Logo
Print this page

Τα Τρίκαλα απέκλεισαν την ΑΕΛ-Το πανόραμα του Κυπέλλου

Μεγάλη επιτυχία για τη Λαμία που κράτησε πανεύκολα στο 0-0 την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ισοβάθμησε με την Ενωση στην κορυφή του 6ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Κέρκυρα που νίκησε με 6-0 την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.  Την πρόκριση εξασφάλισε ο Ατρόμητος, νικώντας εύκολα στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-0.  Πρόκριση και για τον Παναιτωλικό που συνέτριψε 5-1 την Καλλιθέα, ενώ ο Πλατανιάς «κλείδωσε» το εισιτήριο με νίκη 2-1 επί των Χανίων.

«Περίπατος» στην Ελευσίνα για ΠΑΟΚ 

Το «εισιτήριο» για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε και τυπικά σήμερα ο ΠΑΟΚ με το εμφατικό εκτός έδρας 7-0 επί του Πανελευσινιακού, στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου.

Μετά από το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» έχασε αρκετές ευκαιρίες (15 τελικές με 8 προς την εστία του Στεργιώτη) με κορυφαία το δοκάρι του Μυστακίδη στο 32΄, στην επανάληψη η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς «πάτησε γκάζι» και «καθάρισε» το ματς στο πρώτο 10λεπτο. Αρχικά με τον Στέφανο Αθανασιάδη στο 48΄ και στο 52΄ με τον Περέιρα, αμφότεροι με κεφαλιές, έγινε το 2-0.

Από κει και πέρα οι Θεσσαλονικείς έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 58΄ έφτασαν στο 3-0 με τον Σάκχοφ, που πλάσαρε μετά την προσωρινή απόκρουση του Στεργιώτη. Οι «ασπρόμαυροι» δεν «πάτησαν φρένο» και συνέχισαν να πιέζουν, με αποτέλεσμα να πετύχουν μέχρι το 75' άλλα δύο γκολ με τον Μυστακίδη (70') και με τον Κουλούρη, ενώ με την «υπογραφή» του Πέλκα (77΄, 91΄) «γράφτηκε» το τελικό 7-0.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Χρ.Δημόπουλος): Στεργιώτης, Κορομηλάς (61΄ Μουντοκαλάκης), Καμπούρης, Τσούπρος, Τσίγκρος, Κωστόπουλος (46΄ Δημόπουλος), Σταματάκης, Κασναίτση, Γραικός, Ναούμ, Παλαιολόγος (69΄ Ορφανίδης).

ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου (64΄ Κοροβέσης), Βαρέλα (64΄ Πούγγουρας), Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Χαρίσης, Σάκχοφ, Περέιρα, Πέλκας, Μυστακίδης, Αθανασιάδης (54΄ Κουλούρης).

Τα Τρίκαλα «πέταξαν» εκτός συνέχειας την ΑΕΛ 
Υπερήφανη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν τα Τρίκαλα αφήνοντας εκτός θεσμού την ΑΕΛ επικρατώντας 1-0 στο θεσσαλικό ντέρμπι στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της διοργάνωσης. Για τους νικητές, που εξασφάλιζαν την πρόκριση ακόμα και με ισοπαλία, σκόραρε ο Γιαννιτσάνης στο 90΄, ενώ η Λάρισα είχε δοκάρι με τον Ντέλετιτς στο 83΄, στη μοναδική φάση που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι.

Μπορεί οι φίλοι των γηπεδούχων να πανηγύρισαν, όμως το ποδόσφαιρο... κακοποιήθηκε με πρωτοφανή τρόπο, ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα! Ογδοντα τρία λεπτά χωρίς φάσεις, χωρίς κλασικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες... 

Ακόμα μια τεράστια απογοήτευση για τους φίλους της ΑΕΛ που παρακολούθησαν τους «βυσσινί» να αδυνατούν να δημιουργήσουν μια φάση της προκοπής, παρότι χρειάζονταν... μισό γκολ για να περάσουν στην επόμενη φάση. Θλιβερή για ακόμα μία φορά η αγωνιστική εικόνα για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη και τα εύσημα ανήκουν στον Γ. Γεωργιάδη που «βραχυκύκλωσε» ολοκληρωτικά τους αντιπάλους του και παρουσίασε ένα σύνολο στημένο με αμυντικά άριστη τακτική.

