noodles volos banner

Δεν κάνει ένσταση ο Απόλλων Σμ., θεωρεί ότι θα δικαιωθεί η Λαμία

Η προσεκτική ανάγνωση του κανονισμού δίνει απαντήσεις στο θέμα που προέκυψε με το αν η Λαμία χρησιμοποίησε αντικανονικά ή όχι τον Ντουρμισάι, όπως υποστηρίζει το a-sports.

Η Λαμία βάσει του ΚΑΠ (εννοείται των επαγγελματικών πρωταθλημάτων) δεν έχει κανένα πρόβλημα αναφορικά με τον ανώτατο επιτρεπτό αριθμό χρησιμοποίησης ξένων παικτών ταυτόχρονα στο νικηφόρο ματς με τη Σπάρτη την Κυριακή (19/2) για την 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Και αυτό διότι ο Ντουρμισάι αγωνίζεται ως Έλληνας (με ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα) και έτσι είναι δηλωμένος και στα μητρώα της Ένωσης Β’ Εθνικής. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και η δυνατότητα είτε να έχει έξι συνολικά ποδοσφαιριστές στην 11άδα της που να μπορούν να παίξουν στις εθνικές ομάδες της χώρας μας είτε να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Αυτό δηλαδή πρακτικά σημαίνει ότι με τη μία ή την άλλη περίπτωση δεν υπάρχει παράβαση, αφού ο Ντουρμισάι καλύπτεται απόλυτα λόγω της ιθαγένειας του ανεξάρτητα αν έχει συμμετοχές στις Εθνική Ελπίδων της Αλβανίας.

Το πλέον διευκρινιστικό και ξεκάθαρο κομμάτι που κανονισμού είναι το άρθρο 19 παρ.6 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων της Ε.Π.Ο., που διέπει και εφαρμόζεται και στη Β’ Εθνική: «Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Από εκεί και πέρα, γίνεται σαφές ότι η εν λόγω περίπτωση δεν έχει καμία σχέση με το περσινό σφάλμα στο ματς Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης, που στοίχισε εν τέλει έξι βαθμούς στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» (τότε χρησιμοποιήθηκαν έξι αλλοδαποί-ενώ με δεδομένο ότι ο Ντουρμισάι είναι Έλληνας οι ξένοι της Λαμίας έφτασαν να είναι μέχρι πέντε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σπάρτη).

Και τέλος ο ΚΑΠ είναι ανώτερος όλων των άλλων κανονιστικών διατάξεων και υπερισχύει -ακόμα και αν προκύψει κάποια διχογνωμία- και από οποιαδήποτε προκήρυξη, η οποία παράλληλα ρητώς αναγνωρίζει την υπαγωγή της στον ΚΑΠ.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι στον Απόλλωνα Σμύρνης αναθεώρησαν τη στάση τους για το θέμα της Λαμίας σε σχέση με τον αριθμό ξένων και αποφάσισαν να μην προσφύγουν στην αθλητική δικαιοσύνη.

Πηγή:a-sports