noodles volos banner

Τα ‘ριξε όλα στο … μη λειτουργικό Πανθεσσαλικό η Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε τον απολογισμό της για τον τελικό της ντροπής. Σ’ αυτόν αναφέρεται ότι το … Πανθεσσαλικό φταίει για τα επεισόδια, γιατί έχει τεχνικά προβλήματα και δεν είναι λειτουργικό, θέλοντας να αποσείσει τις δικές της ευθύνες. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο οπαδός που κρατούσε μαχαίρι πιθανότατα είναι αλλοδαπός από αδελφοποιημένο με τον ΠΑΟΚ σωματείο.

Αναλυτικά ο απολογισμός της Αστυνομίας: «Τουλάχιστον 20 άτομα είναι εφικτό να αναγνωρισθούν για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στην πεζογέφυρα αλλά και στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το οπτικό υλικό που έχει δημοσιοποιηθεί αλλά κι από μεμονωμένες καταγραφές αστυνομικών. Η ΕΛΑΣ είχε στείλει στον Βόλο, για τον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  τουλάχιστον 30 διμοιρίες ΜΑΤ, αριθμός πρωτοφανής.

Στην πεζογέφυρα  αρχικά δεν εστάλησαν αστυνομικές δυνάμεις, αφού συνεκτιμήθηκε ότι στις σκάλες που οδηγούν στην πεζογέφυρα υπήρχαν κιγκλιδώματα που εμπόδιζαν την κίνηση των φιλάθλων κι ότι δεν υπήρχε πρόθεση σύγκρουσης των χούλιγκαν. Είχε αποφασισθεί δυνάμεις των ΜΑΤ να πήγαιναν εκεί σε δεύτερο χρόνο, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί ήταν κάτω από αυτή να χωρίζουν μέσα στην εξέδρα τα δύο πέταλα  των φανατικών οπαδών.

 Δυστυχώς, σημειώθηκαν επεισόδια που οφείλονται στα τεχνικά προβλήματα του σταδίου, στην έλλειψη προηγούμενων εμπειριών των αστυνομικών στο γήπεδο αυτό που δεν ήταν λειτουργικό,  αλλά και σε ορισμένα λάθη στον σχεδιασμό. Είναι ακόμη προφανές ότι άσχετα με τις καλές σχέσεις των δύο ομάδων, την προεργασία κλπ, στους χούλιγκαν δεν μπορείς να έχεις καμιά εμπιστοσύνη, έχουν τις δικές τους «πολεμικές» αντιλήψεις και προχωρούν χωρίς λόγο σε συγκρούσεις κι επιθέσεις.

Υπήρχαν εξαγγελίες στο διαδίκτυο από φανατικούς οπαδούς για συγκρούσεις στον τελικό του Κυπέλλου. Έχουμε ακόμη την εικόνα ότι ένας από τους χούλιγκαν που κρατούσε μαχαίρι ήταν πιθανόν αλλοδαπός που ανήκε σε φανατικούς «αδελφοποιημένου» σωματείου κι είχε έλθει στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες».

 Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε η ΕΛΑΣ σχετικά με τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο που είχαν σαν αποτέλεσμα τέσσερις  συλλήψεις, 22 προσαγωγές, 20 τραυματίες, τέσσερα άτομα στο χειρουργείο από τα οποία ένα σοβαρά.