Η ιστορία πάντως θα μπορούσε να έχει γραφτεί αλλιώς, αν στο 83΄ η μπάλα πήγαινε εκατοστά πιο αριστερά και δεν τράνταζε το δοκάρι του Σιδεράκη, στο δυνατό σουτ του Ντέλετιτς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντοντό αστόχησε προ κενής εστίας. Η τύχη δεν ήταν στο πλευρό της ΑΕΛ, έστω κι αν οι παίκτες της δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Στο 90΄ σφραγίστηκε ο επίλογος στο έπος των Τρικάλων, όταν όλη η ΑΕΛ βρισκόταν μπροστά, ο Γιαννιτσάνης έφυγε μόνος του, ξεπέρασε και τον Καβουσάκη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50΄ Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Στεφάνοβιτς (84΄ Σακρακατσάνος), Κουσκουνάς (68΄ Δουκάκης).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ναβάρο (55΄ Ουρτάδο), Κόντορ, Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56΄ Ντοντό), Ντέλετιτς, Κουτσιανικούλης (75΄ Καπός), Μαρουκάκης.

Πήρε αυτό που ήθελε η Λαμία εναντίον της τραγικής ΑΕΚ 

Μεγάλη επιτυχία για τη Λαμία που με το 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ισοβάθμησε με την Ενωση στην κορυφή του 6ου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Κέρκυρα.

Το θέαμα στο γήπεδο της Λαμίας ήταν τόσο κακό που όλη η επιθετική συγκομιδή του πρώτου ημιχρόνου, συνοψίζεται σε δυο σουτ για την ΑΕΚ, από τους Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο. Πέραν τούτου, ουδέν. Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τον Ούγκο Αλμέιδα για το πάθος του, όμως κι αυτός έδειξε να «πνίγεται» στο 4-4-2 με ρόμβο του Μοράις που αυτή τη φορά δε «βγήκε».

Ο Αστριτ Αϊντάρεβιτς συμπλήρωσε στη Φθιώτιδα το πρώτο του 24ωρο ως παίκτης της ΑΕΚ, αφού πήγε στο γήπεδο μαζί με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και παρακολούθησαν από τις κερκίδες το ματς. Είδαν την ομάδα τους να μην καταφέρνει να βελτιώσει την εικόνα της ούτε στο β΄ ημίχρονο, όταν οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί με τον Ντουρμισάι (56΄ σουτ-ελάχιστα άουτ) και τον Αναστασιάδη (66΄ κεφαλιά-στα χέρια του Ανέστη).

Ωστόσο, η ισοπαλία ήταν αρκετή για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που εκμεταλλεύτηκε την επιθετική ανυπαρξία της ΑΕΚ, δε ρίσκαρε στο ελάχιστο και κράτησε πολύ εύκολα το «εισιτήριο» για τους «16» του θεσμού. Οσο για την ΑΕΚ, η πρόκριση ήταν δεδομένη, αλλά η ιστορία έγραψε ότι τη σεζόν 2016/17 απέτυχε να νικήσει την Καρδίτσα και τη Λαμία στο κύπελλο.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Αυγενικού (65΄ Τσουκαλάς), Όμο, Μπουλούλης (90+2΄ Πατσαρούχας), Βάντερσον, Βασιλόγιαννης, Ντουρμισάι (88΄ Βαλλιός)

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (85΄ Ντίντακ), Τσέλιος, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Πατίτο), Αλμέιδα (76΄ Πέκχαρτ)

Προκρίθηκε με «διπλό» στην Κομοτηνή ο Ατρόμητος 

Την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ατρόμητος, νικώντας εύκολα στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-0, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου. 

Σε ένα ματς «τελικό», αφού και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είχαν από τρεις βαθμούς πριν τα σημερινά παιχνίδια, και παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές, το συγκρότημα του Γιώργου Κορακάκη εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένο και «καθάρισε» εύκολα την πρόκριση. 

