noodles volos banner

Ισόπαλο το ματς της Κρήτης

Ραντεβού με την ιστορία είχαν Χανιά και Απόλλωνας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά και έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο για να μείνουν στο ισόπαλο 1-1.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα των Χανίων καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Πίτκα, γκολκίπερ του Απόλλωνα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με τις επεμβάσεις του.

Στο πρώτο μέρος, ο ρυθμός ήταν γρήγορος και οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική ευκαιρία σε σουτ του Κρητικού το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Πίτκας. Ο αγώνας ωστόσο, έγινε… ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο όπου η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να είναι αυτή που απειλούσε την εστία του Απόλλωνα.

Στο 56’ ο Κρητικός βρέθηκε απέναντι στον Πίτκα με το πρώτο του σουτ να αποκρούεται. Στη συνέχεια ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ, έκανε το νέο σουτ, αλλά ξανά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 57’ ο Νγκουέμ έκανε το σουτ από κοντά με τους αμυντικούς του Απόλλωνα να απομακρύνουν και τον Ρόχας στη συνέχεια να σουτάρει με τον Πίτκα να μπλοκάρει ξανά την μπάλα.

Μπορεί ο αγώνας να έδειχνε πως η ομάδα των Χανίων ήταν κοντά στο γκολ, ωστόσο κόντρα στη ροή του ματς, ο Βάντερσον κέρδισε το πέναλτι από τον Σικαλιά. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σουάνης ο οποίος ευστόχησε στο 76’ για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους, ήταν άμεση καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Κρητικός με καρφωτή κεφαλιά έκανε το τελικό 1-1 που κρατάει ανοιχτή τη μάχη της πρόκρισης για τη ρεβάνς.

ΧΑΝΙΑ: Σικαλίας, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Γανωτής), Γκότοβος, Κοντένω, Εσονό (73’ Σακελλαρίου), Γκούμας, Νγκουέμ, Πάγακλος, Γκονζάλεζ, Ρόχας (80’ Αλέκου), Κρητικός
ΑΠΟΛΛΩΝ: Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Κύργιας, Γκόλιας, Ηρακλής (89’ Χατζής), Πινέιρο, Βάντερσον, Λαγός (53’ Σουάνης), Άρσιτς (62’ Φαρία), Τζιώρας.