noodles volos banner

Άνετα ο ΟΦΗ στην Κομοτηνή

Μετά την καταιγίδα της Τετάρτης (21/1) που ανέβαλε το ματς, μια ημέρα μετά με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές, ήταν η σειρά του ΟΦΗ να μοιάσει με… καταιγίδα. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δείχνοντας να μην επηρεάζονται καθόλου από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και απειλούν ακόμη και την ίδια της την ύπαρξη κατάφεραν να επιβληθούν με 4-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή εξασφαλίζοντας πριν ακόμη γίνει η ρεβάνς ουσιαστικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μπορεί ο καιρός να ήταν σύμμαχος και το ματς να έγινε κανονικά στην Κομοτηνή αλλά ο αγωνιστικός χώρος παρέμεινε «βαρύς», κάτι που δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών. Χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκε περίπου ένα τέταρτο για την πρώτη αξιόλογη φάση, ενώ το πρώτο γκολ ήρθε αρκετά σύντομα καθώς στο 19’ ο Λαμπρόπουλος με δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν αρκετά στο να δημιουργήσουν καλή φάση, ενώ στην αντίπερα όχθη ο ΟΦΗ ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό και δεν άργησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Στο 27’ ο Μερεμπασβίλι διπλασίασε τα τέρματα του ΟΦΗ που έδειχνε απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, με τους γηπεδούχους ανήμπορους να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Έτσι, απόλυτα φυσιολογικά βάσει της εικόνας του ματς ήρθε και το τρίτο γκολ για τους Κρητικούς στο 30’ με τον Τζορτζ να περνάει και τον Πασχαλάκη και πλασάροντας σε κενή εστία να «γράφει» το 3-0 που παρέμεινε ως την ανάπαυλα.

Με τον ΟΦΗ να έχει πλέον να διαχειριστεί το υπέρ του 3-0 και τον Πανθρακικό να προσπαθεί (μάταια) να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ο ρυθμός του ματς ήταν κατώτερος συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο. Οι Κρητικοί απλά περίμεναν να περάσει ο χρόνος, με τους γηπεδούχους να μην έχουν πλέον δυνάμεις και το σθένος να παλέψουν για κάτι περισσότερο. Έτσι, σε μια από τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Αναστόπουλου ήρθε και το τέταρτο γκολ όταν στο 57’ ο Τζορτζ εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ του Κουτσιανικούλη.

Από κει και πέρα οι δυο ομάδες ουσιαστικά περίμεναν το σφύριγμα της λήξης καθώς όλα είχαν πλέον κριθεί και άπαντες είχαν το μυαλό τους στις υποχρεώσεις τους για τη Super League. Άλλωστε τόσο οι Θρακιώτες όσο και οι Κρητικοί δίνουν τη «μάχη» για τη σωτηρία, με την ομάδα του Ηρακλείου μάλιστα να είναι σε οριακό σημείο από οικονομικής άποψης και να αναζητά λύση προκειμένου ουσιαστικά να συνεχίσει να… υπάρχει.

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης (64' Κάσες), Ζδράβος, Ηλιάδης, Ψάλτης, Αράμπα, Γκουτσίδης, Λίτσκας (7' Μεχία), Φραγκούλης, Ποτουρίδης

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (61' Μανιδάκης), Τζόρτζ, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι (75' Μαραθιανός), Μπολάκης, Φάζος