noodles volos banner

Άρεσε ο Ολυμπιακός στη φιλική τριάρα επί του Ηρακλή Ψαχνών (video)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έδειξε θετικά στοιχεία και πήρε μια φιλική νίκη απέναντι σε ομάδα της Football League με πολύ καλή εμφάνιση που "ζέστανε" τους φιλάθλους του, που τον χειροκρότησαν θερμά. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στη Νεάπολη και παρά το γεγονός οτι και πάλι ο Νίκος Παντέλης άλλαξε την ενδεκάδα, έκανε δοκιμές και "ανακάτεψε την τράπουλα", η Βολιώτικη ομάδα είχε σωστή ανάπτυξη, αρκετές ευκαιρίες, ωραίους συνδυασμούς και καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ για τους ερυθρολευκους πέτυχαν ο Ζέρης στο 15', ο Διαμαντόπουλος στο 56' και στο 81' ο νεαρός Αλαμάνης. 

Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις, ενώ μένει να ενταχθεί στην ομάδα και ο σέντερ φορ που περιμένει ο Νίκος Παντέλης, που θα δώσει το κάτι παραπάνω. 

Καλύτερος ο Ολυμπιακός 

Η ερυθρόλευκη ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, πίεσε ψηλά, δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο σκορ με τον Ζέρη στο 15' χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί. 

Ο Νίκος Παντέλης παρέταξε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, τον Ζέρη δεξί μπακ, τον Μαργαρίτη αριστερό, στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπάρμπας και Μακρυδημήτρης, οι Κορνελάτος και Πινάρες αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, δεξιά ο Μαρτίνεθ, αριστερά ο Μπιτάνγκ, προωθημένος ο Διαμαντόπουλος και πίσω του σε ρόλο δημιουργού ο Μέζα. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στα δύο πρώτα λεπτά με μακρινά σουτ των Μπιτάνγκ και Μέζα, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Διαμαντόπουλο στο 4', αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Δυο λεπτά μετά απάντησε ο Ηρακλής Ψαχνών με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Νάκα, που ήταν όμως άστοχο. Στο 9' ο Ζέρης μπήκε από τα δεξιά για να στείλει την μπάλα άουτ, ωστόσο με τη συμπλήρωση ενός δεκαπενταλέπτου στο ματς ο νεαρός Βολιώτης ποδοσφαιριστής με σέντρα σουτ από πλάγια θέση δεξιά έκανε το 1-0. Ήταν μία περίεργη φάση, που δεν μύριζε γκολ, ωστόσο η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα. 

Μετά το γκολ, ο ρυθμός έπεσε... Ο Ηρακλής Ψαχνών προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε σε αντεπίθεση ακόμα μία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Μαργαρίτης στο 35' βγήκε απέναντι από τον Μελισσά, που έπεσε όμως στα πόδια του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 45' σε μια παρόμοια φάση με αυτή του γκολ γκολ, ο Ζέρης έκανε μία επικίνδυνη σέντρα σουτ από τα δεξιά, για να διώξει με τα ακροδάχτυλα αυτή τη φορά σε κόρνερ ο Μελισσάς. 

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο

Ακόμη καλύτερος παρουσίαστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Δεν απειλήθηκε καθόλου, δημιούργησε φάσεις, ενώ πέτυχε δύο γκολ, αν και θα μπορούσε και περισσότερα. Με την έναρξης της επανάληψης πέρασαν στο παιχνίδι οι Γιαλούσης, Χιντζίδης και Ρόκας, σε τρεις αλλαγές προσώπων και όχι τακτικής και φιλοσοφίας. Στη συνέχεια ο Νίκος Παντέλης έκανε κι άλλες αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στο 48' ο Μέζα απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε μόλις άουτ. Πέντε λεπτά μετά ένα ανάποδο ψαλίδι του Ράντι κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία. Στο 56' ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του με τον Διαμαντόπουλο με πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και έβγαιναν με ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, παίζοντας εξαιρετικά στην κόντρα.  

Στο 64' ο Πινάρες μετά από μια περίτεχνη ενέργεια έξω από την περιοχή σούταρε για να αποκρούσει με υπερένταση ο τερματοφύλακας Μανιάτης. Ο Ηρακλής Ψαχνών δεν μπορούσε να δημιουργήσει και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οσο η ώρα περνούσε ο Ολυμπιακός είχε ακόμα καλύτερο ρυθμό απέναντι σε έναν Ηρακλή που δεν ικανοποίησε. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει νωρίτερα το τρίτο γκολ, ωστόσο ο Νικολιάς δεν πρόλαβε την μπαλιά του Πινάρες στο 72' και σημάδεψε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μπιτάνγκ σούταρε για να στείλει την μπάλα άουτ. 

Τελικά το 3-0 ήρθε στο 81' από τον νεαρό Αλαμάνη, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Μανιάτη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τα υπόλοιπα λεπτά να είναι διαδικαστικά...

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσι, Ζέρης (73' Καψιώτης), Μαργαρίτης (46' Χιντζίδης), Μπάρμπας (46' Γιαλούσης), Μακρυδημήτρης (83' Παπαϊωάννου), Κορνελάτος (46' Ρόκας), Πινάρες (82' Αλαμάνης), Μαρτίνεθ (58' Νικολιάς), Μέζα (69' Κεσίδης), Μπιτάνγκ (78' Αραπίτσας), Διαμαντόπουλος (66' Ντινόπουλος)

Ηρακλής Ψαχνών: Μελισσάς (46' Μανιάτης), Κοτίτσας, Παπαδόπουλος (66' Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Δηλαβέρης, Πατσατζόγλου, Αλεν (26' Μπολμποσιάν, 74' Μεντί), Ράντι (66' Σικαλιάς), Φλίγκος (80' Πολίτης), Νάκας (51' Λόμπα), Ποσίνκοβιτς (80' Ρουλάϊ)

Διαιτητής: Δημητριάδης Βοηθοί: Τασιόπουλος, Τρυφωνίδης 

Media

Last modified onTuesday, 19 August 2014 02:13