noodles volos banner

Κρίνεται στο ΟΑΚΑ το εισιτήριο, Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-0

 

 

Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ (22/2) θα κριθεί το εισιτήριο που οδηγεί στους «4» του κυπέλλου στο ζευγάρι ανάμεσα σε Πλατανιά και ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο γήπεδο των Περιβολίων στο 0-0 σε μια αναμέτρηση όπου αμφότερες πήραν άριστα στην αμυντική τους λειτουργία και έμειναν μετεξεταστέες στη δημιουργία και την εκτέλεση.

Οι δύο προπονητές προτίμησαν το 3-5-2, με τον Χιμένεθ ν' αλλάζει ρόλο στον Γιόχανσον. Τον τοποθέτησε σε θέση κεντρικού αμυντικού αντί του τραυματία Λαμπρόπουλου. Αμυντικά, το σύστημα απέδωσε τα αναμενόμενα και για τις δύο. Επιθετικά όχι. Από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις, oι οποίες πραγματικά μπορούσαν να καταλήξουν σε γκολ.

Στο 6' ο Μάνταλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή - μετά από «κλέψιμο» και γύρισμα του Μπακασέτα - αλλά καθυστέρησε. Έδωσε στον Σιμόες, αλλά το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε σε αμυντικό και η μπάλα έφτασε στον Γκάλο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σίγκνεβιτς με κεφαλιά βρήκε τον Μανούσο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που αυτός έκανε κόντραρε στον Γιόχανσον. Μια... ανάσα πριν το τελικό σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου (45'+2') ο Μάνταλος εκτέλεσε απ' ευθείας φάουλ (από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής) και ο Κοκκαλάς έδιωξε με τις γροθιές.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην επανάληψη. Η διαφορά είναι πως οι λιγοστές ευκαιρίες ήταν -κατά το ποδοσφαιρικό κλισέ- πιο κλασικές. Στο 49' από πάσα του Ντίντακ ο Μάνταλος  από θέση μέσα αριστερά έκανε το σουτ και ο Κοκκαλάς έδιωξε με τα πόδια. Η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο - Αραούχο (δεν ήταν οφ σάιντ) που αιφνιδιάστηκε, κοντρόλαρε λάθος και έχασε την μπάλα.

Στο 54' ο Μανούσος γύρισε στον Γιορέντε, ο οποίος - περίπου από το ύψος του πέναλτι - έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Ανέστης πραγματοποίησε μια φοβερή απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στο 71' ο Αραούχο - από μακρινή μπαλιά του Γκάλο - διεκδίκησε με τον Πριντέτα, τζαρτζάροντας ο ένας τον άλλον. Τελικά ο «κιτρινόμαυρος», λίγο πριν πέσει, έκανε το σουτ και έδιωξε με τα πόδια ο Κοκκαλάς. Δύο λεπτά μετά ο Σίγκνεβιτς  έδωσε με το κεφάλι στον Γιακουμάκη. Αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ανέστης έδιωξε με το σώμα.

Αυτές ήταν οι πραγματικά αξιόλογες φάσεις του αγώνα, ενώ στο παιχνίδι κυριάρχησαν τα λάθη και οι δυνατές μονομαχίες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (89' Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80' Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (66' Γιακουμάκης), Σίγκνεβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος (85' Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64' Πέκχαρτ), Αραούχο (90' Μεληκιώτης)