noodles volos banner

Τρίποντο από την άσπρη βούλα

Με γκολ από την άσπρη βούλα που σημείωσε ο Ροδρίγο Ντεπέτρις στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 1-0 τη Λαμία. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, έχοντας λιγοστές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πέτυχε ...επαγγελματική νίκη. Έκανε το "δύο στα δύο" στο ΕΑΚ, έφθασε στους 7 βαθμούς και πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι στη Λάρισα, αν και προηγείται ματς Κυπέλλου στο Βόλο με τα Χανιά.

Με δύο αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Με δύο αλλαγές η ενδεκάδα του Σούλη Παπαδόπουλου σε σχέση με τον αγώνα στο Μενίδι καθώς στον πάγκο έμεινε ο ανέτοιμος Φερνάντες και ο νεαρός Αλαμάνης. Στις θέσεις τους ξεκίνησαν τον αγώνα οι Νάστος, Γουόρντεν. Έτσι, ο Στρατηλάτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμνα ο Ντάσιος, αριστερά ο Μπουτζίκος και στόπερ οι Καραμανλής, Αρβανίτης. Δίδυμο στα χαφ οι Τσιάρας, Νάστος, στις πτέρυγες οι Νικολιάς, Τσιλιγκίρης και ο Ντεπέτρις πίσω από τον Γουόρντεν.
Για τη Λαμία στο τέρμα ο Ρίζος, στην άμυνα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζουλιώτης, Κοντέων, Λεάντρο, Τσαμούρης, στη μεσαία γραμμή οι Σιλιγαρδάκης, Τόσκας, μπροστά τους ο Νατσιόπουλος και επιθετική τριάδα αποτελούμενη από τους Ντα Σίλβα, Νεόφυτο, Αντωνίου. Στην κερκίδα λόγω τιμωρίας ο Γ. Ζαλαώρας λόγω τιμωρίας μίας αγωνιστικής από τη διοργανώτρια Αρχή.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφτηκε στο 6ο λεπτό όταν ο Ντεπέτρις είχε αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, εξωτερικά του τείχους και ο Ρίζος "απογειώθηκε" στο αριστερό του παραθυράκι για να διώξει σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, από πάσα του Αργεντινού, ο Τσιλιγκίρης βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το σουτ του πήγε πάνω στον γκολκίπερ της Λαμίας. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ σε μια ανύποπτη φάση, στο 25' όταν ο Αντωνίου σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα και την τελευταία στιγμή, ο Στρατηλάτης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ένα σουτ του Νικολιά στο 43' δεν ανησύχησε τον Ρίζο. Οι "ερυθρόλευκοι", με εξαιρετικό τον Γουόρντεν που κέρδισε όλες τις μονομαχίες από τον Λεάντρο και δραστήριο τον Ντεπέτρις, προσπάθησαν να αναπτυχθούν ορθολογικά, χωρίς όμως να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Έλειψαν οι εμπνεύσεις και οι συνδυασμοί, με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι στα αντίπαλα καρέ, ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις αρκετές στημένες φάσεις που είχαν στο πρώτο 45λεπτο. Η ανάπτυξη έγινε μονοδιάστατα από τη δεξιά πτέρυγα με τους Ντάσιο, Νικολιά, ενώ η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Τσιλιγκίρη ελάχιστες φορές. Έτσι, μοιραιά το 0-0 έμεινε με τους γηπεδούχους να μην έχουν πολλές φάσεις και την ομάδα της Φθιώτιδας να αρκείται σε αμυντικό ρόλο.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Σούλης Παπαδόπουλος προχώρησε σε μια λογική κίνηση καθώς στη θέση του Τσιλιγκίρη, πέρασε τον Ισπανό Λουίς Μοράν, ενώ στο 57ο λεπτό ο Φαερνάντες αντικατέστησε τον Νάστο που είχε αρκετά καλή παρουσία. Η επανάληψη άρχισε με μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Κοντέων πήρε κεφαλιά-πάσα και ο Ντάσιος έκοψε προ του Πίντο στη μικρή περιοχή.
Κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ακίδνυνος, έφθασε στο γκολ σε μια ανύποπτη φάση (67'). Ο Ντεπέτρις από δεξιά έκανε σέντρα και ο Ζουλιώτης, αντί να αφήσει την μπάλα να περάσει άουτ ενώ δεν είχε αντίπαλο κοντά του, την σταμάτησε με το χέρι. Ο ρέφερι Σημαιάκης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Ροδρίγο Ντεπέτρις νίκησε τον Ρίζο για το 1-0 στα μισά του δευτέρου μέρους. Ο Στρατηλάτης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, απέκρουσε μακρινό σουτ του Νατσιόπουλου. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, δίχως να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κόντρα στη Λαμία που επιθετικά ήταν ανύπαρκτη... Δεν δημιούργησαν άλλη φάση, αλλά έστω και με αυτό τον τρόπο, πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο, το δεύτερο στο πρωτάθλημα κάνοντας το "δύο στα δύο" στο ΕΑΚ.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
6' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπέτρις, εξωτερικά του τείχους, απέκρουσε στο αριστερό του παραθυράκι ο Ρίζος σε κόρνερ.
9' Ο Ντεπέτρις βρήκε τον Τσιλιγκίρη μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά. Αυτός έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και σούταρε, με τον Ρίζο να ειναι σε ετοιμότητα και με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει.
25' Σέντρα σουτ Αντωνίου, έδιωξε ο Στρατηλάτης, στην εξέλιξη της φάσης κεφαλιά του Τόσκα μπλόκαρε σταθερά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.
43' Σουτ του Νικολιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, πήγε πάνω στον Ρίζο.
47' Επικίνδυνη φάση για τη Λαμία. Από φάουλ του Νατσιόπουλου και κεφαλιά του Κοντέων, ο Ντάσιος έδιωξε στη μικρή περιοχή προ του Πίντο.
63' Σέντρα του Γουόρντεν, ο Λεάντρο βρήκε λίγο την μπάλα αλλά έφυγε πλάγια παράλληλα με το τέρμα, προ του Ντεπέτρις.
65' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Σε μια ανύποπτη φάση, σέντρα του Ντεπέτρις έκοψε με το χέρι ο Ζουλιώτης.
67' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Ντεπέτρις εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών!

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Νάστος-Σιλιγαρδάκης.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Ντάσιος, Καραμανλής, Αρβανίτης, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Νάστος (57' Φερνάντες), Νικολιάς, Τσιλιγκίρης (46' Μοράν), Ντεπέτρις (80' Ζέρης), Γουόρντεν.
Λαμία: Ρίζος, Ζουλιώτης, Τσαμούρης, Κοντέων, Λεάντρο, Σιλιγαρδάκης (56' Ενγκουέμ), Τόσκας (74' Τριανταφυλλάκος), Ματσιόπουλος, Αντωνίου, Νεόφυτος, Ντα Σίλβα (61' Καραλής).

 

Last modified onSaturday, 24 October 2015 19:31