Logo
Print this page

Νίκες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο

Και οι τρεις "μεγάλοι" επικράτησαν στη δεύτερη δόση της 1ης αγωνιστικής των ομίλων για το Κύπελλο Ελλάδας την Τετάρτη (20/9), κατά την οποία έγιναν έξι παιχνίδια. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ (2-0) της Λαμίας και της ΑΕΛ αντίστοιχα, ενώ ο ΠΑΟΚ λόγω της μεγάλης αστοχίας του κυρίως δυσκολεύτηκε να νικήσει με 2-1 τον Λεβαδειακό. Αναλυτικά:

ΑΕΚ-Λαμία 2-0

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες η ΑΕΚ επικράτησε της Λαμίας, αυτή τη φορά για τον 3ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος στη Ριζούπολη με 2-0 και με ανεβασμένη ψυχολογία πηγαίνει στο ντέρμπι κορυφής την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και τα γκολ πέτυχαν οι Χριστοδουλόπουλος (49΄ πέναλτι) και Μάνταλος (80΄).

Η Λαμία απείλησε στο 8΄ με οριζόντιο δοκάρι σε δυνατό σουτ του Φράγκου και στάθηκε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από καθαρό σπρώξιμο του Παπαργυρίου) και εκτέλεσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 49΄.

Στο 80΄ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 παίρνοντας το «ριμπάουντ» από σουτ του Λιβάγια και απόκρουση του Πίτκα. Έτσι, η ΑΕΚ σημείωσε την τέταρτη διαδοχική νίκη της, βγάζοντας χωρίς απώλειες ένα «καυτό» δεκαήμερο πριν από το ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Από τους παίκτες που πήραν ευκαιρίες, αυτός που την άρπαξε ήταν ο Ανταμ Τζανετόπουλος, ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αποτελέσει αξιόλογο back up στο κέντρο της άμυνας.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Μακόλεϊ Κρισάντους, εναντίον της παλιάς του ομάδας. Μάλιστα και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Τεννές, είναι πρώην «κιτρινόμαυροι»: ο «Μάκης», ο Ντ’Ακόλ και ο Βασιλαντωνόπουλος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄Αραούχο), Τσίστασον, Χριστοδουλόπουλος (61΄ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (63΄ Ντ’Ακόλ).

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 2-0

Τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Super League, οι «πράσινοι» κατέβαλαν και την αντίσταση της ΑΕΛ με 2-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου και μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση. Το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε το προβάδισμα στο 18΄ με το εντυπωσιακό γκολ του Τσάβες μετά από ατομική προσπάθεια και το δυνατό σουτ του Αργεντινού στη γωνία του Μπόζοβιτς.

Η ΑΕΛ, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο και στάθηκε άτυχη στο δεύτερο μέρος με τα δύο δοκάρια που είχε, αρχικά στο 68' με το απευθείας φάουλ του Γουάλας (οριζόντιο) και λίγα λεπτά μετά (80') με τη σέντρα σουτ του Περόνε που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή δοκό του Διούδη.

Στο 89' οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μολίνς σταμάτησε στο δοκάρι του Μπόζοβιτς. Ο Μολίνς, πάντως, κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή (2-0).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Ινσούα, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Ρέις (72' Χίλιεμαρκ), Σιλά, Μουνιέ (62' Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης, Λουτσιάνο (78' Μολίνς), Τσάβες.

ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Κούσας, Περόνε, Κρίζμαν (72' Ναζλίδης), Γουάλας, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Άντονι, Δερμιτζάκης (60' Ναβάρο), Λεοζίνιο (62' Κρητικός).

