noodles volos banner

Πλήρης αδιαφορία για το τοπικό ποδόσφαιρο από τις δύο ΠΑΕ και το παράδειγμα των Χανίων

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΑΟ Χανίων για οικονομική βοήθεια προς τα ερασιτεχνικά σωματεία της τοπικής Ένωσης, μπορούμε να κάνουμε τον παραλληλισμό με τις δύο μεγάλες ομάδες της Μαγνησίας, Ολυμπιακό και Νίκη, που έχουν πλήρη απαξίωση για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΧ αναφέρονται μεταξύ των άλλων: «Μετά από απόφαση του Δ.Σ. η ΠΑΕ ΑΟ Χανιά θα διαθέσει μέσω της ΕΠΣΧ, μέρος των διαφημιστικών εσόδων της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του τόπου μας. Ακόμη και ως επαγγελματική ομάδα ο ΑΟΧ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χανιώτικου ποδοσφαίρου και πρέπει να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο, στην ενίσχυση της προσπάθειας της ΕΠΣΧ για την ανάπτυξη του Χανιώτικου ποδοσφαίρου. Έτσι με ρήτρα που περιλαμβάνεται στην νέα εμπορική και διαφημιστική πολιτική της ΠΑΕ ΑΟΧ, οι διαφημιζόμενοι και η ΠΑΕ θα εκχωρούν ποσοστό του συμφωνηθέντος τιμήματος υπέρ της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Χανίων».

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω, αναρωτιέται τι έχουν κάνει για την ΕΠΣΘ και το τοπικό ποδόσφαιρο Ολυμπιακός και Νίκη... Έχουν άραγε δώσει σε κάποια ομάδα αθλητικό υλικό που δεν χρειάζονται; Έχουν μοιράσει μπάλες στα σωματεία; Έχουν παίξει κάποιο φιλικό με τις τοπικές ομάδες για να τις ενισχύσουν οικονομικά με εισιτήρια; Έχουν βοηθήσει με κάποιο άλλο τρόπο; Τίποτα δεν ισχύει απ' όλα αυτά, και για να μην είμαστε απόλυτοι, μπορεί να έχουν γίνει στο παρελθόν κάποιες εξαιρέσεις... Τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και η ΠΑΕ Νίκη είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση στις εκλογές του Μαρτίου. Ο υποψήφιος πρόεδρος που στήριξαν δεν κέρδισε στις εκλογές. Και μάλλον εκεί σταματάει η παρουσία τους στο τοπικό ποδόσφαιρο, που περιορίζεται μόνο στο "λαβείν" και όχι στο "δούναι". Πλήρης απαξίωση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων από τις δύο μεγάλες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ που ξεχνούν ότι αντλούν παίκτες για τις ακαδημίες τους, τις ομάδες Κ-20 και Κ-17 από τις τοπικές ομάδες... πουχρησιμοποιούν γήπεδα τοπικών ομάδων για προπονήσεις... που θα έπρεπε να είναι το παράδειγμα για όλα τα σωματεία αλλά υποτιμούν τους παράγοντες των τοπικών ομάδων. Σε άλλους νομούς, οι ΠΑΕ δίνουν χρήματα στις τοπικές Ενώσεις... γιατί ενδιαφέρονται πραγματικά για το σύνολο των ομάδων και όχι μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα... Τα συμπεράσματα δικά σας...

 

 

Last modified onThursday, 01 August 2013 15:08