noodles volos banner

Οργανωμένοι Εργοτέλη: Η Νίκη της Σαμοθράκης κλοτσά μπάλα;

Την έντονη αντίδρασή τους στο νέο σήμα της ομάδας εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Eργοτέλη «Alternatives», μετά τη διαρροή του νέου σήματος της νέας ΠΑΕ. Οι ενστάσεις τους είναι έντονες τόσο ως προς τη στάση του Εργοτέλη στο σήμα, όσο και για το «88», το οποίο έχει ταυτιστεί με τους ναζιστές! Η ανακοίνωση των «Alternatives» αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

«Βλέποντας, πλέον, να έχει βγει στη δημοσιότητα το υποψήφιο σήμα της νεοσύστατης ΠΑΕ, θέλουμε να σημειώσουμε και να ρωτήσουμε ταυτόχρονα τα εξής:

1. Από πότε ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ σαν ιστορικό πρόσωπο κλοτσάει μπάλες; Το όνομα της ομάδας προέρχεται από τον αρχαίο Κρητικό αθλητή Εργοτέλη, που στέφθηκε Ολυμπιονίκης δύο φορές στο αγώνισμα του δολίχου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Από αυτό το ιστορικό πρόσωπο είναι εμπνευσμένο το σήμα και το όνομα του σωματείου μας και όποιος θέλει να χρησιμοποιεί το όνομα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, αυτό τουλάχιστον πρέπει να το λαμβάνει υπόψη.

Είδατε ποτέ τη Νίκη της Σαμοθράκης που απεικονίζεται στο σήμα της Παναχαϊκής και της Νίκης Βόλου, να κλοτσάει μπάλα; Είδατε ποτέ τον θεό Άρη ή τον ημίθεο Ηρακλή να παίρνουν φόρα, για να σουτάρουν; Είδατε ποτέ τον δικέφαλο αετό να φοράει γάντια τερματοφύλακα στα φτερά;

2. Εδώ ρωτάμε το προφανές: τι σχέση έχει το νούμερο 88 στο επίσημο σήμα του ΕΡΓΟΤΕΛΗ; Του χρόνου που γινόμαστε 89 θα αλλάξει ξανά; Και αν όχι, θα υπάρχει υστερόγραφο από κάτω για να εξηγεί σε όποιον το βλέπει, τι ακριβώς συμβολίζει; Γιατί όλος ο κόσμος βλέποντάς το, αυτό ακριβώς ρώτησε. Τί είναι το 88;

Συνήθως τα σήματα των ομάδων έχουν την ημερομηνία ίδρυσης και όχι το πόσο χρόνων ήταν το σωματείο, όταν άλλαξε η ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Αν κάποιου η ταυτότητα χαλάσει στα 30 του, η νέα ταυτότητα δενγράφει ότι έβγαλε καινούρια όταν ήταν 30 χρόνων (όπου του χρόνου θα είναι ήδη άκυρη), αλλά εξακολουθεί να γράφει την ημερομηνία γέννησης.

Ένα ακόμη επιχείρημα, που φυσικά δε λέμε ότι έχει γίνει εσκεμμένα, αλλά δεν μπορούμε παρά να το σημειώσουμε, είναι ότι ο αριθμός αυτός έχει ταυτιστεί με τους ναζιστές παγκοσμίως και το χρησιμοποιούν παντού (H= το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου άρα ΗΗ= Ηail Hitler=88). Ε, όχι και να το κουβαλάμε στο σήμα μας.. Ας μη βοηθάμε να γίνονται συνειρμοί.

Για να καταλήξουμε πιο συγκεκριμένα: το όνομα της νεοσύστατης ΠΑΕ προτείνουμε να είναι ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1929. Σχετικά με το ίδιο το σήμα, αν και καρμπόν των υπολοίπων ομάδων της ιδιοκτησίας Samy, το βρίσκουμε καλαίσθητο, φυσικά αν τηρηθούν τα παραπάνω».

Last modified onFriday, 25 August 2017 18:18