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-1

Ο ΠΑΟΚ με καλύτερο παίκτη τον Λημνιό και έχοντας χάσει τ’ άχαστα στο πρώτο μέρος, όταν το σκορ ήταν μόνο 1-0, επιβλήθηκε στο Καυτανζόγλειο του Λεβαδειακού με 2-1 για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε επιθετικά και μετά από πολλές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και χαμένο πέναλτι του Πέλκα στο 39, έφτασε στο γκολ στο 40’, καθώς ο Πέλκας το σκορ με ωραίο γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Λημνιού.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με αλλαγή και γκολ στην επανάληψη. Ο Ζαραδούκας πήρε την θέση του Καραχάλιου, αλλά η αλλαγή αυτή δεν ήταν η αιτία της γρήγορης ισοφάρισης που έγινε με γκολ του Γιακουμάκη στο 46′ με αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής σε κότρα επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την εδαφική υπέροχή και μετά την ισοφάριση, είχε ρυθμό, όχι όμως και την απόδοση του πρώτου 45λεπτου. Τελικά στο 70΄ σημείωσε το δεύτερο γκολ με ωραίο δυνατό πλασέ του Σάκχοφ από το ημικύκλιο, με τον Ουκρανό να έχει μπει στο ματς πριν λίγα λεπτά και να παίρνει την ασίστ του Μπίσεσβαρ.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Μαλεζάς, Ζαμπράνο, Δεληγιανίδης, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (63′ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ (71′ Ελ Καντουρί), Πέλκας (63′ Βιεϊρίνια), Λημνιός, Κουλούρης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Τσαμπούρης, Αντιλεχού, Φρανσίσκο, Μεντί, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (46′ Ζαραδούκας), Καθάριος (68′ Σίλβα), Γιακουμάκης, Μπελκαζουανί (77′ Βασιλείου).

Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-0

Δύσκολη νίκη πήρε στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, αφού επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0 για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ουάρντα με πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς. Το άλλο ματς της πρεμιέρας του 4ου ομίλου μεταξύ της Σπάρτης και των Τρικάλων θα διεξαχθεί αύριο (21/9).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κανάντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Ούμπιντες (55΄ Ντιγκινί), Οριόλ (67΄ Γιαννούλης), Μενσά (55΄ Μανούσος), Κιβρακίδης, Μπουζουλάντζιτς, Βασιλακάκης, Ντάουντα, Ουάρντα

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης) Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Βενέτης, Κρητικός, Μεληκιώτης (77΄ Γεωργίου), Αναστασίου, Κέβιν, Ντιόγκο, Μπάουμαν, Νούνες, Βάργκας (52΄ Ζορμπάς)

Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Ο Πλατανιάς νίκησε 1-0 στα Περιβόλια τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 1ου ομίλου της διοργάνωσης. Ο Πατράλης πέτυχε στο 68΄ το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στους Κρήτες, οι οποίοι «έπιασαν» τον ΟΦΗ στην κορυφή της βαθμολογίας του γκρουπ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Στόιτσεφ, Παπανικολάου (72΄ Στανισάβλιεβιτς), Ραχμάν, Γκρζέλτσακ, Δημούτσος (81΄ Ρενάτο Ζίκο), Πλιάτσικας, Στάθης (60΄ Βάντερσον)

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Χουάντερσον, Κοντοές, Μάατσεν (85΄ Βαλλιάνος), Ελ Μπαζ (64΄ λ. τρ. Αλμπάνης), Μάατσι, Μενδρινός, Βαφέας, Κούρος, Χουάρες, Καλλέργης (73΄ Μπαμπιάρζ), Μπαρτολίνι

Παναχαϊκή-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Ανώτερη η Παναχαϊκή κόντρα στην Αναγέννηση, στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου, χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 78ο λεπτό για να πάρει τη νίκη.  Οι Πατρινοί έκαναν πολλές φάσεις και τελικά δικαιώθηκαν. Ο Στεργίδης πήρε το πέναλτι στο 78′, ο Ελευθεριάδης ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία σήμερα στην Αγυιά.

Από την άλλη, οι Καρδιτσιώτες αρκέστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι και τα κατάφεραν καλά ως το σημείο που δέχθηκαν το γκολ.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Γκίνο, Μουστακόπουλος (67′ Μασούρας), Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (60′ Στεργίδης), Γκέσιος (80′ Φουρλάνος)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Βαζάκας): Γκέκας, Κωνσταντινόπουλος, Ποζατζίδης, Ρουσσάκης, Κισκαμπάνης, Καρίκι (59′ Μασούρας), Πλαβούκος (79′ Σταματάκης), Σουντουρά, Τζέκος (75′ Χατζάρας), Μπιτέλης, Παπαευθυμίου

 

               

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]