noodles volos banner

Μπέος: Να κάνω εγώ τον σχεδιασμό και δε θ’ ανοίξει μύτη!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα περίπου δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Με αφορμή τις άσχημες εικόνες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο εν αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον «Arena FM 89,4» και έριξε την ευθύνη στην Αστυνομία, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν υπήρξε μαχαίρωμα οπαδού της ΑΕΚ.

«Γιατί δε γράφουν τι έγινε χθες στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο βόλεϊ και λένε μόνο για το Βόλο; Για να μην τρελαθώ… Αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και έγιναν εργαλεία ενός πολιτικού συστήματος. Νομίζουν ότι ο κόσμος είναι μ@@@@ς και τρώει κουτόχορτο; Τέρμα αυτά.

Τι έγινε στο Πανθεσσαλικό; Αν εξαιρέσεις έναν λάθος σχεδιασμό που είχε η αστυνομία, η οποία μπέρδεψε το μαντρί στο βουνό με έναν αγώνα στο Βόλο, το γήπεδο ήταν Άγιο Όρος. Υπήρξε μία συμπλοκή μεταξύ 200 ανεγκέφαλων για 20 λεπτά, για την οποία ευθύνεται η αστυνομία. Οι υπόλοιποι 18.000 θεατές και απ’ τον ΠΑΟΚ και απ’ την ΑΕΚ ήταν εκκλησία. Με παλμό με συνθήματα. Αυτός είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας».

Για το γεγονός πως ο τελικός έγινε στο Βόλο: 

«Αγωνίστηκαν κάποιοι να μην έρθει ο τελικός στο Βόλο. Ευχαριστώ τους φιλάθλους της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που ήρθαν, είδαν τον τελικό, ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και άφησαν τα ωραία τους χρήματα στα μαγαζιά της πόλης. Δεν έκαναν την παραμικρή ζημιά».

Για τα επεισόδια:

«Όπως προείπα, αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν ήταν 200 άτομα. Ιστορικά το πρώτο που πιάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η γέφυρα. Τους το είπα στη σύσκεψη: ‘κλείστε την πεζογέφυρα’. Δε με άκουσαν. Πιστεύω πως επίτηδες άφησαν να δέρνονται 40 λεπτά και μετά επενέβησαν. Η αστυνομία θέλει να υποβαθμίσει το ποδόσφαιρο, να το απαξιώσει για να μην πηγαίνει κανένας στο γήπεδο. Θέλουν να ξεκουράζονται. Όπως πέρσι ο τελικός που έγινε χωρίς κόσμο. Στον τελικό της Ρωσίας ακόμα παίζουν ξύλο. Δεν άκουσα να μιλούν για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών».

Για τις ζημιές στο γήπεδο: 

«Οι ζημιές αποτιμώνται και θα κρατηθούν από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πόσο είναι; 50, 60, 80 χιλιάδες; Πάρτε τα. Έτσι θα κάνουν οι Σαββίδης και Μελισσανίδης. Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο. Και ο Βρύζας και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Διακόσια άτομα θα αφήσουν μελανό σημάδι στο ποδόσφαιρο; Εγώ θα δώσω όλο το γήπεδο χωρίς νεκρή ζώνη και δε θα ανοίξει μύτη. Θα κάνω, όμως, εγώ τον σχεδιασμό. Όχι αυτοί που τους αρέσει να κάθονται στα γραφεία. Είναι άσχετοι»!

Για τον φίλαθλο της ΑΕΚ που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση: 

«Για να μην έχουν τύψεις οι ΠΑΟΚτζήδες, δεν ισχύει ότι το παιδί μαχαιρώθηκε. Είναι αλήτες αυτοί που τα γράφουν! Είναι 18 ετών και έκλαιγε ο πατέρας του γεμάτος στα αίματα. Άρρωστος ΑΕΚτζής. Δεν είναι κακό. Όταν σφύριξε ο διαιτητής έριξε μια κλοτσιά στη γυάλινη πόρτα, έσπασε το τζάμι, έπεσε στο πόδι του και του έκοψε όλους τους μύες. Δεν υπάρχει τίποτα από συμπλοκή. Για να το γνωρίζουν κι οι ΠΑΟΚτζήδες. Ρε εσείς που κατασκευάσατε το γήπεδο, βάζετε γυάλινη πόρτα; Είπα στον πατέρα του να τους κάνει μήνυση και αγωγή. Αλλά οι πουλημένοι δεν τα γράφουν. Αυτοί που τα παίρνουν από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Είναι προδότες! Δεν ντρέπονται λίγο. Είπαν πως οι ΠΑΟΚτζήδες μαχαίρωσαν το παιδί. Ψέματα, ψέματα».

Για το θέαμα στον αγώνα: 

«Το ματς, από πλευράς ποιότητας, ήταν επιπέδου Αγία Τριάδα-Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ ήταν κατά διαστήματα καλύτερος. Δεν έπαιξαν το ποδόσφαιρο που έπρεπε».

Για τη συνάντηση Μελισσανίδη-Σαββίδη: 

«Εγώ συνέλαβα να γίνει ο τελικός στην πόλη μου. Σεβάστηκαν ακόμα και το καλαθάκι οι φίλαθλοι και τους ευχαριστώ γι’ ακόμα μία φορά. Επίσης, πέτυχα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης. Αυτό ήθελα, αυτό έκανα».