noodles volos banner

Καθαρή νίκη και πρόβαδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό

Σε ξεκάθαρη νίκη και μισή πρόκριση των «πράσινων» μετετράπη ο πρώτος ημιτελικός στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όλα κύλησαν ιδανικά για τους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη, που έκαναν μία πειστική εμφάνιση απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Για τους γηπεδούχους διέπρεψε ο Μάρκους Μπεργκ, εφόσον ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας είχε άμεση συμβολή με ασίστ στα γκολ που πέτυχαν οι Μολέδο (21’) και Λέτο (83’).

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το γνώριμο 4-4-2 καθώς οι Κλωναρίδης-Μπεργκ συγκροτούσαν επιθετικό δίδυμο. Έτσι, οι «πράσινοι» επέλεξαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις αναπτυσσόμενοι από τις πτέρυγες με τους Βιγιαφάνιες-Εμποκού να συγκλίνουν πολλάκις προς τα μέσα δίνοντας χώρους για προωθήσεις στους αντίστοιχους μπακ που κινούνταν στις πτέρυγες Κουλιμπαλί και Χουλτ αντίστοιχα.

Κάτι τέτοιο δημιουργούσε αριθμητικό μειονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Αρχικά, οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να μπλοκάρουν τον Παναθηναϊκό πιέζοντας αρκετά ψηλά. Σε πρώτη φάση μάλλον τα κατάφεραν δίχως να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Βλαχοδήμου. Η απουσία του Τσίμιροτ υπήρξε εμφανής σε μία κίνηση που αποτέλεσε έκπληξη από τον Βλάνταν Ίβιτς επιλέγοντας το 4-2-3-1.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ισορροπημένο ματς με αρκετή ένταση και ρυθμό. Μία προώθηση του Χουλτ συνδυάστηκε από υποδειγματική σέντρα προς τον Μπεργκ, αλλά ο Γλύκος επενέβη εντυπωσιακά στην κεφαλιά που έκανε ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας στο 20’.

 Η εν λόγω φάση μάλλον αποτέλεσε προειδοποίηση , διότι ο Μολέδο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπειτα από φάση διαρκείας και μετά από ασίστ με το κεφάλι του Μπεργκ.

Αναμφίβολα, το γκολ άλλαξε τα δεδομένα και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν ανορθόδοξα. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η φάση στο 29ο λεπτό, όταν ο έξοχος συνδυασμός των Ουάρντα-Λέοβατς έφεραν τον Ενρίκε σε θέση βολής. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος αστόχησε από το ύψος του πέναλτι με όλη την αριστερή γωνία ορθάνοιχτη μπροστά του! Ο Ουάρντα που είχε επιλεγεί σε πρώτη φάση ως επιτελικός μέσος μετατοπίστηκε ως αριστερός χαφ αλλάζοντας αμοιβαία ρόλο με τον Κάμπος.

Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη επέβαλε πλήρως τον δικό του ρυθμό, ενώ οι «πράσινοι» δημιούργησαν ευκαιρίες για να αυξήσουν το δικό τους προβάδισμα. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να περιορίσει τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν, εφόσον ο Κάνιας προσέφερε περισσότερες καλύψεις στο δίδυμο στόπερ των Κρέσπο-Μαλεζά δίνοντας μέτρα στον Σάκχοφ.

Απ’ τη μεριά του ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον έλεγχο απειλώντας χάρη σε πολύ δυνατό σουτ του Μπεργκ (59’), το οποίο έδιωξε σε κόρνερ εκπληκτικά ο Γλύκος. Για τους φιλοξενούμενους χρειαζόταν αλλαγή ισορροπιών και ο Βλάνταν Ίβιτς αντικατέστησε τον αρνητικό Ενρίκε περνώντας τον Πέλκα στο ματς.

Έκτοτε, καταγράφηκαν δύο αμφιλεγόμενες εκατέρωθεν φάσεις, όπου οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι για χέρι των Κρέσπο και Χουλτ.

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια και απαράλλακτη. Επομένως, το δεύτερο γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου για τον Παναθηναϊκό. Ένα δυνατό σουτ του Εμποκού εκτός περιοχής εξοστρακίστηκε πάνω στον Μπεργκ που έδειξε αλτρουισμό μοιράζοντας υποδειγματική ασίστ στον Λέτο που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 83ολεπτό.

Το ματς διηύθυνε ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου έχοντας ως βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας), Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας) και τέταρτο τον Αριστείδη Βάτσιο (Δυτικής Αττικής).

Κίτρινες: 32’ Κουλιμπαλί, 80’ Λέτο - 17’ Λέοβατς, 36’ Ουάρντα, 47’ Μάτος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (87’ Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75’ Λέτο), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88’ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε (58’ Πέλκας), Κάμπος (73’ Κίτσιου), Κουλούρης.

πηγή: a-sports

Last modified onWednesday, 12 April 2017 22:01