noodles volos banner

Κυριάκος: "Πέτυχα τους στόχους που έβαλα, με εξαίρεση στη Νίκη"

Ο Τάσος Κυριάκος τόνισε ότι η άνοδος για τον Ηρακλή είναι μονόδρομος. Ο έμπειρος μέσος του «Γηραιού» σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον Ηρακλή ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μίλησε για το κλίμα στην ομάδα, ενώ δήλωσε την προτίμησή του στη δημιουργία δύο ομίλων στο νέο πρωτάθλημα. Η συνέντευξη του Τάσου Κυριάκου στο metrosport:

Τάσο, τη φετινή χρονιά θα φοράς τη φανέλα του Ηρακλή. Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέλος αυτής της ομάδας; «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από τη μεταγραφή μου στον Ηρακλή. Είναι μία πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο, ιστορία 105 χρόνων από πίσω και με τα όσα έχω δει τις λίγες ημέρες που είμαι στην ομάδα με άρτια οργάνωση».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί, αλλά και οι ομαδικοί στόχοι που υπάρχουν; «Ο ομαδικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από την άνοδο που αποτελεί μονόδρομο. Για αυτό το λόγο άλλωστε ο κ. Γκόγκιτς και οι άνθρωποι της διοίκησης επέλεξαν τόσους καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ο προσωπικός είναι πρώτιστα να έχω υγεία και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να συμβάλλω στην επίτευξη του στόχου της ομάδας».

-Πώς εξηγείς το γεγονός ότι έχεις αλλάξεις πολλές ομάδες στα τόσα χρόνια που είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής; «Όντως πέρασα από αρκετές ομάδες στα τόσα χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, αλλά σε αρκετές εξ αυτών δεν είχα την αντιμετώπιση που περίμενα. Για παράδειγμα μετά από μία τριετία στην Καλλιθέα με την οποία συμμετείχα σε περίπου 80 αγώνες μεταγράφηκα στον Ολυμπιακό, αλλά ο κ. Σόλιντ δεν με χρησιμοποίησε, παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησα μία πολύ καλή προετοιμασία και συμμετείχα σε όλες τις αποστολές. Ξέρεις είμαι της άποψης ότι αν δε σε θέλουν κάπου δεν πρέπει να… κάθεσαι πάνω στο συμβόλαιο αλλά να αναζητείς την επόμενη ομάδα προκειμένου να αγωνίζεσαι. Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ, έτσι με δίδαξαν και οι γονείς μου».

-Ποιο είναι το κλίμα που συνάντησες στον Ηρακλή; «Εξαιρετικό. Με τα περισσότερα βεβαίως παιδιά γνωριζόμαστε καθώς ήμασταν αντίπαλοι και την περσινή χρονιά. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό το λέω πάντα. Δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός παίκτης. Πρέπει να λειτουργείς σαν οικογένεια για να πετύχεις το στόχο, σαν μια γροθιά. Όσον αφορά τη διοίκηση έδειξε ότι με ήθελε. Η πρώτη μας επαφή άλλωστε έγινε πολύ νωρίς, μετά τον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ, όταν και ο πρόεδρος μου είπε ότι με θέλει τη νέα χρονιά στην ομάδα. Για εμένα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι από την αρχή ήταν πολύ «ζεστός».

-Πόσο εύκολο είναι να «δέσει» η ομάδα, με βάση τις πολλές μεταγραφές που έγιναν τη μεταγραφική περίοδο; «Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να προσαρμοστούμε, να μάθει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι αφορά περισσότερο τον προπονητή. Ήδη από τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων δείχνει ότι επιθυμεί να μάθουμε γρήγορα τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο Ηρακλής της νέας περιόδου».

-Τι άποψη σχημάτισες για τον Ηρακλή της περσινής περιόδου; «Με βάση το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ξαφνικά και με την πίεση χρόνου που είχε θεωρώ ότι πραγματοποίησε μία αρκετά καλή χρονιά, που πολλοί η αλήθεια είναι ότι ίσως δεν την περίμεναν. Θα μπορούσε κάλλιστα να ανέβει στη Super League, αν ήταν πιο τυχερός και προσεκτικός. Πάντως δεν πρέπει να στεκόμαστε στο… χθες αλλά στο σήμερα. Με το σωστό προγραμματισμό που υπάρχει θα πρέπει να ανεβάσουμε την ομάδα».

-Διεξαγωγή πρωταθλήματος σε έναν ή δύο ομίλους; Έχεις κάποια προτίμηση ή σε αφήνει αδιάφορο; «Ειλικρινά δεν έχω συγκεκριμένη προτίμηση. Ίσως θα ήταν καλύτερα δύο, επειδή οι αποστάσεις θα είναι μικρότερες και ο αριθμός των αγώνων λιγότερος. Πέρυσι αγωνιστήκαμε σε 46 παιχνίδια και μετά από 15 ημέρες που ξεκουραστήκαμε αρχίσαμε και πάλι. Αλλά δε θα είναι εύκολα τα πράγματα όπως νομίζουν πολλοί. Τίποτα δεν είναι εύκολο, κανείς δε σου χαρίζεται, αντιθέτως όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ηρακλή. Αυτό πρέπει να το αποφασίσουν όμως οι υπεύθυνοι. Ξεκινήσαμε προετοιμασία και δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, μόνο καλό δεν είναι αυτό».

-Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην έως τώρα καριέρα σου; «Καλύτερη στιγμή θεωρώ ότι έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πέτυχα αρκετά πράγματα στην καριέρα μου και πέτυχα τους στόχους που έβαλα, με εξαίρεση την περσινή χρονιά στη Νίκη. Το ίδιο ευελπιστώ να πετύχω και στον Ηρακλή τη φετινή χρονιά. Κάποιες συμπεριφορές που υπήρξαν με στενοχώρησαν αλλά δεν κρατώ κακία ούτε στέκομαι σε αυτό, Όπως προείπα προχωράω μπροστά και δεν μένω κάπου που δε με θέλουν».
Last modified onMonday, 29 July 2013 13:23