noodles volos banner

Ανατολίτης: "Μείωση 30% από τον ΟΠΑΠ, δύσκολα οι ομάδες θα βγάλουν τη σεζόν"

Απαισιόδοξος σχετικά με το πόσες ομάδες θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Football League, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εμφανίστηκε ο Βασίλης Ανατολίτης. Ο εκ των αντιπροέδρων της Λίγκας και πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, αναφέρθηκε στη δεδομένη απόφαση για επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος εξ αιτίας της αδυναμίας της πλειοψηφίας των ΠΑΕ να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ο Βασίλης Ανατολίτης αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της χορηγίας του ΟΠΑΠ, αλλά και στην θετική στάση της ΑΕΚ, που ενώ έχει εξασφαλισμένα έσοδα, συναίνεσε με την απόφαση των άλλων ομάδων για αναβολή. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Ανατωλίτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Μιχάλη Λεάνη και Μπάμπη Χριστόγλου: «Μας τρομάζουν και τα έσοδα της Football League. Όλες οι ΠΑΕ έχουν αναβολή, ή μάλλον μεταθέσεις, έπειτα από αποφάσεις του Δ.Σ. Προσπαθήσαμε από τον ΟΠΑΠ να έχουμε τα ίδια έσοδα με πέρσι, όμως δυστυχώς υπάρχει μείωση της τάξεως του 30%. Δύσκολα θα μπορέσουν πολλές ομάδες τη φετινή σεζόν να φτάσουν μέχρι το τέρμα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν έσοδα από άλλες χορηγίες: «Δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής από κάποια άλλη εταιρία. Το θέμα είναι ότι εκτός του ΟΠΑΠ οι ομάδες δεν μπορούν να βρουν εύκολα χορηγούς. Τα έσοδα είναι περίπου 110.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν περισσότερα έσοδα αλλά και άλλες όπως αυτές που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική, που έχουν πολύ λιγότερα. Το μίνιμουμ είναι περίπου τα 600.000, για να «αντέξει» μια ομάδα, μάλιστα αν συνυπολογίσουμε και τα ταξίδια του Κυπέλλου υπάρχουν νέα έξοδα». 

Για τις επόμενες κινήσεις: «Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν με την ΕΠΟ μέσω της επιτροπής που έχει συσταθεί. Περισσότερα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και μείωση των προστίμων σε κάρτες, έσοδα από Πρωτοβάθμια και Πειθαρχική Επιτροπή και από τους διαιτητές. Προσωπικά θα έπρεπε να τα είχαμε συζητήσει από την Γενική Συνέλευση του Ιουνίου. Τώρα πάμε για την επόμενη και κρίσιμη που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου για να βρεθεί λύση». 

Για την στάση της ΑΕΚ: «Συμφώνησε η ΑΕΚ αλλά όχι επ’ αόριστον, πάντως δεν ήταν αντίθετη και ήταν προς τιμήν της».