noodles volos banner

Με βασικό τον Τζανετόπουλο η ΑΕΚ στους οκτώ

Μεγάλο δεύτερο ημίχρονο από την ΑΕΚ η οποία… πάτησε την Κέρκυρα για να επικρατήσει 2-0 και να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας .

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα σε κάθε ευκαιρία θέλει να αποδείξει πως είναι επιπέδου πρώτης κατηγορίας και το καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση και τρόπο. Ύστερα από τον θρίαμβο απέναντι στον Ατρόμητο με 3-0, η Ένωση έκανε ανάλογη εμφάνιση και απέναντι στην Κέρκυρα. Έτσι, επικρατώντας 2-0 πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση με το ΟΑΚΑ να ζητάει το… Κύπελλο!

Όπως αποδείχθηκε από την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, το άγχος ήταν μεγάλο για αμφότερες τις ομάδες. Στο πρώτο 20λεπτο η Ένωση μπήκε με ενθουσιασμό και είχε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα. Μόλις στο 2’ ο Μπακάκης που ήταν αρκετά απειλητικός από τα πλάγια, έκανε τη σέντρα για να γυρίσει την μπάλα ο Μπαρμπόσα. Κάπου εκεί όμως, επενέβη ο Κουτζαβασίλης πριν η μπάλα φτάσει στον Αραβίδη.

Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 7΄ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντου που κατέληξε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα, μόνο η ΑΕΚ απείλησε. Στο 9’ σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Πλατέλλας προσπάθησε να κρεμάσει ανεπιτυχώς τον Κουτζαβασίλη ο οποίος μπλόκαρε.

Στη συνέχεια, ο «δικέφαλος» απείλησε με τον Ανάκογλου να βρίσκεται στα πλάγια και να κάνει το πλασέ με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει. Στο επόμενο 20λεπτο δεν υπήρξε κάτι σπουδαίο με εξαίρεση τη μεγάλη φάση στο 44’ όταν ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα με τον Αραβίδη να παίρνει την κεφαλιά και τον Μπαρμπόσα από κοντά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, το πέτυχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Τότε που ο Μπαρμπόσα βρήκε για πρώτη φορά χώρο στην περιοχή της Κέρκυρας και κέρδισε το καθαρό πέναλτι από τον Γκόμεζ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάνταλος ο οποίος με ψυχραιμία έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Το υπόλοιπο του αγώνα, ήταν γεμάτο άγχος για τις δύο ομαδες. Από τη μία πλευρά η ΑΕΚ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βρει κενά στην άμυνα της Κέρκυρας για να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα καθάριζε την πρόκριση, ενώ από την πλευρά της η ομάδα του νησιού απειλούσε περισσότερο με στημένα χωρίς επιτυχία, καθώς είχε δύο μικροευκαιρίες με τον Χαβίτο.

Εκεί που η Κέρκυρα έφτασε μία ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ με το 2-0! Ο Μαρκόφσκι έκανε την κεφαλιά με τον Αραβιδη να σώζει πάνω στη γραμμή. Έτσι στην αντεπίθεση ο επιθετικός της ΑΕΚ έκανε τρομερή ενέργεια και στο 82’ με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 2-0 βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση θα μπορουσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της, καθώς ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι!

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88' Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