noodles volos banner

Επενδυτές από το MLS για τον Άρη με δεκαετές πλάνο

Χρήματα στην ΠΑΕ Άρης ετοιμάζεται να βάλει ο Τομ Παπαδόπουλος, ο οποίος, όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει ρόλο στη διοίκηση. O συνεργάτης του, Στάθης Καραντώνης, 'εδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ" και τόνισε ότι το πλάνο είναι δεκαετές και προβλέπει συμμετοχή και άλλων επενδυτών από το MLS, καθώς και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Καραντώνης ήταν κατηγορηματικός στο θέμα μετοχών και στα περί ιδιοκτησίας του Άρη. «Θα είναι μόνο χρηματοδότης και μαζί με γκρουπ επενδυτών από το MLS θα τρέξουν ένα δεκαετές πρόγραμμα στον Άρη. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ο κ. Καρυπίδης στο τιμόνι του Άρη», τόνισε ο κ. Καραντώνης. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Χορηγός για να διαφημίζει την εταιρία του, την «Colonial Marble and Granite» στη φανέλα του Άρη;

«Αυτό είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο. Δεν μπορεί να γίνει στη φανέλα, άλλωστε υπάρχουν διαφημίσεις στη φανέλα του Άρη. Απλά θα είναι μία μορφή συνεργασίας με την ΠΑΕ Άρης. Μία απλή χορηγία θα είναι και όχι με απώτερο σκοπό τη διαφήμιση. Θα είναι μία μορφή χρηματοδότησης της ΠΑΕ Άρης».

Θα υπάρχουν κάποια ανταλλάγματα από την ΠΑΕ;

«Υπάρχει ένα πλάνο σε βάθος δεκαετίας αν ευοδωθεί η όλα κατάσταση. Μιλάμε για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, Ακαδημιών από την ηλικία των 4 ετών μέχρι και 20 ετών. Θα είναι μία οικονομική βοήθεια για τα τρέχοντα έξοδα».

Εγκαταστάσεις και Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη ή στη Φιλαδέλφεια;

«Στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα υπάρχει και αδελφοποίηση των ομάδων της Φιλαδέλφειας και του Άρη. Θα υπάρχει ανταλλαγή τεχνικού υλικού, προπονητές, παίκτες, κάποιο γκρουπ παιχτών μπορούν να φιλοξενηθούν εδώ στην Φιλαδέλφεια, κάποιο γκρουπ παιχτών από την Φιλαδέλφεια να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν στον Άρη. Αυτό είναι το πλάνο».

Γέφυρες ανάμεσα Φιλαδέλφεια και Άρη...

«Ναι, ναι. Θα μου πείτε τώρα γιατί διαλέξανε τον Άρη; Γιατί ο Θανάσης Παπαδόπουλος είναι Θεσσαλονικιός και αγαπάει την ομάδα του Άρη. Το περασμένο καλοκαίρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, κ. Θεόδωρο Καρυπίδη. Υπήρξαν κάποιες ενέργειες που έκαναν οι δυο τους σε επιχειρηματικό επίπεδο, στον κλάδο τους. Από κει και πέρα υπήρχε μία συζήτηση για την ΠΑΕ Άρης, συνεχίστηκε εδώ και ένα δίμηνο-τρίμηνο. Ο κ. Καρυπίδης το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στη Νέα Υόρκη και μετά κατέβηκε στη Φιλαδέλφεια. Το προπροηγούμενο Σάββατο είδαν μαζί έναν αγώνα των Filadelfia Union.

Χοντρικά προσπαθούν να κάνουν ένα σχήμα που μέσα θα είναι τρία μέρη: Ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Καρυπίδης και το τρίτο μέρος ένα γκρουπ επενδυτών από το ΜLS. Αυτό το εταιρικό σχήμα θα τρέξει το δεκαετές πλάνο που είπαμε πριν. Ηδη το σχήμα αυτό των επενδυτών του MLS έχουν ένα πρότζεκτ 300 εκ. δολαρίων που το δουλεύουν με μία ομάδα που αγωνίζεται στο ΙSL.

Εκεί έχουν αρχίσει συνεργασίες για τη δημιουργία του γηπέδου της ομάδας αυτής. Κτηριακών εγκαταστάσεων γύρω από το γήπεδο και ανέγερση 100-150 κατοικιών στο χώρο που τους έχει παραχωρηθεί. Και μέρος του πρότζεκτ αυτού θα είναι και το πλάνο για την ΠΑΕ Άρης. Αλλά η ουσία είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν πρόκειται να εμπλακεί στα διοικητικά του Άρη. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης. Και δεν πρόκειται να κάνει εξαγορά πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Άρης. Δηλαδή η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Άρης θα παραμείνει ως έχει. Απλά θα είναι ένας χρηματοδότης της ΠΑΕ Άρης».

Μεγάλα σχέδια για τον Άρη...

«Ναι, είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο. Γνωρίζουν βέβαια την ελληνική πραγματικότητα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά. Προπαντός με τη βοήθεια του γκρουπ επενδυτών από το ΜLS».

Υπάρχει ένα πολύ καλό πλάνο...

«Ναι, ναι. Υπάρχει το πλάνο και το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ σοβαρός επιχειρηματίας και κάθε κίνησή του πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ειδικά τώρα στα πρώτα στάδια».

Πότε πιστεύετε ότι θα προχωρήσει το πλάνο;

«Πολύ σύντομα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η χορηγία. Επαναλαμβάνω τη λέξη χορηγία, χρηματοδότηση και όχι εμπλοκή στα διοικητικά του Άρη. Το λέω, γιατί πάρα πολλοί δημοσιογράφοι θέλουν να το περάσουν σαν εμπλοκή στα διοικητικά και να προβάλουν τον νέο επενδυτή, τον "άρχοντα" της ΠΑΕ Άρης, και τέτοια. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε πλειοψηφικό, ούτε μειοψηφικό, ούτε κανένα άλλο πακέτο. Και επαναλαμβάνω απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ο Καρυπίδης στο τιμόνι της ΠΑΕ Άρης».

Ουσιαστικά ο Καρυπίδης θα είναι ο εγγυητής για τον κ. Παπαδόπουλο και το γκρουπ των επενδυτών του MLS…

«Ακριβώς».