noodles volos banner

13 παράγοντες στο σκαμνί για μη ασφαλιστική κάλυψη παικτών της Β’ Εθνικής

Το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των ποδοσφαιριστών της Β' Εθνικής ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Μουζακίτη. Ωστόσο, τη Δικαιοσύνη θα απασχολήσει σύντομα η τριετία 2012-14 έπειτα από σχετική αγωγή που κατέθεσαν 12 ανασφάλιστοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport» στο φύλλο του Μεγάλου Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών αγωγή από τη Νομική Υπηρεσία του ΠΣΑΠ για 12 ποδοσφαιριστές μέλη του, οι οποίοι το διάστημα 2012-14 δεν αποζημιώθηκαν για ιατρικές δαπάνες και αποκατάσταση ζημιάς, όντας ανασφάλιστοι! Φυσικά, αυτό το διαπίστωσαν, όταν προέκυψε η ανάγκη, αφού μέχρι τότε οι ομάδες τους παρακρατούσαν το 1/3 του τιμήματος της ασφαλιστικής κάλυψης.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μεταξύ των 31 εναγομένων είναι η Football League, ο πρόεδρός της το επίδικο διάστημα. Σπύρος Καλογιάννης, η «Εθνική Ασφαλιστική», η οποία ασφάλιζε τότε τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης Β’- Γ’ Εθνικής, οι εργοδότριες ΠΑΕ ή όσες από αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους...

Οι ενάγοντες εκτός των χρημάτων που διεκδικούν ζητούν και την προσωποκράτηση 13 παραγόντων, εκ των οποίων οι 12 διετέλεσαν πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι ΠΑΕ το επίδικο διάστημα!

Η αγωγή των ποδοσφαιριστών κατατέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, αλλά ορίστηκε ημερομηνία - αστραπή για τη δικάσιμο. Συγκεκριμένα, προγραμματίστηκε για τις 29 Μαΐου 2017. Στο ακροατήριο, λοιπόν, θα αποδειχθεί ποιος και αν ευθύνεται για τη μη ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών το διάστημα 2012-14».

Πηγή: flnews