noodles volos banner

Τρίποντο στο 95' για τον Απόλλωνα!

Με γκολ του Κονέ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση φάουλ, ο Απόλλων πέρασε με 0-1 από την Ελευσίνα.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Απόλλων Σμύρνης δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον χαρακτηρισμό του μεγάλου φαβορί. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά και στο 39' έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Σταματάκη. Ένα λεπτό μετά ο Καμαρά απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μανιάτη. Όσο για τη μεγαλύτερη στιγμή; Και αυτή ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 45' ο Πλαβούκος λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής, όμως στο βολ πλανέ που έκανε η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 61' έγινε μία φάση που έβαλε «φωτιά» στο ματς. Ο Κασνέτση έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Τζιώρα και στην επαναφορά ο Φατιόν πάτησε το χέρι του Μανιάτη, αλλά δεν τιμωρήθηκε. Ακολούθησε ένταση και η απευθείας κόκκινη κάρτα του Αρβανίτη. Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Κύργιας.
Ο Απόλλων δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει οργανωμένα την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, τη διαφορά έκανε ο Εμάνουελ Κονέ. Ο Αφρικανός μέσος στο 90'+5' κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο και με άψογη εκτέλεση βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (1-0) που κρατά ζωντανή την ομάδα του στη μάχη της ανόδου. Έβγαλε, πάντως, τη φανέλα του και αποβλήθηκε, αλλά την κόκκινη θα την εκτίσει απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου...
Συνθέσεις:
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μανιάτης, Παληγεώργος, Αρβανίτης, Λίτσος, Κασνέτση, Κακαράς, Κυζιρίδης, Σταματάκης (67' Ανδρίκος), Γιαννιτσάνης, Βαϊσχάιμερ (60' Τσολακίδης), Πλαβούκος (81' Τσίγκρος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αποστολίδης, Πάνος, Πιπίνης (46' Βάντερσον), Κύργιας, Γκότοβος (71' Παρπέξ), Κονέ, Φατιόν, Σουνάς, Στεργίδης, Καμαρά, Τζιώρας (66' Φομίν).