noodles volos banner

Εκφοβισμός και θρασύδειλη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Θ. Κατσάρα

Ο δημοσιογράφος Θεοδόσης Κατσάρας, ο οποίος μέσα από την εφημερίδα «Νέος Αγών» της Καρδίτσας, ανέδειξε το θέμα του χώρου που εδώ και 14 χρόνια παραχώρησε ο Δήμος στην ΕΠΣ για την ανέγερση αθλητικού κέντρου, χωρίς αυτό να προχωρήσει, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχτηκε απειλές και εξύβριση από αγνώστους τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/6)!

Όπως έγραψε αρχικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook λίγο μετά το περιστατικό στις 2 το βράδυ: «Κάποια βαλτά υποκείμενα πριν από λίγο με αυτοκίνητο πέρασαν έξω από το σπίτι μου βρίζοντας μέσα στη νύχτα, ξυπνώντας τη γειτονιά, αναστατώνοντας τα παιδιά με τη σύζυγό μου. Επειδή τυγχάνει να είμαι απ' αυτούς που δεν εκφοβίζονται ούτε πτοούνται, αλλά επειδή επίσης δεν αφορά μόνο εμένα το συμβάν, αλλά και την ηρεμία της οικογένειάς μου καταγγέλλω και δημοσιοποιώ το γεγονός». 

Ο ίδιος αργότερα σημείωσε τα εξής σήμερα το μεσημέρι:

«ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ....

Το περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα (1.30 π.μ.) έξω από το σπίτι μου, με απειλές και εξύβριση και που αναστάτωσε την ηρεμία της οικογένειάς μου και της γειτονιάς, έλαβε χώρα σε μια συγκυρία που συμβαίνουν τα εξής στην Καρδίτσα:

1ον: Εχει ανοίξει η συζήτηση για μεγάλο θέμα του χώρου που παραχώρησε εδώ και 14 χρόνια ο Δήμος στην ΕΠΣΚ για την ανέγερση αθλητικού κέντρου το οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.

Υπάρχουν δημόσιες σοβαρές καταγγελίες Δημοτικών συμβούλων, παραγόντων της περιοχής και πολιτών και μάλιστα η υπόθεση απασχολεί ήδη προκαταρκτικά και τη δικαιοσύνη....

Τις τελευταίες ημέρες μετά την ανάδειξη του θέματος άρχισαν ξαφνικά καθημερινές εργασίες ύστερα (τοποθέτηση σκουριασμένων γκολπόστ, γραμμές, ηλεκτροδότηση).

Χωρίς να απαντώνται τα ερωτήματα που διατύπωσα δημοσίως: Ποιος έδωσε την εντολή για τις εργασίες και αν γίνονται με μηχανήματα του Δήμου; Είναι νόμιμες οι εργασίες (τοποθέτηση τσιμέντων και ηλεκτροδότηση); Με ποιανού χρήματα γίνονται οι εργασίες;

2ον: Εχω συνεχή αρθρογραφία για το παραπάνω θέμα και είμαι αυτός που το ανέδειξε μέσα απο το "ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ", απαιτώντας να απαντηθούν στους πολίτες συγκεκριμένα ερωτήματα για το καθεστώς που υπάρχει, τα χρήματα του δημοσίου που έχουν ξοδευτεί, πόσα και με ποιό τρόπο αξιοποιήθηκαν τόσα χρόνια. Επίσης ποιος είναι ο προϋπολογισμός του έργου και τα τεκμηριωμένα παραστατικά που δείχνουν που ξοδεύτηκαν τα χρήματα.

Ερωτήματα που δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής κανείς....

3ον: Το περιστατικό είναι μια συνέχεια άλλων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα μέσα στη χρονιά. Προειδοποίηση με μορφή απειλής από θεσμικά πρόσωπα του στυλ ("πρόσεξε έχεις οικογένεια, τι τα θες εσύ αυτά τώρα", απειλητικά μηνύματα σε τηλέφωνο σε μέλη της Αναγέννησης, απειλητικές και υβριστικές αναρτήσεις σε δημοσιογράφους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το σήμα της Αναγέννησης από επώνυμα πρόσωπα, δολιοφθορά των ελαστικών του προέδρου της Αναγέννησης...)

Προσωπικά έχω προβεί σε ενημέρωση σε όλους τους αρμοδίους και θεσμικούς φορείς της περιοχής. Επίσης κατήγγειλα το περιστατικό στην αστυνομία Καρδίτσας.

Δεν πρόκειται να ανεχθώ τον εκφοβισμό, δεν θα με πτοήσει καμία θρασύδειλη επίθεση να κάνω τη δουλειά μου, δε θα επιτρέψω σε κανέναν να διαταράξει τον ιερό χώρο του σπιτιού μου και την ηρεμία της οικογενείας μου...»