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ο Ατρόμητος προηγείτο ήδη 2-0, χάρη σε τέρματα του Τόνσο στο 11΄ και του Μπαστακού στο 14΄, ενώ ξανά ο Τόνσο με εξαιρετική ατομική ενέργεια διαμόρφωσε στο 53΄ το τελικό σκορ. «Μελανό» σημείο του αγώνα για τους Περιστεριώτες, ήταν ο τραυματισμός του Ούμπιδες, ο οποίος αντικαταστάθηκε με τη συμπλήρωση του ημιώρου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Τζελέπης, Πολίμος, Πετρούσης, Γκιντίδης, Κάρδαρης (74΄ Κυριαλάνης), Πλέγας (79΄ Μηλιός), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (65΄ Ψάλτης), Κουσίδης, Μπεκατώρος, Χαλκιαδάκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιδες (30΄ Νάστος), Κεϊτά, Στόιτσεφ, Λημνιός (63΄ Γκουγκούδης), Τόνσο (60΄ Δ. Παπαδόπουλος), Μπαστακός.

Πρόκριση του Παναιτωλικού με νίκη 5-1 επί της Καλλιθέας 

Ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον 3ο και πιο κρίσιμο αγώνα του 7ου ομίλου συνέτριψε 5-1 την Καλλιθέα στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», με τέρματα των Ρόσα στο 15΄ (σουτ) και 73΄ (σουτ), Μαρκόφσκι στο 21΄ (κεφαλιά) και 27΄ (σουτ), Κλέσιο στο 39΄ (σουτ). Η Καλλιθέα μείωσε στο 84΄ με τον Τοπάλι (σουτ). Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι είχαν στο 8ο λεπτό δοκάρι σε σουτ του Ουάρντα.

Η ομάδα του Γιάνη Ματζουράκη, που αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, έφθασε τους 6 βαθμούς και πήρε την πρόκριση από τον όμιλο μαζί με τον Ατρόμητο που επιβλήθηκε 3-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Αντίθτεα αποχαιρέτησαν την διοργάνωση οι Καλλιθέα αι Πανθρακικός.

Καλλιθέα: (Τάκης Γκώνιας) Ντούνης, Λεβέντης, Πάτας, Μουκτάρης, Σταμόπουλος, Γκίνι, Κατσικογιάννης (60′ Τοπάλι), Μάκο, Σταματάκος (75′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Γουόρντεν (61′ Σμυρλής).

Παναιτωλικός: (Γιάννης Ματζουράκης) Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Μάκος (76' Καμαβουάκα), Μάρκος Πάολο ((63′ Βασιλούδης), Ρόσα, Ουάρντα, Κλέσιο (63′ Γιαννιώτης), Μαρκόφσκι.

Ο Πλατανιάς «κλείδωσε» την πρόκριση

Τη νίκη επί των Χανίων και ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, πέτυχε ο Πλατανιάς, ο οποίος με ανατροπή στο σκορ επικράτησε 2-1 για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου. Μόνο αν χάσει αύριο ο Ολυμπιακός από τη Σπάρτη, οπότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, κινδυνεύει να μείνει εκτός η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Όλα κρίθηκαν στο α' ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, μετά από κόρνερ και αυτογκόλ σε λάθος απόκρουση του Ντιλαβέρ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και πέτυχαν την ανατροπή μέσα σε 4 λεπτά. Στο 24' ο Γιακουμάκης με πλασέ ισοφάρισε και στο 27' ο Ηλιάδης σέντραρε και ο Ντίνας με κεφαλιά έκανε το 2-1.

ΧΑΝΙΑ: Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας (89′ Μαργαρίτης), Σταματής (57′ Ντούμος), Αποστολόπουλος (65′ Λύρας).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ηλιάδης (72′ Τσουράκης), Γιορέντε, Ντίνας (81′ Σκαρντοβέλι), Πριντέτα, Αποστολόπουλος, Ντίντακ, Ντιλαβέρ (68′ Γκνιάτιτς).

Νίκη της Κέρκυρας χωρίς αντίκρισμα
Νίκη χωρίς αντίκρσιμα πέτυχε η Κέρκυρα, καθώς την 3η και τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου συνέτριψε την Αναγέννηση μέσα στην Καρδίτσα με 6-0, όμως το 0-0 της Λαμίας με την ΑΕΚ την άφησε εκτός συνέχειας.

