noodles volos banner

Αρνητική η Football League να καλυφθεί η 18η θέση από τη Γ' Εθνική

Μπορεί η ΕΠΟ την Τετάρτη να ενημέρωσε τις δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής για τον τρόπο κάλυψης της μιας κενής θέσης στη Football League, δείχνοντας την πρόθεσή της ν’ ανεβάσει μία ομάδα από τη Γ’ Εθνική, για να καλυφθεί η 18η θέση της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, ωστόσο η Ένωση της Β’ Εθνικής έχει άλλη γνώμη. Έτσι, απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ και ξεκαθάρισε πως είτε θα πρέπει να μείνει ο Πανελευσινιακός είτε να γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων, όπως αναφέρει η mikriliga.com, και οι επόμενες κινήσεις αναμένονται με ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία ενημέρωσε την Τετάρτη (9/8) τις περσινές δευτεραθλήτριες της Γ’ Εθνικής, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, ΑΟ Χαλκίς και Ιωνικό μέσω των τοπικών τους ΕΠΣ, για το πώς μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική. Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε το liganews.gr, κάλεσε τις τέσσερις ομάδες μέχρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου να προσκομίσουν στην ΕΠΟ εγγυητική επιταγή ύψους 300.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται για την σύσταση ΠΑΕ, ώστε να μπορέσει η ομάδα να παίξει στη Β’ Εθνική

Επειδή μόνο ένα εισιτήριο είναι διαθέσιμο, η ΕΠΟ αναφέρει τα πιθανά σενάρια. Εάν οι τρεις ή οι τέσσερις ομάδες καταθέσουν την εγγυητική, τότε θα γίνει κλήρωση. Αν δύο ομάδες δείξουν έμπρακτα ότι θέλουν να ανέβουν στη Football League, τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ. Τέλος, αν μόνο μια ομάδα καταθέσει την εγγυητική, τότε αυτή θα πάρει και τη θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.