noodles volos banner

Με τρία γκολ στην επανάληψη, 3-0 τον Κισσαμικό ο ΠΑΟ

Μπεργκ και Λέτο πήραν από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησαν ουσιαστικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού το τελικό 3-0, λογικά δεν ανατρέπεται στον επαναληπτικό. Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ και ο Αργεντινός, που πέρασε αλλαγή, πέτυχε άλλα δύο γκολ στη συνέχεια «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα και τον Ευαγγέλου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στην βασική ενδεκάδα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός. Βλαχοδήμος (από τ' αριστερά), Μπουμάλ (από τα δεξιά) και Βιγιαφάνες (από το κέντρο) προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι αλλά στις τελικές πάσες ήταν τραγικοί.

Αποτέλεσμα ήταν να μην φτάνει η μπάλα στον Μπεργκ, ο οποίος έφτασε το 45', για να κάνει μια τελική προσπάθεια (κεφαλιά μετά από σέντρα του Χουχούμη), που κόντραρε σε αμυντικό (Σελινιωτάκη) και έφυγε έξω. Εως τότε οι φάσεις μετρημένες. Ο Βιγιαφάνες μια προβολή έξω (17') και ένα σουτ ψηλά άουτ (30'), ο Βλαχοδήμος ένα σουτ που κόντραρε (22'), ο Μαρινάκης από καλή θέση σουτ πάνω στον Λαζαρίδη (39') και μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους (σουτ του Ποκόνγκ μετά από λάθος του Μέστο άουτ στο 23')

Στο δεύτερο μέρο το «τριφύλλι» ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή στιγμή. Ο Βλαχοδήμος σέντραρε ωραία και ο Μπεργκ με κεφαλιά στην κίνηση από κοντά νίκησε τον Λαζαρίδη (που έκανε πολύ καλή προσπάθεια να αποτρέψει το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πέρασαν μπροστά κυνηγώντας ένα γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 59' όταν η κεφαλιά του Σελινιωτάκη πέρασε άουτ.

Η είσοδος του Λέτο ζωντάνεψε τον Παναθηναϊκό, που πήρε πάλι τα ηνία, μετά την αρχική του και χωρίς λόγο οπισθοχώρηση. Μάλιστα ο Αργεντινός ήταν αυτός που... σήκωσε το γήπεδο στο πόδι, όταν με υπέροχη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (στο 74'), δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ησύχασε με το δεύτερο γκολ της ομάδας του και πέρασε στο γήπεδο τον Χατζηγιοβάνη και τον Ρινάλντι, για να ξεκουράσει Βιγιαφάνες και Μπεργκ, με τον Σουηδό να αποθεώνεται. Ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» είχε μάλιστα μια καλή στιγμή (ωραίο πλασέ άουτ), λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, προσπάθεια που απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90'. Ο Βλαχοδήμος κυνήγησε την μπάλα (μετά από πάσα του Λέτο), την τσίμπησε από τον Λαζαρίδη που δεν πρόλαβε να μαζευτεί και κέρδισε το πέναλτι. Ζήτησε να το εκτελέσει μάλιστα ο ίδιος, αλλά ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδειξε τον Λέτο. Ο τελευταίος δεν... αρνήθηκε στόχευσε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μέστο, Λουντ, Μαρινάκης, Μπουμάλ (59' Λέτο), Π. Βλαχοδήμος, Βιγιαφάνες (76' Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ (78' Ριναλντί)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπ. Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γκούμας, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσερκέζος, Μίλιτς, Μαρτίνεθ, Κίκε (63' Μάντζης), Τσοντάκης, Σίλβα, Ποκόνγκ (72' Θέος)

πηγή: sentragoal

 

Last modified onThursday, 12 January 2017 23:26