noodles volos banner

Ήττα με διαμαρτυρίες στη Ζάκυνθο

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση του Ολυμπιακού Βόλου στη Ζάκυνθο και η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου γνώρισε την ήττα -ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές- με σκορ 1-0. Σκόρερ ο Μπλέτσας στο 27ο λεπτό για τους νησιώτες. Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς "ερυθρολεύκων" για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 55' σε χέρι του Καλλιβωκά και θα ήταν κι αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων καθώς απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Βασικός ο Τριανταφυλλάκος
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε στο αρχικό σχήμα κάτω από τα δοκάρια τον Κασμερίδη, στην άμυνα δεξιά τον Ζέρη, αριστερά τον Μαργαρίτη και στόπερ τους Ιντζίδη, Γιαλούση. Οι Μαρτίνεθ, Τριανταφυλλάκος στον άξονα της μεσαίας γραμμής (ο δεύτερος για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα), μπροστά τους οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος και προωθημένος ο αρχισκόρερ της ομάδας και της Β' Εθνικής, Διαμαντόπουλος.

Καλύτερη η Ζάκυνθος στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο μέρος κύλησε με τη Ζάκυνθο να κυριαρχεί, να είναι πιο απειλητική και τους "ερυθρόλευκους" να μην μπορούν σε φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στα μισά του ημιχρόνου, στο 27ο λεπτό, με κεφαλιά του Μπλέτσα που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Χωρίς να έχει πολλές ευκαιρίες από αυτές που λέμε κλασικές, η ομάδα του Ακίνο σχεδόν σε κάθε της αντεπίθεση πατούσε περιοχή. Στο 18' σουτ του Βαρέλα απέκρουσε ο Κασμερίδης, ενώ στο 37' μακρινό σουτ του Οικονόμου έφυγε λίγο άουτ. Για τους "ερυθρόλευκους", που είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα από την αριστερή πλευρά αλλά και ασυνεννοησία στο κεντρικό δίδυμο σε αρκετές περιπτώσεις, έφθασαν κοντά στο γκολ με τον Διαμαντόπουλο. Η προβολή του στο 6ο λεπτό από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ, ενώ  μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη στο 20' πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν άρεσε στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης. Έτσι, ο Ρόκας αντικατέστησε τον Τριανταφυλλάκο και ο Μπαλντοβαλίεφ πήρε τη θέση του Μπιτάνγκ.

Στο μισό γήπεδο το β' ημίχρονο, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό
Η εικόνα του αγώνα στο β' ημίχρονο άλλαξε άρδην, με τη Ζάκυνθο να έχει οπισθοχωρήσει πολύ και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται συνεχώς σε θέση επίθεσης. Η βολιώτικη ομάδα ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους νησιώτες. Η σημαντικότερη φάση σημειώθηκε  στο 55ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας οι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Καλλιβωκά πάνω στη γραμμή του τέρματος σε σουτ του Θέου. Όμως ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος ...δεν το είδε κι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν απειλήθηκαν καθόλου στην επανάληψη, από την άλλη όμως, με εξαίρεση του φάση που αναφέραμε λίγο παραπάνω, δεν μπόρεσαν να έχουν πολλές τελικές προσπάθειες. Στο 82ο λεπτό η τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Καρρά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι απορίας άξιον γιατί δεν χρησιμοποιείται ο Χεσούς Μέζα, με τον επιτελικό μέσο από τη Βενεζουέλα να μένει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο σε όλο το 90λεπτο παρά τα προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων. Παρατηρήθηκε αδυναμία στην τελική μεταβίβαση αφού το δεύτερο μέρος έγινε στο ...μισό γήπεδο αλλά οι παίκτες του Ελευθερόπουλου δεν δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Οι προσπάθειές τους ολοκληρώνονταν ανεπιτυχώς έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ζακύνθου.
Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Ζάκυνθος έφθασε σε σημαντική νίκη, προσπερνώντας τον Ολυμπιακό στο βαθμολογικό πίνακα (οι νησιώτες έχουν κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Λάρισα στην έδρα τους). Η ερυθρόλευκη ομάδα έβαλε τέλος στο θετικό σερί των τεσσάρων αγωνιστικών, ξεκίνησε το δεύτερο γύρο ...με το αριστερό κι ακολουθεί το παιχνίδι στο ΕΑΚ με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Ηρακλή την προσεχή Κυριακή.

Οι κυριότερες στιγμές του αγώνα
1' Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Βαρέλα που μπλόκαρε ο Κασμερίδης.
6' Από εκτέλεση φάουλ, ο Διαμαντόπουλος έκανε προβολή που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
10' Σέντρα-σουτ του Βαρέλα κατέληξε άουτ.
18' Ευκαιρία για τη Ζάκυνθο. Ο Οικονόμου τροφοδότησε τον Βαρέλα και ο τελευτάιος έκανε σουτ από καλή θέση που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κασμερίδης.
20' Κίτρινη κάρτα στον Τριανταφυλλάκο για μαρκάρισμα στον Οικονόμου.
20' Μακρινό σουτ του Διαμαντόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
24' Προσποίηση και σουτ του Χατζησάββα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έφυγε άουτ.
27' ΓΚΟΛ για τη Ζάκυνθο. Σκόρερ για τους νησιώτες ο Μπλέτσας με γυριστή κεφαλιά χωρίς να πιέζεται περίπου από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από σέντρα του Τσόπελα.
31' Κίτρινη κάρτα για τον Διαμαντόπουλο για διαμαρτυρία.
36' Κίτρινη κάρτα στον Κριτσμάρεβιτς για μαρκάρισμα στον Διαμαντόπουλο.
38' Μακρινό σουτ του Οικονόμου, δεν είχε στόχο.
39' Κίτρινη κάρτα στον Ουνγιαλίδη για "θέατρο".
40' Κίτρινη κάρτα στον Μπιτάνγκ για δυνατό μαρκάρισμα στον Χατζησάββα.
42' Kίτρινη κάρτα στον Καλλιβωκά για μαρκάρισμα στον Διαμαντόπουλο.
43' Σε θέση για γκολ ο Χατζησάββας που δεν μπόρεσε να πλασάρει καθώς μπλόκαρε ο Κασμερίδης.
45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Μπαλντοβαλίεφ στη θέση του Μπιτάνγκ και ο Ρόκας στη θέση του Τριανταφυλλάκου.
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
55' Σε φάση διαρκείας, ο Θέος σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλλιβωκά πάνω στη γραμμή, με τους "ερυθρόλευκους" να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι.
70' Ο Πιτταράς στη θέση του Βαρέλα.
82' Ο Θέος τροφοδότησε τον Ζέρη, δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.
82' Ο Καρράς στη θέση του Μαραγρίτη.
84' Ο Πέττας στη θέση του Τσόπελα.
85' Κίτρινη κάρτα στον Ξενοδόχοφ.
87' Ο Νόνης στη θέση του Μπλέτσα.

Συνθέσεις:
Ζάκυνθος: Ξενοδόχοφ, Οικονόμου, Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα (70' Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας (87' Νόνης), Κριτσμάρεβιτς, Χατζησάββας, Τσόπελας (84' Πέττας).
Ολυμπιακός Βόλου: Κασμερίδης, Ιντζίδης, Μαργαρίτης (82' Καρράς), Ζέρης, Μαρτίνεθ, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (46' Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος, Γιαλούσης, Τριανταφυλλάκος (46' Ρόκας).

Last modified onSaturday, 24 January 2015 18:25