noodles volos banner

1-0 με Μπαλντοβαλίεφ ...κι άγχος

Με γκολ του Μπαλτνοβαλίεφ στο 23ο λεπτό και χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 1-0 τον ουραγό Φωκικό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και από τη στιγμή που δεν ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στις λιγοστές καλές φάσεις που δημιούργησαν, κράτησαν το άγχος μέχρι το φινάλε.

O Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε στο αρχικό σχήμα τον Ρίζο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Καρρά (αρχηγός) κι αριστερά τον Μπουτζίκο, με στόπερ τους Μπάρμπα, Ιντζίδη. Δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Τριανταφυλλάκος, Ιντζίδης, στις πτέρυγες οι Μπεριάν, Μπιτάνγκ και ο Θέος πίσω από τον προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, να κάνει κάποιο ξέσπασμα. Ίσως οι παίκτες του επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι στην τελευταία θέση. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στα μέσα του πρώτου μέρους και έχασαν στη συνέχεια ευκαιρία με τον Θέο για να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους.  Στο 13ο λεπτό, ο Μπαλντοβαλίεφ βρέθηκε αμαρκάριστος στην ευθεία του τέρματος και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Σκοπιανός ζύγισε το πόδι του, όμως το σουτ του έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπιτάνγκ τροφοδότησε τον Μπλαντοβαλίεφ, αυτός θέλησε να φέρει την μπάλα στο καλό του αριστερό πόδι, από κόντρα έγινε αποδέκτης ο Θέος που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμουτζάκη σε τετ-α-τετ. Μετά όμως την απόκρουση του τερματοφύλακα του Φωκικού, ο Μπαλντοβαλίεφ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε άδεια εστία. Στο 35’ ο Θέος βγήκε τετ-α-τετ, ύστερα από ωραία κάθετη πάσα του Τριανταφυλλάκου, όμως νικήθηκε εκ νέου από τον Αμουτζάκη.

Στην επανάληψη, ο Μουτζίκος παραλίγο να πετύχει ένα απρόσμενο γκολ όταν εκτέλεσε κόρνερ και ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έσπρωξε την μπάλα προς το τέρμα, όμως μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια και ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μαρκάκη. Στο 59’ ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά σε δεύτερο τέρμα. Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε φάουλ, πλασέ στην κίνηση του Μπαλντοβαλίεφ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Μπάρμπας από τα δύο μέτρα αστόχησε, σε μοναδική ευκαιρία. Η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν καλή και από λάθος του Τριαταφυλλάκου, ο Φωκικός βγήκε στην αντεπίθεση στο 70’, με τον Μπολμποσιάν να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Ο Μπάρμπας είχε κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Αμουτζάκης στο 85’ στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Έστω με μέτρια εμφάνιση και άγχος, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έπεσε θύμα έκπληξης και πήρε τη νίκη κόντρα στον ουραγό του Βορείου Ομίλου.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Κυζιρίδης (70’), Μπιτάνγκ (78’)-Κασνέτσης (28’) και Ντάμπος (58’).

*** Τα εισιτήρια του αγώνα ανακοινώθηκε πως ήταν 693.

Οι κυριότερες στιγμές της αναμέτρησης
13' Φαλτσαριστό σουτ του Μπαλντοβαλίεφ από το ημικύκλιο, πέρασε λίγο δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.
15' Σουτ του Χαλιώτη εντός μεγάλης περιοχής ήταν τελείως άστοχο και δεν ανησύχησε τον Ρίζο.
20' Από σέντρα του Κυζιρίδη, ο Θέος πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Αμουτζάκης.
23' O Μπιτάνγκ πάσαρε στον Μπαλντοβαλίεφ, αυτός έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι με τελικό αποδέκτη τον Θέο που σούταρε σε φάση τετ-α-τετ. Ο Αμουτζάκης απέκρουσε και ο Μπαλντοβαλίεφ σε κενή εστία, από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
35' Ωραία κάθετη πάσα του Τριανταφυλλάκου, ο Θέος σε θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει μιας και ο γκολκίπερ του Φωκικού απέκρουσε με το σώμα.
40' Mακρινό σουτ του Καλλέγη από τα 30 μέτρα, έπεσε στην πορεία της μπάλας ο Ρίζος αλλά την άφησε να περάσει άουτ.
52' Κόρνερ του Μπουτζίκου και ο Αμουτζάκης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ καθώς βγήκε αλλά έστειλε την μπάλα προς το τέρμα. Τελικά μπλόκαρε με τη βοήθεια του Μαρκάκη.
59' Δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Μπαλντοβαλίεφ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, και ο Μπάρμπας στην επαναφορά τη στέλνει άουτ από τα δύο μέτρα 
75' Ωραίο σουτ του Μπαλντοβαλίεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε άουτ.
77' Λάθος του Τριανταφυλλάκου, στην αντεπίθεσαη ο Φωκικός, με τον Μπολμποσιάν να σουτάρει από καλή θέση άουτ.
85' Κόρνερ του Μπιτάνγκ, κεφαλιά του Μπάρμπα απέκρουσε με το ένα χέρι ο Αμουτζάκης.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Ρίζος, Καρράς (90'+4' Μαργαρίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (70' Μακρυδημήτρης), Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Μπαλντοβαλίεφ (87' Διαμαντόπουλος).
Φωκικός: Αμουτζάκης, Καλλέργης, Ντάμπος (61' Ντάφλας), Ευαγγελιδάκης, Μαρκάκης, Χαλιώτης (81' Ζαρκάδας), Μεγάλος, Ντούνης (90' Κυριακάκης), Κασνέτσης, Χαντάκιας, Μπολμποσιάν.

 

Last modified onSunday, 22 March 2015 19:00