noodles volos banner

Ν. Παπαδόπουλος: Δύσκολο να βγει νέος Γκέραρντ στην Ελλάδα

Συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος στο περιοδικό Viral. Σ' αυτή μιλά για τη μεταγραφή του στον Άρη το 1999 («δεν ήθελα να φύγω αλλά η απόφαση για πώληση μου είχε παρθεί») αλλά και για την επιστροφή του στον ΟΦΗ μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. 

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ στο περιοδικό Viral:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ: «Ήρθα με σκοπό να παλέψω, για να βοηθήσω την ομάδα να κάνει το στόχο της πραγματικότητα. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Έχουμε όμως πολλά ματς και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά. Θέλω να μεταδώσω την πίστη μου και να βοηθήσω. Ήρθα να δώσω μια μάχη και να τους πάρω όλους μαζί μου. Την κατηγορία τη γνωρίζω καλά την έχω δουλέψει τόσο με τον Ηρακλή όσο με την Καβάλα και την Παναχαϊκή. Πρέπει αυτή τη στιγμή να διαχειριστούμε το άγχος μας, διότι, όταν κυνηγάς, δεν πρέπει να κάνεις λάθη»

Για τα 10 χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ: «Το 1989 ήρθα στο Ηράκλειο και έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο με την ομάδα του ΟΦΗ, για να καθίσω από εκεί και έπειτα 9,5 χρόνια, τα οποία ομολογώ πως ήταν από τα καλύτερα της ζωής μου και δε θα τα ξεχάσω ποτέ. Ο ΟΦΗ ήταν μια πολύ καλά δομημένη ομάδα. Πήρα πολλές γνώσεις εμπειρία, αλλά απέκτησα και πολλούς προσωπικούς δεσμούς και φιλίες. Το Ηράκλειο ήταν το δεύτερο σπίτι μου, μάλιστα εδώ γεννήθηκαν και τα δυο μου παιδιά. Είχα μια ήρεμη ζωή από όλες τις πλευρές»

Για τη μεταγραφή του για τον Άρη το καλοκαίρι του 1999: «Η αλήθεια είναι ότι οι στιγμές ήταν δύσκολες. Θυμάμαι δεν ήθελα να φύγω ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια, χαρακτηριστικά θα πω ότι είχα  ζητήσει να μου κάνουν μείωση στις οικονομικές μου απολαβές, προκειμένου να παραμείνω στον ΟΦΗ, αλλά η προσπάθεια μου είχε πέσει στο κενό, καθώς η απόφαση για την πώληση μου είχε παρθεί. Έτσι συνέχισα την καριέρα μου στον Άρη για τα επόμενα 4,5 χρόνια όπου αν εξαιρέσεις το πρώτο χρόνο (εποχή Κοντομηνά) τα επόμενα ήταν δύσκολα και με προβλήματα πολλά, ώσπου ήρθε η στιγμή που ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44 και έτσι χάθηκαν και οι αμοιβές περίπου 3,5 ετών»

Για το πως του μπήκε το «μικρόβιο» του προπονητή: «Το 1995 περίπου το μικρόβιο της προπονητικής άρχισε να μου «τρώει» το μυαλό. Έτσι ξεκίνησα να κρατώ σημειώσεις από τις προπονήσεις, τα φιλικά και τους αγώνες και ένα χρόνο πριν σταματήσω το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να παρακολουθώ τις σχολές προπονητών όπου και ολοκλήρωσα όλο των κύκλο παίρνοντας και το UEFA Pro»

Για το επάγγελμα του προπονητή: «Προσωπικά αισθάνομαι μόνος πολλές φορές. Όλα τα βάρη πέφτουν πάνω σου σε μια αποτυχία, όμως μου αρέσει αυτό που κάνω. Το αγαπώ και θέλω να εξελίσσομαι. Ο προπονητής δεν πρέπει να μένει μόνο σε αυτά που παίρνει από τις σχολές. Καθημερινά ασχολούμαι, διαβάζω πολύ και προσπαθώ να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι μάλιστα όποτε έχω την ευκαιρία πάω στο εξωτερικό και παρακολουθώ προπονήσεις αξιόλογων ομάδων και προπονητών. Και αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Θέλω συνεχώς να κάνω βήματα προς τα πάνω. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε αυτό που κάνω έχω πάντα στο πλευρό μου την οικογένειά μου. Είναι αυτή που με βοηθάει και με στηρίζει κυρίως στις δύσκολες στιγμές, οι οποίες είναι πολλές σε αυτή στη δουλειά του κάνω».

Για τη θητεία του στον Ηρακλή και τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών: «Είναι πολύ σημαντικό να σου δίνουν τον χρόνο να δείξεις την δουλειά σου. Αυτό σε μεγάλο βαθμό έγινε στον Ηρακλή. Κτίσαμε την ομάδα με παίκτες νεαρούς και αυτό είναι μια μεγάλη χαρά για μένα. Δούλεψα πολύ με αυτά τα παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν φτιάξει το όνομά τους στη Σούπερ Λιγκ. Μακάρι κάτι αντίστοιχο να γίνει και στον ΟΦΗ. Είναι δύσκολο στα ελληνικά δεδομένα να βγει ο νέος Γκέραρντ, αλλά νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα σε ένα προπονητή να μείνει αρκετά χρόνια, για να μπορέσει να δείξει την δουλειά του. Είτε σε οργάνωση είτε σε ανάδειξη ταλέντων, χρειάζεται χρόνος».

πηγή: gentikoule

Last modified onSaturday, 15 April 2017 11:01