noodles volos banner

Θέλουν να κρατήσουν τον υποβιβασμένο Πανελευσινιακό ως 18ο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για 18η ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League άφησαν οι συμμετέχοντες στο ΔΣ, καθώς 17 ομάδες τελικά δήλωσαν συμμετοχή. Η μοναδική ομάδα που δεν το έπραξε ήταν ο Αγροτικός Αστέρας, ενώ εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων ΠΑΕ έδωσαν το παρών στο συμβούλιο της Παρασκευής (4/8).

Συζητήθηκε το θέμα για το ενδεχόμενο να συμπληρωθεί το κενό του Αγροτικού, αλλά αποκλείστηκε από τη Football League το ενδεχόμενο αυτό να γίνει με ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, η ΕΠΟ θα είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά τι θα γίνει με την κενή θέση, καθώς η διοργανώτρια αρχή έχει στείλει αίτημα. Η Football League προτιμά να παραμείνει μια ομάδα από αυτές που υποβιβάστηκαν και στην προκειμένη περίπτωση αυτή θα είναι ο Πανελευσινιακός. Οσον αφορά το θέμα της εκκρεμοδικίας του ΑΟ Χανιά, η διοργανώτρια θα περιμένει την απόφαση του Διαιτητικού για το αν θα μείνει ο ΑΟΧ ή η Καλλιθέα στην κατηγορία.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 1/10, ενώ υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, εάν προκύψουν συμφωνίες με χορηγούς. Σε αυτό το μέτωπο δεν σημειώθηκε κάποια εξέλιξη, με το προεδρείο της Football League να εκφράζει την αισιοδοξία του.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και για το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς οι πρώτοι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν στις 19/8. Στην α’ φάση του θεσμού θα προκύψουν με κλήρωση δύο ζευγάρια από τη Football League, προκειμένου στη δεύτερη φάση να προκριθούν 16 ομάδες της κατηγορίας. Η κλήρωση θα γίνει στις 11/8, με τις ομάδες που δεν έχουν αρχίσει ακόμα προετοιμασία, να έχουν λόγους να ανησυχούν.

πηγή: liganews