noodles volos banner

Τα Χανιά έβγαλαν εκτός Κυπέλλου τον ΠΑΣ Γιάννινα

Μια ιστορική βραδιά για τα Χανιά είναι η Τετάρτη (28/01), καθώς ο ΑΟ κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο μετά την επιστροφή του, κατάφερε να επιστρέψει από το προβάδισμα του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» να ισοφαρίσει το 1-2 του πρώτου ματς στα Περιβόλια και να αντέξει στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες των Χανίων πανηγύρισαν τη μεγάλη πρόκριση.

 

 

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 2-1 στα Χανιά και είχε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, οι Κρητικοί δεν παράτησαν το ματς. Μάλιστα, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν απογοητεύτηκε ούτε όταν το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Σαπαλίδη στο 39’ της αναμέτρησης. Αντίθετα, συνέχισαν να προσπαθούν για ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο… κόλπο της πρόκρισης. Στο 43’, η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Κρητικός άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με δέκα παίκτες. Έτσι, τα Χανιά στο δεύτερο ημίχρονο «χτύπησαν» το ματς και δικαιώθηκαν. Στο 53’ μετά από ωραία σέντρα ο Κρητικός πήρε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και «κρέμασε» τον Σωτηρίου για το 1-1, ενώ στο 85’ ο Γκότοβος πέτυχε παρόμοιο γκολ ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα (1-2) του πρώτου ματς στην Κρήτη. Στην παράταση τα Χανιά περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν είχαν ευκαιρίες, ενώ ο Πετράκης είχε ρίξει στο ματς τον Ίλιτς για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Ο Σέρβος θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει, αλλά στο 113’ σημάδεψε το δοκάρι στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Αφού δεν άλλαξε κάτι και στην παράταση, η «ρουλέτα» των πέναλτι ήταν αυτή που έκρινε την πρόκριση. Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν αυτός που ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Σικαλιά, με τον Κρητικό να έχει ευστοχήσει για τα Χανιά. Οι Γκότοβος, Γκονζάλες και Κοντέων ευστόχησαν για τα Χανιά, όπως και οι Ντάσιος, Ναδάλες και Τζημόπουλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός των Χανίων, Πάγκαλος, ανέλαβε την τελευταία εκτέλεση και ευστόχησε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ιστορική πρόκριση.

Συνθέσεις:
ΠΑΣ
Γιάννινα: Σωτηρίου, Φόνσι, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος (100΄ Ίλιτς), Αυγενικού (60΄ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Κρητικός, Ντάσιος.
Χανιά: Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46΄Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης(104΄ Γανωτής), Αλέκου (46΄ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.

 

Last modified onThursday, 29 January 2015 08:52