noodles volos banner

"Επαγγελματική" νίκη-πρόκριση με 2-0 του Ολυμπιακού επί του Άρη

Απλά, κυνικά, παίζοντας και λίγο με τη... φωτιά, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα διασταυρωθεί με τον Ατρόμητο, με το πρώτο ματς να έχει οριστεί για τις 8 Φλεβάρη στο Φάληρο.

Όλα τα λεφτά για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν τα νέα πρόσωπα, κάτι που δεν αφορά μόνο τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου (ντεμπούτο και για Παρέδες), αλλά και τους νεαρούς (Ρέτσο, Νικολάου) που εξακολουθεί να στηρίζει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που κινήθηκε σε εξαιρετικά νωχελικούς ρυθμούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50' με τον Σισοκό, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86' ο Νικολάου, που έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της ομάδας του Μπέντο προέκυψε μεν πολύ νωρίς (15'), αλλά μέσω στημένης φάσης, με τον Ελιουνούσι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση σε κεφαλιά που επιχείρησε από φάουλ του Μπουχαλάκη.

Στο επόμενο λεπτό ο Άρης πέταξε στα... σκουπίδια τη δική του ευκαιρία, καθώς ο Ντούνης σε τετ-α-τετ με τον Λεάλι από παράλληλη μπαλιά του Μπαργκάν, βρήκε επί της ουσίας... αέρα και η μπάλα απομακρύνθηκε από τα καρέ του Ιταλού γκολκίπερ.

Στο 26' και πάλι από στημένη φάση, ο Ολυμπιακός έχασε τη δεύτερη μεγάλη του ευκαιρία, με τον Ανσαριφάρντ να οριζοντιώνεται για να πιάσει την κεφαλιά από φάουλ του Μπουχαλάκη, από την πλευρά του όμως ο Αναγνωστόπουλος είχε άριστη αντίδραση αποκρούοντας σε κόρνερ. Αντίστοιχα άριστη αντίδραση είχε ο τερματοφύλακας του Άρη και στο 35' με το σουτ του Σισοκό.

Το μοναδικό αξιόλογο που συνέβη μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου ήταν η λανθασμένη υπόδειξη του α' βοηθού, Εμμανουήλ Βλάσση, στον Καπνίδη τη στιγμή που εκείνος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Λεάλι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον εξαιρετικό Σισοκό. Ο Ελιουνούσι έδωσε δεξιά στον Μανθάτη που αμέσως γύρισε στην μικρή περιοχή στον Ανσαριφάρντ. Αυτός έκανε κάτι σαν σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Σισοκό με πλασέ έκανε το 1-0 στο 50ο λεπτό.

Οι κόκκινοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 65', όμως ο Καρντόσο, μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Ανσαριφάρντ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Άρης στη συνέχεια έχασε δυο καλές στιγμές να φέρει το ματς στα ίσα, έχοντας κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Δυο φορές ο Μπαργκάν δεν... εκτέλεσε σωστά αν και σε καλή θέση.

Τελικά, το 2-0 έκανε ο νεαρός Νικολάου που πήδηξε στο... Θεό μετά από κόρνερ του Σεμπά και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 86’.

Ολυμπιακός: Λεάλι-Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό-Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (77' Ρομαό), Ελιουνούσι (71' Σεμπά), Μανθάτης-Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (86' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν

 

 

Last modified onThursday, 02 February 2017 21:46