noodles volos banner

Πυροδοτούν βόμβα με πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης τα Τρίκαλα

Μεταγραφική βόμβα ετοιμάζει η ΠΑΕ Τρίκαλα, που είναι έτοιμη να φέρει όνομα με πλούσιο βιογραφικό. Ο λόγος για τον Χαβιέρ Μπαλμπόα, τον 31 ετών ακραίο επιθετικό από τη Γουϊνέα Ισημερινού, ο οποίος κατά το παρελθόν έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία μάλιστα συμμετείχε στο Champions League, έχοντας σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού.

Ο Μπαλμπόα πέρασε και από Ρασίνγκ Σανταντέρ, Μπενφίκα, Καρταχένα, Αλμπαθέτε, Μπέιρα Μαρ, Εστορίλ, από την Al-Faisaly της Ιορδανίας, ενώ μέχρι πρότινος έπαιζε στην Chabab Rif του Μαρόκου. Ο διεθνής παίκτης (έχει 28 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα και έχει βάλει 5 γκολ) αναμένεται την Τετάρτη (25/1) στην Ελλάδα και την επομένη θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις.

Ο Μπαλμπόα έχει γεννηθεί στις 13 Μαΐου 1985 στη Μαδρίτη και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Μάλιστα, το 2007 είχε σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού σε αγώνα Champions League. Παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρασίνγκ Σανταντέρ (30 ματς, 1 γκολ) και το 2008 η Μπενφίκα έδωσε 3 εκατ. ευρώ στη «Βασίλισσα» για να τον αποκτήσει. Εκεί έπαιξε σε 10 παιχνίδια και ακολούθησαν οι Καρταγένα (11 αγώνες), Αλμπαθέτε.

Το 2011 ο Μπαλμπόα γύρισε στην Πορτογαλία και έπαιξε σε 46 αγώνες με τη Μπέιρα Μαρ, σημειώνοντας 8 γκολ. Ακολούθησαν οι Εστορίλ (41/5), Αλ Φαϊσάλ (Σαουδική Αραβία), ενώ στις 25 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε την τελευταία του συμμετοχή με την πρωταθλήτρια στο Μαρόκο, Αλ Χοσέιμα. Ελεύθερος έμεινε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω οικονομικών οφειλών. Είναι 28 φορές διεθνής και έχει σημειώσει 5 γκολ με την Εθνική Ισημερινής Γουινέας.