noodles volos banner

Δύο όμιλοι με 23 ή περισσότερες ομάδες, ένας όμιλος εάν υπάρχουν 22 ομάδες

Στην προοπτική των δύο ομίλων η Football League, αφού η άποψη που κυριαρχεί στο διοικητικό συμβούλιο είναι να χωριστούν οι ομάδες και αν μετά τη διαδικασία αδειοδότησης μείνουν λιγότερες από 22 ΠΑΕ.

Τα πολλά ταξίδια που απαιτεί το πρωτάθλημα ενός ομίλου με 24 ομάδες είναι ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την διαξαγωγή της Football League όπως την περσινή περίοδο. Αυτό οδηγεί στη διεξαγωγή δύο ομίλων που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα στα πρότυπα της περσινής Football League 2. Στην απόφαση που πήραν υπάρχει και μια πρόβλεψη για την περίπτωση που δεν πάρουν άδεια αρκετές ομάδες και μείνουν λιγότερες από 22 ΠΑΕ. Τότε θα γίνει πρωτάθλημα με έναν όμιλο, αφού αν χωριστούν οι αγωνιστικές θα είναι ελάχιστες. Μέχρι τώρα οι ομάδες είναι 25 μετά την αποχώρηση της ΑΕΛ τον απευθείας υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Γ' Εθνική και την συγχώνευση του ΑΟ Κέρκυρας με τον ΑΟ Κασσιώπης για να δημιουργηθεί η ΠΑΕ Κέρκυρα. Ο Πανσερραϊκός είναι σε οριακό σημείο αφού υπάρχει πρόβλημα μετην μεταβίβαση της ομάδας και αν δεν γίνει μέχρι τις 31 Ιουλίου θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. 

Μετά την απόφαση του Πανσερραϊκού θα απομένει και η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού των φακέλων των ομάδων ώστε να βρεθεί ο τελικός αριθμός των συμμετοχών. Αν είναι μέχρι 22 θα γίνει πρωτάθλημα δύο ομίλων και σε περίπτωση που μείνουν λιγότερες θα επιστρέψουν στη λογική ενός ομίλου. 

Στο συμβούλιο τέθηκε θέμα συμπλήρωσης των ομάδων από την περσινή Football League 2 αλλά στην ψηφοφορία που έγινε για το θέμα η άρνηση ήταν μεγάλη με 23 ψήφους κατά και μόλις δύο υπέρ. Μοιάζει φυσικό αφού οι ομάδες δεν θέλουν να μειωθούν ακόμη περισσότερο τα έσοδά τους από τις περιορισμένες χορηγίες. Πάντως ο Πανηλειακός η Ζάκυνθος ο Βατανιακός και η Γλυφάδα που με βάση την βαθμολογία θα πρέπει να καλύψουν αυτές τις θέσεις αναμένεται να έχουν επαφές ώστε να κινήσει εκείνη τις διαδικασίες. 

Η ανακοίνωση της Football League 

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ της Football League ΟΠΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε (2) ομίλους με τις 25 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε περίπτωση δε που εντέλει ο αριθμός των ομάδων δεν καταστεί εφικτό να ξεπεράσει τις 22 τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ' ένα όμιλο. 

Πηγή: flnews.gr 

Last modified onFriday, 26 July 2013 21:12