noodles volos banner

Ξεκούραστο 2-0 για τον Απόλλωνα επί της Καρδίτσας

Ξεκούραστο απόγευμα για τον Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο (18/3). Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου κέρδισαν 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας χωρίς να παίξουν καλά και επέστρεψαν έτσι στα θετικά αποτελέσματα. Δύο φάουλ ήταν αρκετά για να δώσουν το τρίποντο στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού επί της ουσίας. Μπορεί να έπαιζε στο ρελαντί, αλλά πήρε αυτό που ήθελε πριν την επικίνδυνη επίσκεψη στον Εύοσμο. Καλύτερος παίκτης του αγώνα ο Κονέ, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα της ομάδας του, ενώ αμυντικά οι γηπεδούχοι δε δέχτηκαν πίεση.

Για τους Καρδιτσιώτες, αυτό που μπορεί να πει κανείς ήταν πως έκαναν αισθητή την παρουσία τους και έχασαν εύκολα. Πρόκειται, βέβαια, για ήττα εντός προγράμματος, η οποία δεν προκαλεί πρόβλημα με την απόσταση που έχουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Απόλλων είχε την υπεροχή, κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά αυτό που έβγαζε ήταν μία έλλειψη διάθεσης και ενέργειας. Δεν ήθελε να φορτσάρει και δε χρειαζόταν κιόλας.

Ρόλο στη συγκεκριμένη εικόνα έπαιξε και το γεγονός ότι βρήκε από νωρίς τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κονέ στο 15' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 με την μπάλα να πηγαίνει αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Κουτσόπουλου πριν περάσει τη γραμμή. Το παιχνίδι πήγε εντελώς στα μέτρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», η οποία το διαχειρίστηκε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Απόλλων έδειξε και πάλι διάθεση να το πάει στο ρελαντί. Από άλλη μία στημένη φάση, πάντως, βρήκε και δεύτερο γκολ και κλείδωσε τη νίκη. Στο 55' ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ και ο Περογαμβράκης αμαρκάριστος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0. Το ματς στη συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Μπαρτολίνι, Ντάσιος, Ρομάνο (65' Τζάνης), Κονέ, Περογαμβράκης (74' Κρητικός), Μπαρμπόσα (65' Ομπόντο), Πετρόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Σμίλτος, Τσόπελας, Μάιγκα, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Υφαντής (65' Βουκομάνοβιτς), Καραγιάννης, Ντάνκουα (50' Ντεμπελέ), Κρητικός (75' Μυργιώτης), Τζέκος

πηγή:a-sports