noodles volos banner

Χωρίς αντίκρυσμα η καλύτερη φετινή εμφάνιση (hd video)

Σαφώς καλύτερη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, η Νίκη Βόλου πάλεψε αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους στην Ξάνθη. Δεχόμενη γκολ στο 81ο λεπτό από τον Ράνο, ξεκίνησε με ...το αριστερό την προσπάθειά της στο Κύπελλο. Μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη με τον Γιαννιτσάνη για τους "κυανόλευκους".

 

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Με έξι αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Εργοτέλη, ξεκίνησε ο Σβεν Βάντενμπρουκ την αναμέτρηση του Κυπέλλου, με επτά αλλαγές το αρχικό σχήμα της Ξάνθης.
Για την Ξάνθη, κάτω από τα δοκάρια ο Ζαρόπουλος, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, ανασταλτικοί χαφ οι Ομπόντο, Παπαστεριανός, στα άκρα οι Σολτάνι, Ρούντο και ο Βασιλακάκης πίσω από το σέντερ φορ Ράνο.
Για τη Νίκη Βόλου, τερματοφύλακας ο Ταϊρης, στην άμυνα δεξιά ο Αργυρίου κι αριστερά ο Τσουκάνης, με στόπερ τους Ίβενς, Αργύρη. Στη μεσαία γραμμή οι Λάουξ, Καρασαλίδης, στις πτέρυγες οι Κοτσαρίδης αριστερά και Νικλητσιώτης δεξιά, με τον Ροτζέριο σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Τζιώρα.

Σε παθητικό ρόλο στο α' ημίχρονο η Νίκη 
Το α’ ημίχρονο κύλησε σε αργό ρυθμό με μέτριο θέαμα. Η Νίκη Βόλου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και το παιχνίδι έγινε στο μισό γήπεδο όπου οι «κυανόλευκοι» αμύνονταν. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, με αντίπαλο της Σούπερ Λιγκ, κατάφεραν να βγάλουν το πρώτο 45λεπτο χωρίς να δεχθούν γκολ. Η Ξάνθη, χωρίς να εντυπωσιάσει, είχε δύο δοκάρια και μερικές καλές ευκαιρίες να σκοράρει. Συγκεκριμένα, φάουλ του Ομπόντο από πλάγια αριστερά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Ταΐρης στο 13 και πέντε λεπτά αργότερα, έγιναν δύο φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Πρώτα η Νίκη είχε ακυρωθέν γκολ όταν από φάουλ του Νικλητσιώτη και κεφαλιά του Τζιώρα, ο Αργύρης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ήταν όμως εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ. Στην αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Ράνος έκανε ατομική ενέργεια, πλησίασε στο τέρμα και το σουτ του χτύπησε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού.
Στο 24’ νέο δοκάρι για τους Ακρίτες με δυνατό σουτ του Σολτάνι από δύσκολη πλάγια θέση και στο 30’ μεγάλη κλασική ευκαιρία όταν ο Ράνος βγήκε τετ-α-τετ αλλά σούταρε χωρίς στόχο. Τελευταίες φάσεις στο πρώτο μέρος για την Ξάνθη που δεν τις ολοκλήρωσε με τον Βασιλακάκη. 
Η Νίκη Βόλου έπαιξε κλειστά, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, όμως επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Με εξαίρεση τη φάση του ακυρωθέντος γκολ που προήλθε από εκτέλεση φάουλ, δεν πάτησε περιοχή… Οι Τζιώρας, Ροτζέριο έμειναν χωρίς τροφοδότηση, οι «κυανόλευκοι» δεν κράτησαν καθόλου μπάλα και μοιραία περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Καλύτερη στην επανάληψη 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές ευκαιρίες για τη Νίκη. Στο 50ό λεπτό, ο Τζιώρας πήρε κεφαλιά προ του Γούτα και ο Ζαρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Νικλητσιώτη, ο Ίβενς πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ. Η Νίκη πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει, με τον Τζιώρα να είναι πολύ κινητικός μέχρι το σημείο της αντικατάστασής του στο 64ο λεπτό. Οι παίκτες του Σβεν Βάντενμπρουκ δεν κλείστηκαν, με αποτέλεσμα να μην δεχθούν πολλές επιθέσεις από τους «ερυθρόλευκους» της Ξάνθης. Οι Ακρίτες έκαναν πολλές σέντρες που είτε βρήκαν σε ετοιμότητα τον Ταΐρη είτε κατέληξαν άουτ. Όμως στο 81ο λεπτό, έλυσαν το γόρδιο δεσμό. Ο Κλέιτον άνοιξε στα δεξιά στον Μπέρτο, αυτός έκανε συρτή παράλληλη πάσα και ο Ράνος στην καρδιά της άμυνας με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον γκολκίπερ της Νίκης γράφοντας το 1-0. Στη φάση αυτή οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν τις θέσεις τους. Αφενός ο Μπέρτος έκανε  την πάσα χωρίς πίεση, αφετέρου ο σέντερ φορ της Ξάνθης έμεινε αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή, χωρίς κάποιος αμυντικός να κινηθεί προς την πορεία της μπάλας.
Στα λιγοστά λεπτά που απέμειναν, οι Βολιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 89'. Ο Σκούρτης έστρωσε ωραία με το στήθος για τον Γιαννιτσάνη και ο νεαρός μεσοεπιθετικός, σούταρε έχοντας προσπεράσει τον Ζαρόπουλο. Όμως, ο τελευταίος απέκρουσε πέφτοντας στα πόδια του. 

Η Νίκη έδειξε σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ματς και η σημερινή εμφάνιση αποτελεί οδηγό για τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Tα στατιστικά του αγώνα
Τελικές (στην εστία): Ξάνθη: 10 (2)-Νίκη Βόλου: 4 (2)
Αποκρούσεις: Ξάνθη: 2-Νίκη Βόλου: 1
Δοκάρια: Ξάνθη: 1-Νίκη Βόλου: 0
Κόρνερ: Ξάνθη: 3-Νίκη Βόλου: 1
Οφσάιντ: Ξάνθη: 2-Νίκη Βόλου: 3
Φάουλ: Ξάνθη: 17-Νίκη Βόλου: 27
Κίτρινες/Κόκκινες: Ξάνθη: 0/0-Νίκη Βόλου: 2/0
Κατοχή μπάλας: Ξάνθη: 64%-Νίκη Βόλου: 36%

Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ομπόντο (69’ Καπετάνος), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46’ Κλέιτον), Ρούντι (54’ Λουσέρο), Σολτάνι, Ράνος.
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Αργυρίου, Τσουκάνη, Ίβενς (87’ Γιαννιτσάνης), Αργύρης, Καρασαλίδης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (73’ Σταμπολζίεφ), Ροτζέριο, Τζιώρας (64’ Σκούρτης).

 

Media

Last modified onWednesday, 24 September 2014 21:20