noodles volos banner

Σφακιανάκης: "Από τις ομάδες που ανέβηκαν, 3-4 δεν έχουν συσταθεί καν ΠΑΕ"

Το όριο των 22 ομάδων είναι αυτό που ορίζει το αν θα γίνει το πρωτάθλημα της Football League σε έναν ή δύο ομίλους. Με 22 ομάδες θα γίνει πρωτάθλημα στα πρότυπα του περσινού, χωρίς να υπάρχει ομάδα με ρεπό στο πρόγραμμα της αγωνιστικής, ενώ αν υπάρξει 23η θα αυξηθούν οι αγωνιστικές και φυσικά είναι δύσκολο να βγουν οι ημερομηνίες με τις ομάδες.

Ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής, Στέλιος Σφακιανάκης μίλησε για τα δεδομένα και το θέμα της σύστασης ΠΑΕ που υπάρχει για τις ομάδες που πήραν την άνοδο: «Έχουμε 25 αιτήσεις συμμετοχής. Αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο σε 10 μέρες, όπως λέει ο νόμος. Οι 11 ομάδες που ανέβηκαν από την Football League 2 δήλωσαν όλες. Απ' αυτές 3-4 δεν έχουν συσταθεί καν ΠΑΕ. Η σύσταση δεν είναι χρονοβόρα. Το μετοχικό κεφάλαιο είναι χρονοβόρο. Μες στον Αύγουστο πρέπει να τα φτιάξουν όλα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα". Για τις ομάδες που θα παίξουν στην Β' κατηγορία: "Η Κέρκυρα, η ΑΕΚ και η Λάρισα δεν υπέβαλαν. Η Κέρκυρα θα παίξει ως Κασσιόπη. Η Κασσιόπη ανέβηκε, είναι νόμιμη. Της Β' κατηγορίας έχουν όλες 500.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο κι ορισμένες έχουν φτάσει και το εκατομμύριο».

Για το αν θα γίνουν 2 όμιλοι: «Αν φτάσουν κάτω από 23 οι ομάδες θα πάμε σε έναν όμιλο. Αν είναι πάνω από 23 θα πάμε σε 2 ομίλους. Θα βάλουμε και πλέι οφ και αγώνες μπαράζ. Το πρωτάθλημα θα γίνει».
Για τις χορηγίες: «Από τον ΟΠΑΠ φέτος είναι λιγότερα τα χρήματα, ίσως λίγο παραπάνω από τα μισά από πέρυσι. Δεν έχει υπάρξει συμφωνία ωστόσο. Θα βάλουν λεφτά οι πρόεδροι αναγκαστικά. Ο ΟΠΑΠ δεν χορηγεί το δικό μας πρωτάθλημα. Μόνο το U-17, που είναι υποχρεωτικό».
Για τις ομάδες που ανέμεναν μήπως πάρουν μια θέση στο πρωτάθλημα: «Μας είπαν ότι θα προσφύγουν στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Υπάρχουν ομάδες που υποστήριζαν ότι μπορούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο των 500.000 ευρώ. Ο Πανηλειακός είναι ο πρώτος επιλαχών από τον νότιο όμιλο. Από τον βόρειο ο Βατανιακός. Και οι δεύτεροι επιλαχόντες. Ζάκυνθος και Γλυφάδα».