noodles volos banner

Χιμένεθ: "Πρώτα το πάθος, μετά η μπάλα"

Ήδη από τα Σπάτα ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δώσει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το σύνθημα για τη… νίκη στον αυριανό (6/5 – 20.30) τελικό με τον ΠΑΟΚ. Αποφασιστικότητα και συγκέντρωση έχει ζητήσει και το επανέλαβε και σήμερα (5/5) παραμονή του ματς, στη συνέντευξη Τύπου. Όμως ο Ισπανός τεχνικός ήταν και ξεκάθαρος, ως προς το στοιχείο που θα κρίνει το νικητή.

"Πρώτα το πάθος, μετά το ποδόσφαιρο σ’ αυτά τα ματς" είπε ο Χιμένεθ και έδωσε και το στίγμα για την εικόνα της ΑΕΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού:

- Πιστεύετε πως υπάρχει κάτι που μπορεί να αιφνιδιάσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ;

«Πιστεύω πως σ’ ένα παιχνίδι τελικού κυπέλλου, δεν υπάρχει επιστροφή. Όλα θα είναι πολύ σημαντικά για να το κατακτήσουμε και θα μετρήσουν και οι πιο μικρές λεπτομέρειες».

- Πως φάνηκε η κοινή δήλωση των μεγαλομετόχων, πριν τον τελικό;

«Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ, αντιπροσωπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα. Και οφείλουμε να φροντίσουμε την εικόνα που θα δώσουμε προς τα έξω. Θα πρέπει να είναι δυνατή μάχη σε αγωνιστικά πλαίσια. Και πάνω απ’ όλα δίνουμε μια εικόνα στα παιδιά. Και ό,τι γίνει, πρέπει να είναι μόνο μέσα στο γήπεδο. Όποιος κερδίσει θα είναι χαρούμενος, ο άλλος στεναχωρημένος. Τέτοιου είδους κινήσεις, είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Να πει κάτι για τον Κρέσπο...

«Απλά πριν λίγους μήνες είχαμε πει πως ίσως βρεθούμε στον τελικό του κυπέλλου. Αύριο θα είναι αντίπαλος».

- Τι θέλετε να δείτε στους παίκτες σας αύριο και γιατί έμεινε εκτός ο Πέκχαρτ;

«Αυτό που περιμένω είναι να δω εμπιστοσύνη, περηφάνια και πάθος. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μεγάλους σκόρερ στην ομάδα. Είναι εσωτερική αδικία, αν πρέπει να επιλέξεις συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Ο Τόμας είναι πολύ μεγάλος παίκτης και έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα».

- Πόσο επηρεάστηκε η ομάδα απ’ όλο αυτό που έγινε τις τελευταίες ώρες;

«Επαγγελματίες είμαστε, θα πρέπει να τα αφήσουμε εκτός και να μην μας επηρεάσει τίποτα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Είναι ξεκάθαρο πως οτιδήποτε δημιουργεί αμφιβολίες, δεν βοηθά στην συγκέντρωση στο ματς. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις».

- Ποια θα είναι η τελευταία λέξη πριν το ματς και τι βλέπετε στα μάτια τους;

«Δεν ξέρω ποια θα είναι η τελευταία μου λέξη, δεν συνηθίζω να σκέφτομαι τι θα τους πω. Αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως ό,τι θα πω το λέει η καρδιά μου και όχι το μυαλό μου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλο ενθουσιασμό. Και εγώ είμαι ο υπεύθυνος, επειδή γνωρίζω πως όλοι θέλουν να παίξουν, μιας και πρέπει να έχω συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να καταστρέψω τα όνειρα κάποιων παικτών που θα ήθελαν να παίξουν».

 

Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr