noodles volos banner

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία της, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, στο ΟΑΚΑ των 310 προσκλήσεων (!), νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη φετινή ήττα σε τρεις αγώνες απέναντί της εντός των συνόρων.
Ο τίτλος ήταν εκείνο που αναζητούσε η Ένωση, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, άμα τη επιστροφή της στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας.

Ταυτόχρονα, ο υπηρεσιακός προπονητής Στέλιος Μανωλάς έγινε μόλις ο πέμπτος στην ιστορία της αθηναϊκής ομάδας (Τζανετής, Νεγρεπόντης, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι ) που έχει κατακτήσει το Κύπελλο ως παίκτης και τεχνικός.

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό καθώς ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού, έχοντας αγωνιστική απραξία ενός μήνα, ενώ η ΑΕΚ, που είχε παραχωρήσει γήπεδο, έπαιζε δίνοντας χώρο, αλλά χωρίς να απειλείται.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία τους, όταν στο 39ο λεπτό ο Βάργκας σέντραρε από αριστερά και ο Μάνταλος βρήκε τη μπάλα με τον... ώμο, στέλνοντάς τη στα δίχτυα στο 39΄.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Ένωση έγινε το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όταν στο 51΄ ο Βάργκας βρήκε τον Τζιμπούρ στην κόντρα και ο Αλγερινός πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο για το 2-0.

Ο Σίλβα πέρασε τους Πάρντο, Ιντέγε ενώ λίγο μετά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ντομίνγκες, αλλά έπρεπε να φτάσει το ματς στο 80΄ για να χάσει ο Ολυμπιακός την πρώτη αληθινά μεγάλη ευκαιρία, όταν η βολίδα του Μαζουακού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο Ντομίνγκες έδωσε προσωρινά κάποιες ελπίδες μειώνοντας σε 1-2 στο 84ο λεπτό, μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Φορτούνη και δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά στο διάστημα που απέμεινε οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν άλλη φορά.

<strong>Πηγή:</strong><a href="/http://www.naftemporiki.gr/story/1104424/kupellouxos-elladas-i-aek-2-1-ton-olumpiako" target="_blank">naftemporiki.gr</a>