noodles volos banner

Πάει για μείον τρεις η Δόξα για την γκάφα στο "Βικελίδης"

Με μηδενισμό στον αγώνα με τον Άρη και αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει η Δόξα Δράμας για μία απίστευτη γκάφα, στην οποία υπέπεσαν οι άνθρωποι της ομάδας στο ματς με τους «κιτρινόμαυρους». Συγκεκριμένα, η Δόξα Δράμας αγωνίστηκε για έξι λεπτά, από το 71’ έως το 77’ του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με έξι ξένους ποδοσφαιριστές, κατά παράβαση του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ταυτόχρονη συμμετοχή έως και πέντε ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.

Σημειώνεται ότι η Δόξα Δράμας ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα με τέσσερις ξένους, τους Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Μπαϊκαρά και Τζόκιτς. Στο 64’ μπήκε ο Κάσες στη θέση του Κουσκουνά και στο 71’ ο Στεφάνοβιτς στη θέση του Σπυρόπουλου. Από το 71’ έως το 77’ όταν ο Τζόκιτς αποχώρησε και μπήκε ο Καπνίδης, η Δόξα αγωνιζόταν με έξι ξένους, κατά παράβαση του κανονισμού. Βάσει του κανονισμού, οι επιπτώσεις για τη Δόξα Δράμας είναι μηδενισμός στον αγώνα με τον Άρη (έτσι κι αλλιώς έχασε) αλλά και επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών. Να σημειωθεί πως από την πλευρά του Άρη διαμηνύθηκε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκοπεύουν να καταθέσουν ένσταση, ωστόσο, τέτοιο δικαίωμα έχουν ομάδες όπως η Παναχαϊκή ή ο Απόλλων Πόντου ως έχοντες έννομο συμφέρον στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που ενδεχομένως, ανάλογα με τις αδειοδοτήσεις στη Super League, να δώσει στο τέλος εισιτήριο ανόδου. Μάλιστα οι Αχαιοί ήδη κινήθηκαν νομικά κατά των «Μαυραετών» και η συνέχεια αναμένεται στα δικαστήρια.

Υπεύθυνος για την γκάφα της Δόξας είναι ο γενικός αρχηγός Αντώνης Κασδοβασίλης, στον οποίον αναφέρθηκε ονομαστικά ο ισχυρός άνδρας της Δραμινής ΠΑΕ, Γιάννης Μπύρος, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» έβαλε κατά συνεργατών του στην ομάδα, χαρακτηρίζοντάς τους «υπεύθυνους-ανεύθυνους».

Αναλυτικά το ξέσπασμα του Γιάννη Μπύρου:

Για τη συμμετοχή υπεράριθμων ξένων στον αγώνα με τον Άρη:

«Το παραδεχόμαστε, βγάλαμε ήδη ανακοίνωση. Δεν ξέρω αν κυκλοφόρησε. Να πληρώσω αυτό που μου αναλογεί. Να τιμωρηθώ, ό,τι πρέπει να γίνει ας γίνει. Αν έχεις ανθρώπους μόνο για να παρουσιάζονται καλοί στον φακό και για να φτιάχνουν το μαλλί τους αυτά τραβάς. Ένας από τους λόγους που θα φύγω από το ποδόσφαιρο είναι και αυτός. Με ξένα χέρια μόνο φίδια είναι να πιάνεις. Αν οι άνθρωποι που έχεις είναι αυτού του επιπέδου γίνονται αυτά τα πράγματα».

Για τον υπεύθυνο της γκάφας:

«Ήρθε ο γενικός αρχηγός, ο κ. Κασδοβασίλης και λέει “αναλαμβάνω την ευθύνη”. Ποια ευθύνη αναλαμβάνεις απέναντι σε χιλιάδες κόσμο που ήλπιζε στην τρίτη θέση Πληρώνεις κάτι; Χάνεις κάτι; “Δεν φταίω μόνο εγώ”, λέει. Ναι, φταίει και η γειτόνισσα. Αυτός είναι που δίνει τις αλλαγές, δε φταίει μόνος αυτός λέει. Υπεύθυνοι-ανεύθυνοι όλοι τους. Μόνο για να βολευτούν και να παρουσιάζονται καλά στο φακό είναι».

Για το αν είναι ακόμη στη θέση του ο Κασδοβασίλης:

«Εγώ τελειώνω τη χρονιά και θα πάρω τις αποφάσεις στο τέλος της χρονιάς. Θα φάμε άλλους τρεις βαθμούς; Ας φάμε άλλους τρεις. Ό,τι καλό παρουσιάστηκε από την ομάδα μας ήταν τα χρήματα που έβαλα. Από εκεί και πέρα, σε όλα τα υπόλοιπα ήμασταν απαράδεκτοι».

Για το αν ζήτησε συγγνώμη ο Κασδοβασίλης:

«Προσπάθησε να δικαιολογηθεί και μετά είπε “έχεις δίκιο αναλαμβάνω την ευθύνη”. Ποια ευθύνη; Τις ζημιές; Τη χρηματική ευθύνη; Την ευθύνη απέναντι στον κόσμο να τους πει ότι δεν βγήκε η ομάδα για τρεις βαθμούς αν βγουν τρεις ή τέσσερις ομάδες; Υπεύθυνοι-ανεύθυνοι σας είπα».

Για το αν ζήτησε να παραιτηθεί ο Κασδοβασίλης:

«Τίποτα δεν είπε. Κανένας. Δύο μήνες έμειναν. Τελειώνω. Είμαι πολύ απογοητευμένος, διότι δεν υπάρχει διοικητική υποδομή στην Ελλάδα. Ο καλύτερος σκοτώνει τη μάνα του».