Logo
Print this page

Τα σημάδια της καταστροφής στο Πανθεσσαλικό (photos)

Λαίλαπα βαρβάρων χαρακτήρισε τη συμπεριφορά μερίδας των χιλιάδων οπαδών που ήρθαν χθες, όχι για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά για να προβούν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών δίνοντας μάχες σώμα με σώμα, ο υπεύθυνος της εγκατάστασης του Πανθεσσαλικού Σταδίου κ. Τάσος Μιλάνος, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε σήμερα.

1milanos

«Βανδαλισμός παντού! Διασκορπισμένα σπασμένα καθίσματα, μεταλλικά αντικείμενα, λες και υπήρξε λαίλαπα βαρβάρων. Δεν νομίζω ότι έγινε αγώνας χθες, αρένα είχαμε εδώ μέσα» τόνισε ο κ. Μιλάνος εμφανώς απογοητευμένος.

Ο κ. Μιλάνος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου, κάτι που όπως είπε θα χρειαστεί να γίνει με τη συνδρομή ομάδας συνεργατών τις επόμενες μέρες, προσθέτοντας όμως ότι θα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί βέβαια ότι εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών στα υδραυλικά και τις τουαλέτες του σταδίου, έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης στη βασική εγκατάσταση. Αναφορικά με το κόστος για την αποκατάσταση και τη συντήρηση του σταδίου, σύμφωνα με δηλώσεις του σε αργία Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, έχουν ήδη δαπανηθεί περί τις 250.000 ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό θα προστεθεί και το ποσό για την δεύτερη αποκατάσταση μετά τις ζημιές το οποίο μπορεί να ανεβάσει τις συνολικές δαπάνες στο ποσό των 500.000 ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο φιναλίστ του τελικού θα καλύψουν από τα ταμεία τους τις εργασίες ανακαίνισης που έγιναν. Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι αν ο Βόλος επωφελήθηκε και σε τι βαθμό από τη συνολική εικόνα που μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και όχι μόνο από την όποια πρόσκαιρη αύξηση της τουριστικής κίνησης λόγω της διοργάνωσης.

 «Σταχτοδοχείο» το ταρτάν του Σταδίου

Απογοητευμένος από την εικόνα που αντίκρισε την επόμενη μέρα της «γιορτής» του ποδοσφαίρου ήταν ο προπονητής στίβου του «Γ.Σ. Νίκη Βόλου» Παύλος Παρασκευόπουλος ο οποίος μιλώντας στο magnesianews.gr τόνισε πως ό,τι συζητούσαν μεταξύ τους οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σταδίου και φοβούνταν ότι θα συμβούν, έγιναν πραγματικότητα.

Οι σοβαρές ζημιές που έγιναν έκτος από τις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο και το ταρτάν του σταδίου μπορεί να ανέλθουν και σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν. Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, ο πλαστικός τάπητας που κόστισε πολλά, για να κατασκευαστεί με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και έμεινε ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη στην πόλη του Βόλου, έγινε «σταχτοδοχείο» εξαιτίας των καπνογόνων που έριξαν οι χούλιγκαν των δύο ομάδων.

2paraskevopoulos zimies

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω image gallery, για να δείτε το μέγεθος της καταστροφής. Σ’ αυτές θα διαπιστώσετε ότι:

-Το 90% των ειδών υγιεινής στις τουαλέτες του σταδίου είναι σπασμένα

- Οι οπαδοί χρησιμοποίησαν τις χημικές τουαλέτες, για να δημιουργήσουν αναχώματα στις μεταξύ τους συγκρούσεις

-Εκατοντάδες καθίσματα ξηλώθηκαν και εκσφενδονίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών

-Τούβλα, υδραυλικοί σωλήνες, καπνογόνα και πλαστικά μπουκάλια συνθέτουν το σκηνικό πέριξ του αγωνιστικού χώρου του Πανθεσσαλικού σταδίου

- Οι χούλιγκαν χρησιμοποίησαν πέτρες και ξύλα στις μεταξύ τους συγκρούσεις, αλλά και κατά της αστυνομίας.

-Τα σημάδια των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ οπαδών, έχουν μείνει ανεξίτηλα στα καθίσματα και σε διάφορα ματωμένα αντικείμενα

-Ένα ματωμένο παντελόνι υπάρχει στην ανατολική πεζογέφυρα, όπου έγινε η μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ των χούλιγκαν

-Τα συρματοπλέγματα και οι κλειδαριές στην αερογέφυρα δε στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τη σύγκρουση των οπαδών

-Σπασμένες τζαμαρίες υπάρχουν σε πάμπολλα σημεία του σταδίου

-Οι θερμόαιμοι οπαδοί στην ανατολική κερκίδα έβαλαν φωτιά σε χημική τουαλέτα

-Υπάρχουν αρκετές σπασμένες κάμερες, που μόλις μέρες πριν είχαν τοποθετηθεί για την αποτροπή επεισοδίων στον ποδοσφαιρικό αγώνα.

-Δεκάδες σπασμένα μπουκάλια και πέτρες είναι επικίνδυνα για τους αθλητές του στίβου στο ταρτάν

-Τα γλαστράκια με τα λουλούδια που είχαν τοποθετηθεί στις κερκίδες των επισήμων δε …γλίτωσαν, καθώς κάποια από αυτά εκσφενδονίστηκαν ακόμη και μπροστά στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη. 

Media

Last modified onSunday, 07 May 2017 23:21

Image Gallery

{gallery}47702{/gallery}
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]