκ νέου ο οποίος στο 45’ έγραψε το 3-0, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι προηγουμένως είχαν δοκάρι με τον Λουντ στο 38’.

Ο Μολίνς έδωσε πρόσκαιρα κάποιες ελπίδες μειώνοντας σε 3-1 στο 82’ με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ από μακριά νικώντας τον Μελίσσα, αλλά στο 90’ ο Μπλάζιτς έκανε … βόλτα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και με πλασέ υπέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο για τη Λαμία.

Πολύ κοντά στην πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας είναι η ΑΕΛ, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης στο "AEL FC Arena". Το τελικό σκορ μαρτυρά την ανωτερότητα των Θεσσαλών σε όλο το 90λεπτο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν κι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Παρά το αρκετό χιόνι που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο  το ματς διεξήχθη κανονικά. Η Ξάνθη ήταν η πρώτη που απείλησε στο 16’, με τον Σιλά να κάνει τη σέντρα και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου.

Στο 22’ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ναζλίδη, ενώ η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 29’. Ο Ντέλετιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κασάδο και την «εσχάτη των ποινών» μετέτρεψε σε γκολ ο Ναζλίδης (1-0).

Οι Θεσσαλοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 32’, όταν ο Αγκάνοβιτς έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς και ο Ναζλίδης πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο νεοεισελθών Λεοζίνιο στο 90’, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Ρέντζα και την έστειλε στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς.

Τυχερός και πιο ικανός ο Πανιώνιος κέρδισε με 2-0 τον ΟΦΗ με δύο γκολ στο τέλος κι ενώ πρώτα είχε κινδυνεύσει αρκετά. Ο Πανιώνιος διατήρησε την υπεροχή στο α’ μέρος, αλλά αυτή ήταν ανούσια. Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε καλύτερο, καθώς ο ΟΦΗ ανέβηκε και με κινητήριο μοχλό τον Όγκμποε δημιούργησε προβλήματα στην «κυανέρυθρη» άμυνα, όπως το σουτ που επιχείρησε στο 55’ και πέρασε δίπλα από το δοκάρι ή την κεφαλιά στο 62’που εξουδετέρωσε ο Μπαντής.

Τελικά ένα δίλεπτο αρκούσε στον Πανιώνιο για να δώσει τέλος στις όποιες «ορέξεις» του ΟΦΗ. Στο 77’ ο Γεσίλ με σουτ ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι μετά από ωραίο γύρισμα του σώματός του έκανε το 1-0 και στο 78΄ ο Χατζισαφί μπήκε στην περιοχή, διανύοντας πολλά μέτρα με την μπάλα και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ακριβώς στην εκπνοή ο Γεσίλ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.