Logo
Print this page

Προτιμά Πορταριά για την προετοιμασία του ΑΟ Τρίκαλα ο Μπαταγιάννης

Στην αθλητική τηλεοπτική εκπομπή της TV10 η "Εξέδρα της Δευτέρας" μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Α.Ο Τρίκαλα Δημήτρης Μπαταγιάννης. Ο κ. Μπαταγιάννης σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση αναφέρθηκε στην περσινή αγωνιστική σεζόν, στα λάθη που έγιναν, αλλά και τα θετικά τα οποία κρατάει, ενώ έγινε λόγος για τους προπονητές, τους παίκτες, αλλά και τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

Επίσης μίλησε για τη νέα αγωνιστική σεζόν και τους στόχους της ομάδας, τον Κώστα Νεμπεγλέρα, τον Παύλο Μυροφορίδη, με τον οποίον μίλησε πριν την πρόσληψη του Λαρισαίου παλαίμαχου από φέτος παίκτη, τις επόμενες κινήσεις, το αθλητικό κέντρο των Σκαμνιών, τις εργασίες που θα γίνουν στο δημοτικό στάδιο και την περιβόητη αναδιάρθρωση.

Μάλιστα τόνισε ότι εξετάζεται η Πορταριά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, την οποία προτιμά ο ίδιος, ενώ για τη λύση συνεργασίας με τον Γιάννη Ζαλαώρα, που ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου είπε ότι είχαν διαφορετική φιλοσοφία.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ Μπαταγιάννης μίλησε:

-Για το πού θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας:

"Ηδη ο κ. Νεμπεγλέρας έχει πάρει την εντολή να  βρει την τοποθεσία που θα χτιστεί ο Α.ο Τρίκαλα. Αυτή θα είναι ή στο Βόλο ή στο Ελατοχώρι. Ή στην Πορταριά ή εκεί όπου έκανε πέρυσι ο Ατρόμητος. Εγώ θα προτιμούσα πάντως στον Βόλο, αλλά είναι καθαρά θέμα του προπονητή ή του τεχνικού διευθυντή".

-Για τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Ζαλαώρα:

"Δεν έχω να πω τίποτα. Ενας προπονητής έφυγε τερματοφυλάκων. Τη δουλειά την έκανε σωστά. Είχε άλλη φιλοσοφία αυτός άλλη εγώ. Εγώ κράτησα πέρυσι το Γιάννη Ζαλαώρα. Απλά τώρα δεν τα βρήκαμε και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται ντόρος για τον κ. Ζαλαώρα".

-Για το ποιος θα είναι ο στόχος του Α.Ο Τρίκαλα τη νέα αγωνιστική σεζόν:

"Θα γίνει μία ομάδα ανταγωνιστική να έχει στόχο την άνοδο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Προσπαθείς για το καλύτερο πάντα".

-Για το αν συνεχίζει ο Θωμάς Γράφας:

"Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βγήκε κάποια ανακοίνωση από την ΠΑΕ; Αν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι".

-Για τις μεταγραφές που θα γίνουν και το μπάτζετ, αλλά και το αν θα αποκτηθούν κάποιοι Τρικαλινοί:

"Φέτος το μπάτζετ θα είναι αρκετά μειωμένο. Θα μου πείτε πως θα γίνει αυτό; Οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Αλλά όλοι αυτοί οι παίκτες που έχουμε μιλήσει είναι πολύ καλά ονόματα και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Πάνω απ΄ όλα να έχουν φιλοδοξία, να αγαπάνε τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Γιατί μέχρι τώρα δημόσιους υπαλλήλους είχαμε. Και με το φίλο μου τον Μπύρο στη Δράμα αυτό λέγαμε: γεμίσαμε δημόσιους υπαλλήλους. Ήταν κάποιοι παίκτες που λέγανε βρέξει χιονίσει θα πάρω τα χρήματά μου. Εμένα δε μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να δικαιώνομαι. Λίγα παιδιά το δείξανε αυτό. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε . Καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές για να κάνουν την υπέρβαση. Αυτή τη στιγμή ο Νεμπεγλέρας ξέρει καλά ποιους παίκτες από τα Τρίκαλα να φέρει. Υπάρχουν συζητήσεις με μερικούς και γιατί όχι να μην παίξουν στον ΑΟΤ".

