noodles volos banner

Γλυκιά ήττα για την ΑΕΚ και πρόκριση στον τελικό

«Γλυκιά» ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της από την αναμέτρηση της Πέμπτης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Με δέκα ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι, παραλίγο να το «κλέψει» στο τέλος ο Ολυμπιακός.

Το ματς ήταν τρομερά νευρικό και χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Παράλληλα, δε διεκδικεί ούτε δάφνες ποιότητας μιας και χαρακτηριστικό του ήταν οι λίγες φάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του αλλά και ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη μόλις στο 3' με τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 21' ο Βράνιες πάτησε εκτός φάσης τον Μάριν και είδε την κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του με μια κόκκινη, παρότι ο παίκτης της ΑΕΚ φάνηκε να κινείται εσκεμμένα. Η κίνηση του Βράνιες έγινε αφορμή να υπάρξει κόντρα με τον συμπαίκτη του Γκάλο, που του ζήτησε το λόγο. Στο 28' η ΑΕΚ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», όμως ο Καπίνο του είπε «όχι».

Στο 40΄ο Γκάλο σούταρε δυνατά, η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε κάτω από τον Καπίνο, με την άμυνα του Ολυμπιακού όμως να διώχνει τον κίνδυνο στη συνέχεια. Στο 41' ο Μάριν έγινε αυτή τη φορά αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς «κλάδεψε» τον Ανέστη εκτός φάσης και αντίκρισε από τον Σιδηρόπουλο και αυτός την κίτρινη κάρτα αντί της κόκκινης για την αντικανονική του ενέργεια. Το ημίχρονο έκλεισε με το ωραίο γυριστό του Καμπιάσο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσαν ακόμη περισσότερο κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι η πρώτη καλή στιγμή ήταν η τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 70', με τον Καπίνο να διώχνει σε κόρνερ! Στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ήταν το 82', όταν από το λάθος του Μάνταλου, ο Καρντόσο έδωσε την ασίστ στον Ρομαό και ο τελευταίος πλάσαρε τον Ανέστη για το 1-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεζε και έκλεισε την ΑΕΚ στα «καρέ» της, με τον Καρντόσο στο 90' να χάνει μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη.

Τα 5' καθυστερήσεων που δόθηκαν από το διαιτητή τελικά έγιναν 10(!) με τις έξτρα καθυστερήσεις, στις οποίες πρώτα αποβλήθηκε στην ίδια φάση ο Ανέστης με δύο κίτρινες (η μία πίσω από την άλλη) στο 96’ και μετά ο Ντα Κόστα στο 99'. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη θέση του Ανέστη πήρε για τα τελευταία λεπτά ο Αλμέιδα, σε μια θέση μάλλον άγνωστη για τον ίδιο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θριαμβεύτρια στον τελικό.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 21' Βράνιες, 23' Σιμόες, 75' Ντίντακ, 79' Γιόχανσον, 87' Αραούχο, 96' Ανέστης - 4' Ρομαό, 41' Μάριν, 45+2' Καπίνο, 93' Καρντόσο, 94' Ντα Κόστα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 96' Ανέστης-99' Ντα Κόστα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σων)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (91' Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Ρομαό, Φορτούνης, Μάριν (83' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).