Logo
Print this page

Άγγιξε την έκπληξη η Ξάνθη στην Τούμπα

Η Ξάνθη άγγιξε την έκπληξη με τη νίκη της με 0-1 στον επαναληπτικό προημιτελικό της Τούμπας, αλλά δεν την ολοκλήρωσε, καθώς ο ΠΑΟΚ με την εκτός έδρας νίκη του με 2-1 στο πρώτο ματς προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Γιουνές στο 64’, ενώ η Ξάνθη τελείωσε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Σολτάνι στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κακό παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να χάνει τη πρώτη αξιόλογη ευκαιρία στο 40’ με το ανάποδο ψαλίδι του Πέλκα που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα (43’) η Ξάνθη «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Καρασαλίδη που από θέση βολής και ανενόχλητος αστόχησε.

Στο 47’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κουλούρη που μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς, ενώ στο 64’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γιουνές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την Ξάνθη μπροστά στο σκορ (0-1). Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην καλά στημένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Απείλησε στο 89’ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά το σουτ απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς. Η Ξάνθη βγήκε σύσσωμη στην επίθεση στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας το δεύτερο «χρυσό» γκολ που θα της έδινε την πρόκριση χωρίς όμως επιτυχία.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (70' Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (62' Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, Μυστακίδης, Κουλούρης (85' Πρίγιοβιτς).

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71' Ντε Λούκας), Λάζιτς (61' Τριάδης), Πιτσέλι (61' Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]