noodles volos banner

Έφτασε τις 200 συμμετοχές ο Δ. Τζέκος

Έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα... Στο ματς της Αναγέννησης Καρδίτσας με την Καλλονή την Κυριακή (2/4) ο Δημοσθένης Τζέκος έφτασε τις 200 συμμετοχές σε Β' και Γ' Εθνική, αριθμό που πολλοί θα ζήλευαν.

Με αυτή την αφορμή ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στο a-sports τόσο για την ομάδα της καρδιάς του, την Αναγέννηση, όσο και για το πώς ξεκίνησε την καριέρα του, υπενθυμίζοντας πως έχει πολλά ματς και στη Δ' Εθνική.

«Έφτασα τα 200 ματς σε Β' και Γ' Εθνική και πρέπει να είναι και περίπου 130 στην παλιά Δ' Εθνική. Αυτά δε φαίνονται, γιατί ήταν ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα. Κατά κάποιο τρόπο μία ζωή στα γήπεδα...», λέει αρχικά και στη συνέχεια θυμάται πώς έκανε τα πρώτα του βήματα: «Έφυγα από το χωριό μου και πήγα στην Πάτρα, στον Πατραϊκό. Στη συνέχεια δόθηκα σε κάποιες ομάδες δανεικός. Θυμάμαι τη ζωή μου στα γήπεδα. Πέρασα από πολλές ομάδες. Παλιότερα το ποδόσφαιρο ήταν πιο οργανωμένο. Είχαμε πιο πολλές επαγγελματικές κατηγορίες, ήταν και η Γ' Εθνική τότε επαγγελματική».

Μπορεί να φόρεσε πολλές διαφορετικές φανέλες, αλλά το "λιμάνι" του ήταν ένα, η Αναγέννηση Καρδίτσας, με την οποία σε λίγο καιρό θα φτάσει τις 100 συμμετοχές. «Η Καρδίτσα είναι η οικογένειά μου και η ομάδα που με άνδρωσε ποδοσφαιρικά. Εκεί έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Και στην παλιότερη εποχή και μετέπειτα αφού έπεσε και ανέβηκε. Ήμουν πάντα εδώ κατά κάποιο τρόπο. Ακόμη και όταν έφευγα, γυρνούσα στην πορεία. Έχω φύγει δύο φορές. Και όταν πήγα στον ΟΦΗ και όταν πήγα στον Φωκικό γύρισα μετά».

Τι είναι, όμως, αυτό που τον κάνει να παίρνει πάντα τον δρόμο της επιστροφής και να ντύνεται στα «κιτρινόμαυρα»; Ο ίδιος απαντάει πως «από μικρό παιδί παρακολουθούσα την Αναγέννηση. Η ομάδα της Καρδίτσας είναι η μεγαλύτερη του νομού, της πόλης μου. Με έπαιρνε να βλέπω την Αναγέννηση και έτσι ένιωσα πως είναι η ομάδα μου και η ομάδα της πόλης μου. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ήθελα να παίξω εδώ κάποια στιγμή. Είναι ωραίο να παίζεις για την ομάδα της πόλης σου, ειδικά όταν την υποστηρίζεις».

Είναι, επίσης, ωραίο να τη βλέπεις να κάνει σταθερά βήματα προόδου. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ανέβηκε τις κατηγορίες και έχει καθιερωθεί στη Β' Εθνική, στην οποία όλα δείχνουν πως θα παραμείνει για άλλη μία χρονιά. Υπάρχει... μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τον Δ. Τζέκο και εξηγεί ποιο είναι: «Όλο αυτό, για να γίνει, χρειάζεται πολλή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, μία διοίκηση με τον ίδιο πρόεδρο εδώ και έξι χρόνια και με τα άτομα που έχει γύρω του και εμπιστεύεται. Έχει φτιάξει μία ομάδα με χαμηλό μπάτζετ, Καρδιτσιώτες και άτομα αισθάνονται δική τους την ομάδα. Όλοι παίζουν για το καλό της Αναγέννησης. Δεν έχουμε κατά κύριο λόγο παίκτες που να έρθουν για τα λεφτά ή για να παίξουν έχοντας το μυαλό τους στη μεταγραφή. Τα παιδιά έρχονται εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα και να παίξουν για τη φανέλα. Αυτό είναι καθαρά θέμα διοίκησης, επιλέγουν ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν ότι πονάνε την ομάδα. Και φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και ο κόσμος της Καρδίτσας, ο οποίος μας στηρίζει διαρκώς. Από τις λίγες ομάδες που οι φίλοι της τη βοηθούν ακόμη».

Παρεμπιπτόντως, στο ματς που 200άρισε ο έμπειρος φορ η ομάδα του πήρε μία πολύτιμη νίκη με την οποία έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. «Εμείς πριν το ματς είχαμε πει πως πρέπει να κερδίσουμε, γιατί η Καλλονή ήταν μία ομάδα που έπρεπε να τη βάλουμε από κάτω. Έχουμε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιες νίκες ακόμη, για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας».

Τέλος, δεν είναι εύκολο όταν παίζεις κάθε χρονιά για να μείνεις στην κατηγορία να ξεμπερδεύεις σε μεγάλο βαθμό από τόσο νωρίς και ο Δ. Τζέκος το γνωρίζει καλά αυτό έχοντας παίξει ματς με την πλάτη στον τοίχο στο παρελθόν. «Νομίζω ότι τόσο την περσινή όπως και τη φετινή σεζόν είναι πιο εύκολο για μας. Πριν τρία χρόνια θυμάμαι συγκεκριμένα να σωζόμαστε στα τελευταία λεπτά με γκολ του Βασίλη Τζάνη κόντρα στον Αιγινιακό. Θυμάμαι πόσο άγχος υπήρχε τότε. Ήμασταν μία μέσα στη ζώνη και μία εκτός. Στα τελευταία 10 λεπτά ήρθε η παραμονή. Εκείνο το ματς ήταν το πιο δύσκολο ματς που έχω παίξει με την Καρδίτσα».