-Για την επόμενη Football League:

"Να δούμε αν θα υπάρξει κατηγορία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δε θα υπάρξει. Καμία ομάδα δεν πήρε φέτος ούτε ένα φράγκο. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ τα πήρε η Football League και ξεχρέωσε παλιές αμαρτίες. Εμείς δεν πήραμε ούτε ένα φράγκο. Στη συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη του είπαμε ότι, αν μέχρι 15 Ιουνίου δε βρεθεί χορηγός ή τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δεν έρθουν σε εμάς, δε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Από κει και πέρα θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, ένα ιστορικό όνομα, την Παναχαϊκή που για μένα έκανε την υπέρβαση φέτος. Η κατηγορία είναι πολύ υποβαθμισμένη γενικά. Αν δε γίνει κάτι στην κατηγορία, δε θα πρέπει να υπάρχει. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα και δεν μπορώ να αναφέρω για αυτά που γίνονται. Κοιτάω μόνο τα του οίκου μου".

-Για το θέμα της αναδιάρθρωσης και αν είναι αισιόδοξος ότι τελικά αυτή θα πραγματοποιηθεί:

«Το σενάριο αυτό εγώ το γνωρίζω εδώ και δύο μήνες. Τόσο καιρό έχει που κυκλοφορούσε στην Αθήνα για τον μόνο λόγο ότι αφού τα έσπασε η ΝOVA με την κεντρική διαχείριση, κάποιες ομάδες δε θα βρίσκανε τηλεοπτική στέγη. Βάσει νόμου της ΟΥΕΦΑ, δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, εάν υπάρχει ομάδα χωρίς τηλεοπτική στέγη.

Αυτές οι 8 ομάδες που σήμερα δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, απ' ό,τι μας είπε ο Υπουργός, υπήρχαν κάποια χρήματα που μπορούσε να διαθέσει, για να γίνει ένα πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Τη νέα σεζόν η Σούπερλιγκ θα έχει 20 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο πρωταθλήματα και τον Γενάρη οι 5 από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους. Την επόμενη χρονιά η Σούπερ Λιγκ θα έχει 12 ομάδες. Θα μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, με αρκετά έσοδα για κάθε ομάδα. Αυτά τα χρήματα δεν είναι από τον Ελληνα φορολογούμενο. Τα Τρίκαλα έχουν ένα Brand name, που παίρνει μία στοιχηματική εταιρεία και το χρησιμοποιεί εις βάρος της ομάδας. Άρα εμείς προσπαθούμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα, ένα ποσοστό 5% και βγαίνει ένα μεγάλο κονδύλι 60 εκατομμύρια, από το οποίο θα στηρίζεται όλο το πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος, πρέπει να υποβιβαστούν η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς. Μπορεί να δέχονται πολιτικές πιέσεις από την Κέρκυρα ειδικά, αλλά πρέπει να πέσουν. Αν δε γίνει αυτό, τότε δεν πρέπει να πέσουν και οι ομάδες από τη Football League. Άρα λοιπόν αν γίνει η αναδιάρθρωση και τηρηθεί ο νόμος, τα Τρίκαλα θα πρέπει να είναι στη Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα σενάριο που περνάει το ποδόσφαιρο σε άλλη εποχή, θέλει να το κάνει η κυβέρνηση και για να προστατέψει τις μικρές ομάδες και να δυναμώσει το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-Για το αν τα Τρίκαλα είναι έτοιμα να παίξουν σήμερα στη Σούπερ Λιγκ:

"Τα Τρίκαλα έτσι όπως ειίναι η ομάδα είναι έτοιμα να παίξουν. Η ομάδα με το που θα βγει κατηγορία δεν έχει να καλύψει χρέη. Θα κάνει μεταγραφές για την επόμενη σεζόν. Το μαγαζί λειτουργεί. Δεν είναι σαν άλλες ομάδες που δεν ξέρουν τι χρωστούσαν και τώρα τρέχουν να καλύψουν τα χρέη. Ομάδες σαν τα Τρίκαλα, τη Δράμα, την Παναχαϊκή  μπορούν να αντεπεξέλθουν στη Σούπερ Λιγκ και να μείνουν και του χρόνου.

-Για το αν ο ίδιος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες:

"Εμείς θα συναντηθούμε την Παρασκευή με τον κ. Βασιλειάδη στη 1μ.μ. στην Αθήνα, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημάρχου. Εμείς πρέπει τονίσουμε στον υπουργό, ότι εάν γίνει αναδιάρθρωση, πρέπει το σχέδιο να είναι το νόμιμο".

πηγή: trikalascore

 

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 13 June 2018 11:09
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]