noodles volos banner

Κωστένογλου: «Πρέπει ν’ αγγίξω την ψυχή των παικτών»

Νέα σελίδα ανοίγει για τον Άρη με τον Νίκο Κωστένογλου να αναλαμβάνει χρέη προπονητή. Ο Έλληνας προπονητής παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα Τετάρτη (1/3) από την ΠΑΕ λέγοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα έχει έρθει και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας τόσο ως προς τα αποτελέσματα όσο και ως προς την εικόνα.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι εφόσον είχε την πρόταση να αναλάβει τα ηνία μιας μεγάλης ομάδας, όπως είναι ο Άρης, δε θα μπορούσε να αρνηθεί, ενώ επισήμανε ότι θα ήθελε να δει έναν συγκροτημένο Άρη μέσα στο αγωνιστικό χώρο που να ξέρει τι θέλει από τα παιχνίδια.

 Αναφέρθηκε στους κανόνες που θα μπουν στην ομάδα λέγοντας ότι οι τρεις λέξεις κλειδιά είναι η αγάπη, η πίστη, η αισιοδοξία και επισήμανε ότι σκοπός του είναι ν’ αγγίξει την ψυχή των παικτών, γιατί αυτή είναι το κέντρο του ανθρώπου, δείχνοντας αρκετά φιλοσοφημένος.

 Οι δηλώσεις του:

 Για το κλίμα στην ομάδα: «Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον κ. Καρυπίδη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου σε δύσκολη στιγμή και σε μία ομάδα, η οποία μόνο με την παρουσία της στον αθλητικό χώρο όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργεί συνθήκες πρωταθλητισμού. Θα ήθελα να πω ότι ο προκάτοχός μου, ο κ. Αναστόπουλος, ένας αναγνωρισμένης αξίας και ποδοσφαιριστής και προπονητής, την προηγούμενη χρονιά τον ανέβασε κατηγορία. Τη φετινή χρονιά θα έλεγα ότι ξεκίνησε με στόχους του πρωταθλητισμού, έφτασε στη διάρκεια του πρωταθλήματος να είναι σε μία δύσκολη στιγμή.

Η μοίρα είναι τέτοια που αλλάζει ο προπονητής. Θα ξεκαθαρίσω ότι δεν θα αναφερθώ ποτέ στο παρελθόν. Καμία μομφή για το τι έγινε στο παρελθόν. Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα, τι ειδικό βάρος έχει, τις συνθήκες αγωνιστικές και βαθμολογικές. Θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα, ως προς το αποτέλεσμα και το θέαμα. Αναλαμβάνω σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση, ξέρω και τις ευθύνες. Με τον καλύτερο οργανωμένο τρόπο θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα. Θα πρέπει ο Άρης να κάνει μόνο νίκες, για να ελπίζει στην άνοδο. Είμαι ξεκάθαρος. Όποια ομάδα και να παίζει με τον Άρη, έχει ένα στόχο, να τον κερδίσει. Το δέχομαι, γιατί είναι το επίπεδο και η ιστορία του Άρη αυτή. Η φιλοσοφία μου ως άνθρωπος, το κέντρο του ανθρώπου είναι η ψυχή. Αυτή είναι που θα δώσει εντολή στο πνεύμα, στο μυαλό και στο σώμα. Άρα όταν το επάγγελμα έχει να κάνει με την απόδοση του σώματος, πρέπει πρώτα να αγγίξω την ψυχή σου».

Για το τι είπε χθες στους παίκτες:  «Θα έχουμε ορισμένους κανόνες ως προς την συμπεριφορά μας στην έξω ζωή, εντός της ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα. Αγάπη, πίστη και αισιοδοξία, αυτές είναι οι τρεις λέξεις κλειδιά».

 Για το κίνητρο του: «Δεν υπάρχει λέξη φόβος στη ζωή μου. Συγκεκριμένα, δεν μπορείς σε μία τέτοια πρόταση μεγάλης ομάδας να την απορρίψεις. Υπήρχε το δίλημμα του -8. Δεν μπορείς και να κερδίσεις όλα τα ματς να ανέβεις. Θα είμαι ικανοποιημένος να δούμε έναν Άρη να κερδίζει όλα τα παιχνίδια ή να παρουσιάζει εικόνα συγκροτημένης ομάδας, που να ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία και δε βελτιώσουμε τα λάθη, τότε η άνοδος θα είναι όνειρο απατηλό».

 Για τον Τζεμπούρ: «Ως αρχή μου είναι σε όποια ομάδα πηγαίνω, τη δεύτερη μέρα να έχω προσωπική επικοινωνία με κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στο παρελθόν για τον Τζεμπούρ. Ήταν μία από τις πρώτες μου κινήσεις η προσωπική επικοινωνία. Είδα έναν παίκτη που έχει διάθεση να βοηθήσει, θα πρέπει όμως σύντομα να ξεκαθαρίσει μαζί με τον γιατρό, βάλαμε ένα πλάνο, το πώς και αν θα επιστρέψει υγιής ο Τζεμπούρ».

 Για το αν είναι έτοιμοι οι παίκτες να πετύχουν τον στόχο της ανόδου: «Τον κ. Καρυπίδη τον γνώρισα πρώτη φορά πριν τρεις μέρες. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχει καταβάλει εδώ και δύο χρόνια τεράστια ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα της ομάδας. Έχει τεράστια διάθεση, σίγουρα έγιναν λάθη ως προς την οργάνωση. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, έχει διάθεση να οδηγήσει τον Άρη στη Σούπερ Λίγκα. Για να φτάσουμε στον Άρη που έζησα εγώ. Δεν ξεχνάω την ατμόσφαιρα που συναντούσα στο Χαριλάου. Δεν υπήρξα Άρης, είμαι ειλικρινής, αλλά δεν μπορώ να μην έχω σεβασμό και να παραδεχθώ τους 30.000 στον τελικό του ΟΑΚΑ. Οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Το ερώτημα είναι. Θα μπορέσουν; Θα πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι η δουλειά τους. Το επιτελείο που επιλέχθηκε θα πρέπει να βρει τη λύση. Οι καιροί είναι χαλεποί, οι άνθρωποι πεινάνε. Εδώ βρίσκονται στον Άρη. Εγώ αυτό που εισέπραξα απέναντι στο πρόσωπό μου είναι η διάθεση και η προσπάθεια και το αποτέλεσμα που βλέπω με κάνει αισιόδοξο. Ελπίζω να το δούμε και στην πράξη. Εχω μία μικρή εμπειρία, είναι δύσκολο να το αλλάξουμε τόσο γρήγορα, αλλά θα το κάνουμε».

 Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη: «Το πρώτο μέλημα είναι να κερδίζουμε. Το Χαριλάου είναι ένα γήπεδο, που πρέπει να έχουμε καλύτερη ποιότητα, κυκλοφορία μπάλας, είναι ένα στοίχημα για μένα».

 Για το αν έχει εικόνα για το ρόστερ: «Aποψη και κρίση για το ρόστερ έχω. Έχω όμως και τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν πω ότι έχει αδυναμίες, είναι άτοπο και ανήθικο».