noodles volos banner

Καλό ποδόσφαιρο από τη Νίκη Βόλου, νίκησε με 4-2 τον Πανελευσινιακό (video)

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Νίκη Βόλου επικράτησε με 4-2 του Πανελευσινιακού στο τρίτο φιλικό της προετοιμασίας της. Η ομάδα του Βόλου δείχνει πως βρίσκει πλέον τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο καθώς σε κάθε ματς εμφανίζεται βελτιωμένη. Σε γενικές γραμμές, οι "κυανόλευκοι" απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ, αφήνοντας ικανοποιημένο τον τεχνικό της ομάδας Παναγιώτη Τζαναβάρα ο οποίος βλέπει πως η δουλειά στην προετοιμασία αποδίδει καρπούς. Το σύνολο που δημιουργεί ο Έλληνας τεχνικός σιγά σιγά "δένει" εν' όψει της νέας σεζόν και στον κόσμο επικρατεί αισιοδοξία. 

 

Ο κόουτς των "κυανόλευκων" δοκίμασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες καθώς στο πρώτο ημίχρονο παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, ενώ στο δεύτερο με 4-5-1.  Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ο Καρακούτσης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Ζουλιώτης και αριστερά έπαιξε ο Σοϊλέδης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βασίλιεβιτς και Ρεπετσά. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Μπακάλης και Μασάνα, στις πτέρυγες Μανουσάκης και Γέσιτς, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και επιθετικό δίδυμο οι Ριβέρα, Τζιώρας. Στο δεύτερο μέρος επέλεξε να κρατήσει μόνο τον Ρεπετσά που συνέχισε στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ πλέον τον Γιώτα. Στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Μπιτσάκος, ενώ στα αριστερά της οπισθοφυλακής ο Παπαδόπουλος. Κεντρικό δίδυμο οι Γκούμας και Αναστασόπουλος. Ως αριστερό χαφ προτιμήθηκε ο Χαρτσιάς ενώ για τη δεξιά πτέρυγα ο Πιτταράς. Δεκάρι ο Γκολόσεβατς και μοναδικός προωθημένος για την Νίκη αγωνίστηκε ο Τσίτας. Στο δεύτερο ημίχρονο, πρέπει να σημειωθεί πως τα σκληρά μαρκαρίσματα από την πλευρά του Πανελευσινιακού δεν άφησαν τους παίκτες της Νίκης να συνεχίσουν τον γρήγορο ρυθμό που είχαν στο παιχνίδι τους και μάλιστα κάποια στιγμή το κλίμα χάλασε όταν ο Σωτηρόπουλος μετά από σειρά σκληρών φάουλ, έφτασε σε σημείο τους παίκτες της Νίκης Βόλου να τους ζητήσουν εξηγήσεις για την συμπεριφορά του. Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και δεν χάλασε το παιχνίδι.    

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Τζιώρας στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Νίκη Βόλου, αλλά στο 15' ο πρώην "κυανόλευκος" Ουέλινγκτον ισοφάρισε για τον Πανελευσινιακό. Ο Ριβέρα με φάουλ στο 44' έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Γκούμας στο 56' με κεφαλιά έκανε το 3-1. Για τον Πανελευσινιακό μείωσε ένα λεπτό αργότερα ο Κουσκούνας. Το τελικό 4-2 έκανε με πέναλτι στο 90' ο Χαρτσιάς. Κορυφαίοι ήταν για μια ακόμη φορά οι Μανουσάκης και Γέσιτς οι οποίοι κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. 

Το φιλμ του αγώνα:

Μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα, ο Μανουσάκης με όμορφη ατομική ενέργεια πάσαρε στον κενό χώρο, αλλά ο Τζιώρας δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 5ο λεπτό, ο Γέσιτς με εξαιρετική ενέργεια από αριστερά πάσαρε παράλληλα αλλά ο Ριβέρα δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό, ο Ζουλιώτης σέντραρε από δεξιά αλλά ο Ριβέρα και πάλι για λίγα εκατοστά δεν έπιασε την κεφαλιά και χάθηκε η τρίτη ευκαιρία της Νίκης Βόλου. 

Στο 9' οι "κυανόλευκοι" που ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ όταν ο Τζιώρας, έπειτα από σέντρα του Γιέσιτς, με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παλλιγγίνη.  

Στο 12' ο Πανελευσινιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Ουέλινγκτον έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από λάθος του Βασίλιεβιτς αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αποστολίδη. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα στην κατοχή του και με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αυτή την φορά δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. 

Στο 30' ο Βασίλιεβιτς δεν πρόλαβε τον Ουέλινγκτον ο οποίος βρέθηκε μόνος του με τον Αποστολίδη, πλάσαρε αλλά ο πορτιέρε της Νίκης Βόλου μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. 

Μια ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους όταν στο 38' ο Σοϊλέδης σέντραρε από αριστερά αλλά η κεφαλιά του Ριβέρα πέρασε άουτ.

Στο 44' ο Ριβέρα έκανε το 2-1 για την Νίκη Βόλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Γέσιτς από τον Παπαπαναγιώτου. Ο Ισπανός που ήρθε στην Νίκη Βόλου με φήμη δεινού εκτελεστή των στημένων φάσεων έδωσε δείγμα στον κόσμο αυτής της ικανότητας του.  

Στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Γκούμας στο 56' με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τους αμυντικούς του Πανελευσινιακού και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων. Στην επόμενη φάση, ο Κουσκούνας μείωσε σε 3-2 για τον Πανελευσινιακό με πλασέ στην κίνηση έπειτα από αδράνεια της άμυνας των "κυανόλευκων".  

Στο 90' ο Χαρτσιάς έκανε το τελικό 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε έπειτα από χέρι του Ευθυμίου.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης (33' Καρακούτσης), Ρεπετσάς, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Βασίλιεβιτς, Μπακάλης, Μασάνα, Μανουσάκης, Τζιώρας, Γέσιτς, Ριβέρα. 

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Καρακούτσης (61' Ταίρης), Παπαδόπουλος, Γιώτας, Ρεπετσάς, Μπιτσάκος, Γκούμας, Αναστασόπουλος, Χαρτιάς, Γκολόσεβατς, Πιτταράς, Τσίτας. 

Πανελευσινιακός: Παλιγγίνης (59' Νικολάκης), Μπαγδάτογλου (61' Κωνσταντινίδης), Πλατάνος, Παπαπαναγιώτου (61' Ευθυμίου), Κουμπαρούλης, Τροίρης, Μιχελής, Μάρης, Κουσκούνας, Ουέλινγκτον (61' Αλεξανδρόπουλος), Σωτηρόπουλος.

Media

Last modified onMonday, 19 August 2013 23:05