Ο «χορός» των γκολ άνοιξε στο 3' με τον Ανδρεόπουλο, στο 23' ο Γεωργίου έκανε το 2-0 και στο 45' ο ίδιος παίκτης το 3-0. Άλλα τρία γκολ μπήκαν στο β' ημίχρονο. Στο 52' ο Γεωργακόπουλος έκανε το 4-0, στο 57' ο Ανδρεόπουλος το 5-0 και στο 76' πάλι ο Γεωργακόπουλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που έφερε την Κέρκυρα στην 3η θέση.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάγγος): Γεωργαντζάς, Τζάνης, Μπλέντι (46′ Τσόπελας), Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Καλλιβωκάς (46′ Φέτσης), Σμίλτος, Υφαντής, Ξέρας, Μοσχάκης (69′ Βουκομάνοβιτς), Μυργιώτης.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Αραματζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου (58′ Τρεπεκλής), Ζορμπάς (46′ Γεωργακόπουλος), Γκομέζ, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος, Επστάιν (69′ Γκερέκος), Τουράμ, Νίκιτς, Αντιλέχου.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο:

Κισσαμικός-Λεβαδειακός 1-1

Αιγινιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-4

Αγροτικός Αστέρας-Ξάνθη 1-1

Άρης-Βέροια 0-0

Καλλιθέα-Παναιτωλικός 1-5

Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3

ΑΟ Χανιά-Πλατανιάς 1-2

Αναγέννηση Καρδίτσας- Κέρκυρα 0-6

Λαμία-ΑΕΚ 0-0 

Τρίκαλα-ΑΕΛ 1-0 

Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ 0-7 

Πέμπτη 15/12

15:00 Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα
15:00 Σπάρτη-Ολυμπιακός 
17:15 Πανσερραϊκός-Πανιώνιος
19:30 ΟΦΗ-Ηρακλής
19:30 Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός

Α΄ ΦΑΣΗ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική 
Τρίκαλα - ΑΕΛ 14/12 
Πανελευσιακός - ΠΑΟΚ 14/12 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

ΠΑΟΚ 2-1-0 9-0 7 -πρόκριση
Τρίκαλα 2-1-0 6-0 7 -πρόκριση
ΑΕΛ 1-0-2 2-4 3
Πανελευσινιακός 0-0-3 1-14 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική 
Χανιά - Πλατανιάς 1-2
Σπάρτη - Ολυμπιακός 15/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

Ολυμπιακός 2-0-0 7-0 6 -πρόκριση
Πλατανιάς 2-0-1 3-4 6
Σπάρτη 1-0-1 4-1 3
Χανιά 0-0-3 0-9 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ


3η αγωνιστική
ΟΦΗ - Ηρακλής 15/12
Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 15/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

Ηρακλής 1-1-0 3-0 4
Απόλλων Σμύρνης 1-0-1 1-3 3
ΟΦΗ 1-0-1 2-2 3
Παναθηναϊκός 0-1-1 1-2 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας - Ξάνθη 1-1
Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 15/12 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

ΠΑΣ Γιάννινα 2-0-0 2-0 6 -πρόκριση
Ξάνθη 1-1-1 4-3 4 -πρόκριση
Αγροτικός Αστέρας 1-1-1 3-3 4
Καλλονή 0-0-2 2-5 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Άρης - Βέροια 0-0
Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

Αστέρας Τρίπολης 2-1-0 8-4 7 -πρόκριση
Άρης 1-2-0 6-3 5 -πρόκριση
Αιγινιακός 1-0-2 2-7 3
Βέροια 0-1-2 0-2 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ


3η αγωνιστική
Αναγέννηση Καρδίτσας - Κέρκυρα 0-6
Λαμία – ΑΕΚ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

ΑΕΚ 1-2-0 6-2 5 -πρόκριση
Λαμία 1-2-0 3-2 5 -πρόκριση
Κέρκυρα 1-1-1 8-6 4
Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1-2 2-9 1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Καλλιθέα - Παναιτωλικός 1-5
Πανθρακικός - Ατρόμητος 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

Παναιτωλικός 2-0-1 6-2 6 -πρόκριση
Ατρόμητος 2-0-1 4-1 6 -πρόκριση
Πανθρακικός 1-0-2 3-4 3
Καλλιθέα 1-0-2 2-8 3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

3η αγωνιστική
Κισσαμικός - Λεβαδειακός 1-1
Πανσερραϊκός - Πανιώνιος 15/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

Κισσαμικός 2-1-0 6-0 7 -πρόκριση
Λεβαδειακός 1-2-0 4-2 5 -πρόκριση
Πανιώνιος 0-1-1 0-3 1
Πανσερραϊκός 0-0-2 1-5 0

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]